windows 7 audio/video kvalita prehravani

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
VictimCZ
Začátečník
Začátečník

windows 7 audio/video kvalita prehravani

Příspěvek od VictimCZ »

dobry den,
prvne doufam ze nedelam duplicitni tema ale na prvnich 3 strankach jsem nic k memu tematu nenasel.

muj problem...
presel jsem z win vista na win 7. s vistami jsem nemel problem ale hned od zacatku mam jeden s win 7... jakekoli prehravani videa je v nesrovnatelne nizsi kvalite nez ve viste. obraz je velmi "zpixelovately" defakto jako by byl ve velmi nizkem rozliseni a digitalne priblizen. coz vytvari dost viditelne mapy. pochopitelne to soudim na stejnych souborech ktere jsem prehraval puvodne ve vistach. v nekterych pripadech napr avi soubory maji nejen zprznenou video kvalitu ale i zvuk je velmi zastreny a pusobi velmi nekvalitne, az odpudive.
problem je od sameho zacatku... tedy od chvile ciste instalace os... takze jsem postupne skousel zjistovat problem tim ze jsem odskousel nejake kodeky... codec packy z ruznych doporuceni a napr i alternativni prehravac... nic nepomohlo. a puvodne solidni dvd ripy vypadaji hur nez stream z yootube. defakto ted vse co se streamuje ve vyssim rozliseni vypada lip nez jakekoli dvd u ma na hdd. pro priklad... zde si skuste prehrat stream z video.google http://www.youtube.com/watch?v=SzmUde_EK5Y // HD verzi berte jako vychozi ukazku a tu non-hd jako uroven degradace kterou mi ted pusobi win7 .. je to vcelku extremni rozdil. degradace kvality obrazu je znat i na org dvd medii.

konfigurace. win7 h.p. 64bit - c2d 4g, 4gb ram, ati 4870, x-fi sb. tv tuner leadek 3200. konfigurace pro vista byla trosku odlisna... s win 7 jsem pridal i lepsi zvukovou kartu... puvodne onboard nahrazena creative x-fi. vse ostatni mi ve win 7 funguje jak ma... jakekoli jine prehravani naprd ciste audio stopy... nebo mp3 flac atp je naprosto v poradku.

za jakekoli voditko radu konzultaci predem diky.
C2D E8500, Noctua NH-U12P, 4GB DDR2 Patriot 1066MHz, Gigabyte P45-DQ6, Veloci Raptor 300GB, Gainward HD 4870 Golden Sample 512MB DDR5, Enermax MODU82+ 525W
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: windows 7 audio/video kvalita prehravani

Příspěvek od jan.svoboda »

Ahoj, mohl by to způsobovat nový DirectX. Při přechodu z XP na 7 jsem taktéž poznal rozdíl v kvalitě obrazu (taky u stejných filmů se stejnýmy kodeky) ale kvalita se mírně zlepšila místo zhoršila :o Ale viděl bych v tomto možný problém.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

myslis avicka? ja bych rekl, ze mas problem v nejakem vyhlazovacim filtru.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Pravda... nebo mrknou taky na detailní nastavení ATI CCC, např. ATI Avivo a podobné funkce, ale ty zase upravují např. kontrast apod.. Tady by to mohly dělat vážně nějaké vyhlazovací filtry.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
VictimCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VictimCZ »

dekuji vsem za postrehy a muzu potvrdit ze hranim si v ati CCC / avivo se da viditelne ovlivnit kvalita prehravani k lepsimu. porad mam pocit ze to nedosahuje puvodni kvality ale jde o znacne zlepseni takze jeste jednou diky za Vase reakce.
otazkou je proc je default nastaveni v mem pripade tak strasne kdyz puvodne to nikdy problem nebyl. takze me ani nikdy nenapadlo tam nekde problem hledat.... ale budiz.
C2D E8500, Noctua NH-U12P, 4GB DDR2 Patriot 1066MHz, Gigabyte P45-DQ6, Veloci Raptor 300GB, Gainward HD 4870 Golden Sample 512MB DDR5, Enermax MODU82+ 525W
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Nemáš za co. Opravdu netuším, proč defaultní nastavení je špatné, ale viděl bych prostě problém v nastavení kde jsem psal. Když je to takhle lepší, tak aspoň něco.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“