AMD K6-2 starý NB

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
otrekr
Začátečník
Začátečník

AMD K6-2 starý NB

Příspěvek od otrekr »

V skříni jsem našel starý NB s vga 16mb,usb,cca 128mb ram,4gb hdd,cpu k6-2 amd 400afr cca 400mhz.Chtěl bych jsem tento notebook použít k prohlížení filmů s datovým tokem 2500kbps video a 448kbps zvuk a rozlišení cca 700x300 divx avi...K NB by byl připojen externí HDD(má externí napájení) či flash s filmy.Na procesor můžu dát velký chladič a když se někomu podaří sehnat název NB tak možná zvětším ram.Momentálně je tam OS 2000.Filmy to zvládne s menšíma problémy.Jaké upravy na operačním systému by bylo vhodné pro rozjetí tohoto filmu či jaké máte nápady softwarové a hardwarové?
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: AMD K6-2 starý NB

Příspěvek od smoula »

otrekr píše:V skříni jsem našel starý NB s vga 16mb,usb,cca 128mb ram,4gb hdd,cpu k6-2 amd 400afr cca 400mhz.Chtěl bych jsem tento notebook použít k prohlížení filmů s datovým tokem 2500kbps video a 448kbps zvuk a rozlišení cca 700x300 divx avi...K NB by byl připojen externí HDD(má externí napájení) či flash s filmy.Na procesor můžu dát velký chladič a když se někomu podaří sehnat název NB tak možná zvětším ram.Momentálně je tam OS 2000.Filmy to zvládne s menšíma problémy.Jaké upravy na operačním systému by bylo vhodné pro rozjetí tohoto filmu či jaké máte nápady softwarové a hardwarové?
Můžeš vyfotit paměti jaké máš v notebooku?Jestli SD-ram přikoupila by se ještě 256 ka a bylo by to použitelné.
K procesoru,K 6 se nedělaly moc vysoko taktované,nejvíc jsem viděl 550mhz.
Jaký typ paměťí máš v noťasu ti poví Everest.

Edit//:dle tohodle by tam měli být SDram.
Takže koupit SDramy(100mhz) a měl by jsi video rozjet.
polo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polo »

Tomu maloco pomoze ta 2000 je pomerne nenarocna( este existuje aj par edicii Linuxu pre pomale kompy {vydel som nieco slusne bezat na Pentium I v booku ale neviem ako sa to presne volalo skus sa spytat na fore o Linuxe)
'Cause life is like a game sometimes
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

polo píše:Tomu maloco pomoze ta 2000 je pomerne nenarocna( este existuje aj par edicii Linuxu pre pomale kompy {vydel som nieco slusne bezat na Pentium I v booku ale neviem ako sa to presne volalo skus sa spytat na fore o Linuxe)
Tak přeinstaluje na Xpy nebo 98 to je docela jedno video rozjede na všem.
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Popravdě řečeno využiji ten NB k stavbě projektoru... xD mám s tím docela už dobré zkušenosti...
RAM tam jsou viz. obrázek.Přikoupím co největší.Prosím o popsání,o jaký že ty se to jedná.
Doma mám docela hodně hlinikových chladičů z chipsetu,tak je přilepim akasa termolepící páskou na kdejaký chip xD S tím taktováním to vypadá špatně a to hodně,tudiž maximalně přikoupím nějaký 500mhz.Jsou specialní edice oškrabaný do morku kosti linux a dále podobně.Já bohužel budu asi pravděpodobně mít problém s driverama na chipset grafiku atd...
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

otrekr píše:Popravdě řečeno využiji ten NB k stavbě projektoru... xD mám s tím docela už dobré zkušenosti...
RAM tam jsou viz. obrázek.Přikoupím co největší.Prosím o popsání,o jaký že ty se to jedná.
Doma mám docela hodně hlinikových chladičů z chipsetu,tak je přilepim akasa termolepící páskou na kdejaký chip xD S tím taktováním to vypadá špatně a to hodně,tudiž maximalně přikoupím nějaký 500mhz.Jsou specialní edice oškrabaný do morku kosti linux a dále podobně.Já bohužel budu asi pravděpodobně mít problém s driverama na chipset grafiku atd...
SDram (100mhz) 256 až 512,podle toho kolik máš peněz.
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

K6-2 350MHz jsem mel, video v DivX 720x304 nezvladal ani trochu, ani DVD-Video s akceleraci pres ATI Rage 128 Pro, pridani Ram na filmy nepomuze, ale se 192 MB to na tom bezi WinXP.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

GulDucat píše:se 192 MB to na tom bezi WinXP.
jo, ale už nic dalšího... já bych to ekologicky zlikvidoval.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

S timhle na divx zapomen. I PII 450 s nima mela co delat a to je vykonove o necem jinym.
Ryzen 9 5900X ; Asus Prime X570-P ; 32 GB DDR4 3733 ; Inno3D RTX 4070 Super ; FireCuda 530 2 TB, MX500 4 TB ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

škoda...Zkusím někdě najít ovladače pro ten NB a asi nainstalovju nějakou zajimavou oškubanou verzi pravděpodobně nějakého linuxu xubunt nebo win 95 jen tak pro srandu.To vše ale až někdy,když budu mít hodně přebytečného času.Škoda,takových počítačů je hodně a dají se prakticky sehnat skoro zadarmo s 500mhz procesore a dále podobně.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“