HDD v externim boxu neni v ntb vidět
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- demost
- Nováček

-
HDD v externim boxu neni v ntb vidět
Zdravím,
pořídil jsem si externí HDD, resp. klasický disk PATA do externího boxu. Ale můj ntb ho jednoduše nevidí - ani ve správci zařízení, ani v easus partition master se neobjevuje. Disk běží (je slyšet a cítit otáčky). Připojeno přes USB 1.1 spolu s napájecím kabelem...
Nemáte někdo tucha, v čem by mohl být problém?
Na disk chci zálohovat systém mého starého ntb a pak ho dát do ntb místo starého pomalého disku (mám pouze PATA v ntb), ale nemuzu ho inicializovat, natoz pak cokoliv jinyho. V biosu ho nevidím (ale nevim, kam se mam koukat...), drivery to nepotrebuje
disk:
WESTERN DIGITAL 2.5" Scorpio Blue 320GB, 8MB cache, 5400ot, 12ms, WD3200BEVE
box:
AKASA Integral - AK-ENP2CB-SL pro 2.5" IDE HDD, stříbrný (silver), USB2.0+FW, BackUp, hliník
vřelé díky
pořídil jsem si externí HDD, resp. klasický disk PATA do externího boxu. Ale můj ntb ho jednoduše nevidí - ani ve správci zařízení, ani v easus partition master se neobjevuje. Disk běží (je slyšet a cítit otáčky). Připojeno přes USB 1.1 spolu s napájecím kabelem...
Nemáte někdo tucha, v čem by mohl být problém?
Na disk chci zálohovat systém mého starého ntb a pak ho dát do ntb místo starého pomalého disku (mám pouze PATA v ntb), ale nemuzu ho inicializovat, natoz pak cokoliv jinyho. V biosu ho nevidím (ale nevim, kam se mam koukat...), drivery to nepotrebuje
disk:
WESTERN DIGITAL 2.5" Scorpio Blue 320GB, 8MB cache, 5400ot, 12ms, WD3200BEVE
box:
AKASA Integral - AK-ENP2CB-SL pro 2.5" IDE HDD, stříbrný (silver), USB2.0+FW, BackUp, hliník
vřelé díky
- xxsawer
- Začátečník

-
Re: HDD v externim boxu neni v ntb vidět
A má ten box externí napájení? Je dost možný, že ho USB neutáhne
- demost
- Nováček

-
právě že má. Je to kabel USB plus napájecí kabel do USB. Disk se sice točí, ale nehrabe (hrabou vůbec disky,když ještě nejsou naformátovaný?). Bohužel nebudu mít nějaký čas možnost vyzkoušet to na USB 2.0, kde bych tuhle domněnku vyloučil, tak jsem myslel, jestli nemáte někdo zkušenosti s podobnýma patáliemaxxsawer píše:A má ten box externí napájení? Je dost možný, že ho USB neutáhne
- xxsawer
- Začátečník

-
Heh
Jestli to má napájení z USB tak to může být to co sem psal minule...
Já myslel jestli to má napájení ze zásuvkyJe to kabel USB plus napájecí kabel do USB.
- demost
- Nováček

-
Aha, tak to bohužel nemá. Pouze USB/firewire (firewire v ntb nemám).Co se dá dělat, až budu mít možnost, vyzkouším na SUB 2.0. Zatím to vážně nevyřešímxxsawer píše:HehJá myslel jestli to má napájení ze zásuvkyJe to kabel USB plus napájecí kabel do USB.Jestli to má napájení z USB tak to může být to co sem psal minule...
- demost
- Nováček

-
Tak jsem to vyzkoušel nakonec teď i na USB 2.0, ale pořád nic - vyzkoušeno na dvou počítačích, oba se tváří, že se nic neděje, dal jsem do toho boxu i jiný disk a stejný vyýsledek. Ve správci zařízení ani ťuk. Myslíte, že je vadný box, nebo jsou ještě jiné možnosti?
- xxsawer
- Začátečník

-
Nezkoušel bych to na noťasu, ale no normálnim kompu...
Zkus ještě jinej, jestli nepojede tak to reklamuj...
Zkus ještě jinej, jestli nepojede tak to reklamuj...
- strelec3751
- Nováček

-
A je HDD naformátovaný? Já jsem si minulý týden koupil nový HDD a nebyl vidět v externí dokovací stanici ani v externím boxu. Nakonec jsem jej dal synovi a ten jej nějak složitě naformátoval v desktopu, a bylo po problému.
- demost
- Nováček

-
Hřebíček na hlavičku. Chtěl jsem ho naformátovat ve windowsech ve správci disků, ale tam se jaksi nezobrazoval, tak jsem spustil live cd linuxu a naformátoval ho tam. Pak uz si ho windows vsimli. Nevim, jak bych ho vubec zprovoznil jen s pomoci windowsstrelec3751 píše:A je HDD naformátovaný? Já jsem si minulý týden koupil nový HDD a nebyl vidět v externí dokovací stanici ani v externím boxu. Nakonec jsem jej dal synovi a ten jej nějak složitě naformátoval v desktopu, a bylo po problému.
Jinak takova podotazka - ten novy disk se mi zda po vlozeni do ntb subjektivne pomalejsi, i kdyz ma byt rychlejsi s vetsi chache (OS a vse osttani je naklonovano pres acronis true image) - nemam nejak aktualizovat ovladac ci co?