LG vypaluje pomalu

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
tojebordel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

LG vypaluje pomalu

Příspěvek od tojebordel »

Zdravim
poridil jsem si novou vypalovacku LG GH22NS40 SATA a vypaluje mi jedno DVD pres pul hodiny. Standartne by to melo trvat kolem 6ti minut. U stareho PC jsme mel IDE a ten stejny problem, nakonec pomohlo prenastaveni IDE/ATAPI.
Lze neco podobneho udelat i u SATY?
janis
Začátečník
Začátečník

Re: LG vypaluje pomalu

Příspěvek od janis »

Mrkni při pálení,jaká je zátěž CPU (třeba ve správci úloh).
tojebordel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

janis píše:Mrkni při pálení,jaká je zátěž CPU (třeba ve správci úloh).
Minimalni. Buffer v Neru je plnej. Ten pocitac je novej a nove nainstalovanej.

Zjistil jsem, ze je problem i u cteni, takze mozna bude spatna cela vypalovacka. Nacitani celeho dvd hodinu, vypalovani dalsi hodinu...
^Paja^
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ^Paja^ »

skus kouknout na stranky LG jestli tam neni k dispozici firmware update
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Jj,to bys mohl zkusit - dokonce snad má LG něco jako utilitu na automatické vyhledání novějšího firmwaru (mně tedy moc nefungovala),já bych hledal tady:
http://www.diit.cz/databaze-rekorderu/dvd/lge/gh22.html

.Taky bys mohl otestovat mechaniku tímhle:
http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... dvd-speed/
Screen by ti pak mohl pomoct při případné reklamaci.
Jinak - asi jsi vyzkoušel vícero značek médií?
tojebordel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Upgrade firmware jsem udelal jako prvni Pomohl jen lehce... :(
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

LG mechaniky v poslední době nelámaly moc rekordy, zkus ještě jiný soft, třeba Ashampoo burning studio - ve verzí tuším 6 je free: http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... g[oz]=6.76

Jestli máš Win7 - tak mrkni do biosu a přepni na ahci mod jestli je s-ata, teda jestli ji máš na ide. Za pokus to stojí. U win7 je to pak otázka ovladačů, kdežto u starších os by ti nenaběhl..

Zkus ji odistalovat a restartovat a měla by se inicializovat znovu.
tojebordel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zkusim to. Jede to na XPckach.
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Jen upozornění: pokud máš SATA i disk se systémem a nainstaloval jsi ho v režimu IDE,po přepnutí řadiče na AHCI ti nenajede systém,jak píše Kotas.Pokud máš starší PATA disk,přepnout to můžeš.
Ashampoo BS je fajn,sám ho používám a na rozdíl od nenažranýho a těžkopádnýho Nera mi nikdy neshodilo UDMA u mechanik - můžu jen doporučit.Mínus je pouze v jednodušší konfigurovatelnosti (prostě vyber,co chceš a o víc se nestarej) a absenci podpory LS.Týká se ale jen free verze,u placené poslední už myslím i LS je.
Kolik ti ukazuje DVD Speed průměrnou rychlost při pálení,přístupové doby a seeky - šel by hodit screen?
tondan
Nováček
Nováček

Příspěvek od tondan »

Mám podobný problém.
Mechanika SAMSUNG SH-S223C SATA načítá i vypaluje velmi pomalu. Soubory 2GB vypalovala 25min. Rychlost čtení v NERO Speed ukazuje 1.7x.
Základní deska je ASUS A7V600, dva disky na IDE - každý zvlášť, winXP SP3
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

tondan píše:Mám podobný problém.
Mechanika SAMSUNG SH-S223C SATA načítá i vypaluje velmi pomalu. Soubory 2GB vypalovala 25min. Rychlost čtení v NERO Speed ukazuje 1.7x.
Základní deska je ASUS A7V600, dva disky na IDE - každý zvlášť, winXP SP3
Podívej se do správce zařízení, jestli není mechanika náhodou v PIO módu. Jestli jo, nastav ji v BIOS na DMA či UDMA nebo MWDMA..

Taky to může dělat datový sata kabel.
tondan
Nováček
Nováček

Příspěvek od tondan »

Ať koukám jak koukám tak ve Správci zařízení nemohu najít položku režimu přenosu pro SATA DVD-ROM. Je to pro mne nové, dříve jsem měl jen IDE zařízení a tam vím kde to hledat. To samé v biosu nemám žádnou položku, která by se vztahovala k CD nebo DVD mechanice. Kde přesně najdu jestli jede PIO nebo DMA?
Kabel jsem zatím vyměnit nezkoušel.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

tondan píše:Ať koukám jak koukám tak ve Správci zařízení nemohu najít položku režimu přenosu pro SATA DVD-ROM. Je to pro mne nové, dříve jsem měl jen IDE zařízení a tam vím kde to hledat. To samé v biosu nemám žádnou položku, která by se vztahovala k CD nebo DVD mechanice. Kde přesně najdu jestli jede PIO nebo DMA?
Kabel jsem zatím vyměnit nezkoušel.

Ono to neni primo na mechanice, ale na ata radici co je v tom spravci zarizeni.
Tak mrkni tam. Proklikej ten strom a najdes urcite. Nesmi jet v PIO.
Kazdopadne ta deska je hodne stara, muze byt problem i tam.
Tj bios update...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
tondan
Nováček
Nováček

Příspěvek od tondan »

Na řadiči IDE ATA jsou jenom ty disky. Pak tam mám řadič SCSI a RAID a pod ním položka VIA Serial ATA RAID Controller a tam taky PIO nebo DMA není.
Bios update určitě zkusím až budu mít čas.

Tak bios mam posledni. Mám pocit, že ta deska je na to opravdu stará, má jen dva SATA konektory a ty jsou zřejmě určeny pouze k připojení HDD. Při zavádění biosu se sice mechanika správně vypíše, ale v biosu samotném pak není nikde vidět, takže z ní nemohu ani nastavit bootování.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“