Zdarec,
mám problém s tímhle notebookem: Toshiba Satelite P200D 11L - koupeno únor 2008. Grafika ati radeon HD 2600).
Od doby, kdy jsem ho koupil s předinstalovanou Vistou jsem věděl, že na tom visty nikdy nechci vidět a vrazil tam XP. Na jiném fóru se pořešilo, co tam jde za alternativní ovaldače z jiných notebooků, protože Toshiba už tendle typ na XP nepodporovala, a šlapalo to. Jenže už od začátku to jednou za čas (asi 5x za týden) zamrzlo a hodilo modrou smrt s důvodem ati2vga. Zkusil jsem všechny možné jiné ovladače (od výrobce, upravené Omegy) a výsledek pořád stejný.
Nedávno jsem tam zkušebne dal W7 a dělalo to samé - zámrz a blue screen.
Tož se ptám: What the hell is ... Co to s tím krámem může být? Přehřívá se grafka? Nebo fakt ty ovladače nejsou doladěný?
Dik za tipy
Toshiba - Chyba grafiky nebo ovladačů?
Moderátor: Don
- Calix
- Nováček
-
- polo
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Toshiba - Chyba grafiky nebo ovladačů?
Tazko zistit s tvojho popisu ci je to chyba HW alebo medzi zidli a bookom.Urcite niektore s ovladacov musia byt funkcne. (pripadne si stiahni ovladace od Toshiba bookov co maju rovnake HW a podporu pre XP ( napr. rada SATELLITE PRO by mohlo mat nieco podobne co do HW a ma podporu XP )
Pada to do BSOD aj ked tam nemas ziadny driver ? Alebo skusal si daky linux ?
Pada to do BSOD aj ked tam nemas ziadny driver ? Alebo skusal si daky linux ?
'Cause life is like a game sometimes
- Calix
- Nováček
-
Re: Toshiba - Chyba grafiky nebo ovladačů?
Linuxy jsem tam měl jenom chvilku (suse, mandriva), ale protože s nima moc neumím/nechci dělat, dlouho tam neběžely - takže ten problém se tam neprojevil nebo to prostě jenom nestihl.
Ovladače jsem napřed nahodil z příbuzného notebooku, co ještě podporoval XP - o třídu dřívějšího (odkaz na forum, kde se to řešilo, už nepamatuju). Ty tam měly fungovat v klidu. Bohužel už na těch se projevil problém... nahodil jsem tam nejnovější od ati - zmodifikované Mobility moderem - a furt to padá... ovladače zmodifikované od Omegy taky padají... Na Win7 s ovladačema, co si našly okna samy, to taky padalo a s dodanýma na win7 x64 jakbysmet...
Přijde mi to jaky chyba HW... Visty tam cpát fakt nechci, ale na druhou stranu jsou přímo na install dvd garantovaný drivery... tak kdyby to nešlo ani s něma, asi by to bylo fakt na reklamci.
Edit: Mám to - řešilo se to tady: http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... sc&start=0
Ovladače jsem napřed nahodil z příbuzného notebooku, co ještě podporoval XP - o třídu dřívějšího (odkaz na forum, kde se to řešilo, už nepamatuju). Ty tam měly fungovat v klidu. Bohužel už na těch se projevil problém... nahodil jsem tam nejnovější od ati - zmodifikované Mobility moderem - a furt to padá... ovladače zmodifikované od Omegy taky padají... Na Win7 s ovladačema, co si našly okna samy, to taky padalo a s dodanýma na win7 x64 jakbysmet...
Přijde mi to jaky chyba HW... Visty tam cpát fakt nechci, ale na druhou stranu jsou přímo na install dvd garantovaný drivery... tak kdyby to nešlo ani s něma, asi by to bylo fakt na reklamci.
Edit: Mám to - řešilo se to tady: http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... sc&start=0