Poradne audio k PC

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

miho
Čestný člen
Čestný člen

Poradne audio k PC

Příspěvek od miho »

Poradte jakou zvukovku, zesilovac a bedny byste dali do kvalitniho audio systemu k PC. Mistnost je mala (3mx4m) takze nejaky extra vykon neni treba.

Soucasna sestava docela sumi, zvuk postrada hloubku proste zadny pozitek :(

Jde hlavne o poslech hudby. Filmy ani hry nejsou tak dulezite.
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

a mělo by to být 5.1? nebo stačí 2.1?
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Uplne staci 2.1 ovsem ani pred 5.1 se branit nebudu pokud by se to prilis neprodrazilo.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Nejvetsi problem je že sebetišší comp proste "šumí" a tim padem poslech muziky u compu proste neni ono..... Já to řešil radsi věžičkou na MP3 pác pri zapnutym PC se proste ta muzika poslouchat nedala... S tim ze repro i k tyhle "obyc" veži je na muziku lepsi nez repro zamejsleny puvodne na pařbu her.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Hmm vhodnejsi by asi opravdu byly kvalitni uzavrene sluchadla. Doporucite mi nejake? No zvukovku budu muset menit tak jako tak protoze Audigy nehraje moc dobre (ostatne asi jako vsechny zvukovky pod 10000,- ...) a nebo vest zvuk digitalne pres SPDIF do nejakeho kvalitniho zesiku.
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

a co třeba ty dřevěné geniusy? SW 5.1 HT? ty hrají absolutně úžasně
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

S tím absolutne NEsouhlasim ... Genius jsou dobry na hry ale na muziku je to priserna zalezitost........ nemuzu si pomoct.Ale jak rikam - na to ani nebyly mysleny....
Jak pise miho, reseni muze byt vest to do externiho zesíku, kterej ale musí bejt v jinej mistnosti než PC :D to je asi zaklad
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Ja prave mam Audigy + Genius 5.1 ale jak jsem psal, prilis spokojeny nejsem. Kdyz jsem mel na navsteve jednoho audiofila tak se chytal za hlavu :oops:

On ma vybavicku za temer 100k ale to uz je zase asi druhy extrem (kupovat postribrene kabely k bednam za 300KC/metr by mne treba nenapadlo).

Ted je otazka, kde lezi rozumny kompromis :?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Doporucuju ti do takovyho prostoru mikrovez. Spickova je treba Yamaha PianoCraft 300 (400). Vypada uzasne (cerny klavirni lak na repracich) a hraje naprosto dokonale. doma mam v pokoji panasonic SC-PM01 - uz se nedela neni zlej (o dost lepsi nez JVC a mikro sony), ale na ta Yamaha mi vyrazila svym zvukem dech - ver mi, uz jsem taky neco slysel... :)) Lip nez GHT 5.1 hraje hudbu i te muj panasonic (znatelne). Yamaha stoji asi 15 000 s dani. je to stereo, ale to je na audio stejne nej. to je pravdepodobne optimum do pokoje 12 m2.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Poradne audio k PC

Příspěvek od karf »

miho píše:Poradte jakou zvukovku, zesilovac a bedny byste dali do kvalitniho audio systemu k PC. Mistnost je mala (3mx4m) takze nejaky extra vykon neni treba.

Můj kamardá má asi tak stejně velkou místnost, zesilovač vlastní výroby 2x20w - podle nějakého Tesla zesilovače, 2 50-ti litrové bedny s 1x20cm basovým repro, 1x výškovým a 1x oválným na středy. Je to Stereo soustava a je slyšet v pokoji, na chodbě, v přízemí, na ulici...Dřevěné Geiusy 5.1HT jsou proti tomu sra** - slabé slovo! ŠUMÍTKA!!! Celé to stálo cca 5-6000.
P.S.:Výkon 2x20w si představ jako 2x200w u minivěže a pamatuj: Objem ničím nenahradíš!
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Ta Yamaha na kolem 2 x 20 RMS (je to realny), Objem vytvari jen hluk a pokud nejsou ty repro udelany fakt profi tak je to sice fajn, ale opravdu krasne cisty a prokresleny zvuk z nich nikdy nedosatnes - tak leda nejaky dunihlav. Mozna maji vykon a hraji urcite lip nez geniusy, ale na hudbu to chce neco lepsiho. Znas treba firmu Chario (italska) jejich nejmensi model ma asi 18*30*30 cm a 100W RMS (ver mi, zesak na pulce a traslo se cely studio), jsou malinky, ale zvuk maji uzasnej (10 000 za par). tzn. Objem je fuk, staci kdyz jsou perfektne udelany. Jeste na Audio je na houby subwoofer...... Kvalitni stereo rulezz
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

miho píše:Poradte jakou zvukovku, zesilovac a bedny byste dali do kvalitniho audio systemu k PC. Mistnost je mala (3mx4m) takze nejaky extra vykon neni treba.

Před dvěma lety sem to taky řešil a mam to co je v podpisu a přišlo mě to tenkrat na nějakejch 17K.

Na poslouchání hudby pro menší místnost bych doporučil buď nějaký slabší kvalitní spoupový repro + receiver (rovnou vícekanálový protože zde není cenově skoro žádný rozdíl), nebo regálovky + subwoofer (nějakou sestavičku od Jamo)

Tu zvukarnu bych si nechal a propojil to digitalně do zesaku.
Ovšem zaleží na náročnosti a "vkusu každého soudruha" že :wink:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lipfeather »

Naposledy upravil(a) Lipfeather dne sob 11. říj 2003, 20:06, celkem upraveno 1 x.
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Pořádné audio a PC?

Pokud jsi ve svých nárocích tak daleko, že ti Audigy šumí (a nevadí hlukPC) a zvuk postrádá prostorovou hloubku (pokud v té nahrávce opravdu je. Tak ti nemůže vyhovovat zvuk z CD-ROM mechaniky a MP3 ani náhodou... Můj osobní názor - hudbu na Pc neposlouchám (SB Live!Value + Creative FS1000).

ŘEŠENÍ
Stolní CD přehrávač, zesilovač a slušné 2 pásmové reprosoustavy na stojanech, nebo sloupové. Dál je to jen a jen otázka nároků a finančních možností.

Z těch nejlevnějších bych vyzdvihl:
Repro Xavian !
monobloky 2 x 120 W Vincent T.A.C. (12.000,-)
CD Přehrávač do 10.000 Denon, do 20.000 opět Vincent, dál asi nemá smysl
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Jája píše:

Před dvěma lety sem to taky řešil a mam to co je v podpisu a přišlo mě to tenkrat na nějakejch 17K.

Na poslouchání hudby pro menší místnost bych doporučil buď nějaký slabší kvalitní spoupový repro + receiver (rovnou vícekanálový protože zde není cenově skoro žádný rozdíl), nebo regálovky + subwoofer (nějakou sestavičku od Jamo)

Tu zvukarnu bych si nechal a propojil to digitalně do zesaku.
Ovšem zaleží na náročnosti a "vkusu každého soudruha" že :wink:

Jenze steroe receiver hraje ve stejne cene hudbu o dost lip nez vicekanalovy. Na CD prehravace jeste mrkni na Marantz a Yamahu. Levny Denony zase tak uzasny nejsou. Bez si jeste poslechnout tu Yamahu... mylsim ze by ti do pokoje mohla bohate stacit.

ICE
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Byl to můj názor, ale na "Yamaha žádná námaha" CD přehrávač zapoměň- jeden jsem měl na začátku let 90tých. Marantz to je jiná káva s jistotou. Zvuk si představuji jinak než True Sound Yamaha. Ten Denon např. cca 735 je podle mě mín ostrý na výškách, na basech trošku měkčí než Yamaha, ale s lepší dynamikou. I když tohle psát o přehrávačích do 10.000,- je mi proti srsti.

V této cenové kategorii je CD přehrávač na konci vlivu na výsledný zvuk. Bude to hrát z 60% podel reprosoustav, 30% zesilače, 9,9% CD, 0,1% zbytek.

Takže hlavně správně zvolit bedny dle konkrétního vkusu a sluchu.

Jak jsem psal je to věc nároků a finančních možností. Navštívit pár poslechových studií a udělat si vlastní názor a v klidu zvolit. Škoda, že v Brně těch studií je poskrovnu.

Ale to už jsme někde úplně mimo počítače
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

pokud do toho chce dat 17 litru tak je zbytecny skladat sestavu za 30000. Yamahu jsem myslel poslechnout jejich mikro Pianocraft. jasne ze nehraje jak sestava za 30000, ale myslim ze v dane cenove skupine znacne prevysuje vsechny ostatni...
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Jo takhle to myslíš s tou Yamahou, tak to s tebou souhlasím.

Problém je, že MIHO nikde neuvedl kolik do toho chce investovat. Těch 17.000,- má v příspěvku JÁJA. To se pak těžko něco doporučuje.
seemII
Nováček
Nováček

Příspěvek od seemII »

Ma nekdo zkušenost s reprakama od yamahy-sloupové NS-120 B/C nebo 150?
Diky S,
Gastan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gastan »

Doporučuji nějake nějaké sloupové bedny třeba Yamahy/2pásma/ za do 7litrů a k tomu nějaký levný zesák třeba Onkyo.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“