Kniha pro zacinajici fotografy.

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Kniha pro zacinajici fotografy.

Příspěvek od robocop »

Hledam nejaky návod a asi urcite nejlepe knihu která mi vysvetlí vse o kvalitním focení a nauci me spravne uvazovat a nastavovat digitalni fotoaparaty a Zrcadlovky. Co by me take naucila trohu dost dobre fotit a vysvetlila mi ruzne postupy a vubec jak prenyslet o nastavení fotoaparatu a jake funkce k cemu jsou vhodne a nevhodné. Taky o vhodnem pouziti mnoha ruznych typu objektivu.
Zajímá me nyní hlavně Digitalni fotoaparat (kolem 15 000kc)
Jeste jsou polodigitalni, ale jeste bych se hodne zajimal o Zrcadlovku (jsou znatelne drazsí, ale o nejakou starsí bych mel asi ted tak. zajem)
Tak treba i nejakou knihu, co me nauci fotit se zrcadlovkou.
Doufam ze se tu nekdo taky zajima o foceni a nejaka ta slusna kniha se najde.
predem diky.
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Kniha pro zacinajici fotografy.

Příspěvek od LOVIT »

Ahoj, snad to nemusi byt kniha, kdyz je internet plny informaci ve skoro srovnatelne urovni s knihou
http://www.fotoroman.cz/index.htm
skvela stranka, kde najdes rozhodne vse do zacatku
a pokud ani to nebude stacit - autor stranek napsal i knihu
viz:
http://www.neoluxor.cz/katalog/hledani/ ... ll&submit=
Roman Pihan Mistrovstvi prace s DSLR, Mistrovstvi prace se svetlem
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

přesně, na fotoroman.cz je snad všechno důležité ... ale v první řadě to chce fotit, fotit, fotit, fotit a pořád fotit ... jinak se to nenaučíš.
Ono jak správně uvažovat tě asi kniha nenaučí, to jsou prostě věci, které musíš zkoušet a získat pro ně cit.

btw, polodigitální? to je co? :?
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Smith píše:přesně, na fotoroman.cz je snad všechno důležité ... ale v první řadě to chce fotit, fotit, fotit, fotit a pořád fotit ... jinak se to nenaučíš.
Ono jak správně uvažovat tě asi kniha nenaučí, to jsou prostě věci, které musíš zkoušet a získat pro ně cit.

btw, polodigitální? to je co? :?
POLODIGITAL - Tohle slovo je zcela casto uvedeno na vsech letacich, ktere mi chodi do postovni schranky - dle me je to proste digitalni fotak (akorat mozna nejaky drazsi)
Jinak je pravda , ze je nejlepsi co nejvice fotit, ano a potom se to umeni zacne nejak formovat, ale jako zaklad bych ja videl - naucit se vubec vyuzit vyznam mnoha funkci na fotaku, potom si je vsechny prozkouset a zjistit co vse umí a potom zacit fotit desetitisice fotek.
Jako ja fotim az moc, coz se mí vsichni znamí diví ze uz mi v te hlave hrabe. Potom se 99% foek maže.
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

často je lepší fotit a pak až si přečíst :D protože z mejch zkušeností jsem si přečet ráno článek o tom, jak fotit v protisvětle, navečer se vydal na místo focení a z focení vylezly vlastně super fotky oblak, protože sem nepoužil to, co sem nastudoval :)) :D ale od tý doby umim fotit i v protisvětle dá se říct, akorát sem si musel uvědomit, kde byla chyba a proč mi vlastně vznikla podexponovaná fotka s vykreslenejma oblakama :))

foť a čti, na internetu toho najdeš spousty, hledej články o expozici a kompozici s těma si ze začátku vystačíš a budou ti dělat problémy tak jako tak :))
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

tx3rf píše:často je lepší fotit a pak až si přečíst :D protože z mejch zkušeností jsem si přečet ráno článek o tom, jak fotit v protisvětle, navečer se vydal na místo focení a z focení vylezly vlastně super fotky oblak, protože sem nepoužil to, co sem nastudoval :)) :D ale od tý doby umim fotit i v protisvětle dá se říct, akorát sem si musel uvědomit, kde byla chyba a proč mi vlastně vznikla podexponovaná fotka s vykreslenejma oblakama :))

foť a čti, na internetu toho najdeš spousty, hledej články o expozici a kompozici s těma si ze začátku vystačíš a budou ti dělat problémy tak jako tak :))
chapu to proste tak, ze je to jak ctu - hodne o skouseni no a jen ruznych pokusech...
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

ja si taky myslim, ze ikdyz prectes 5 knih o foceni a ani jednou nezmacknes spoust teoreticky o tom vis vse, ale jen praxi se to naucis, ano taky mi dela problem prenest kompozici do snimku, kdyz je clovek na tom miste, ma predstavu jak by chtel aby to vypadalo, vyfoti to, ale doma pak s odstupem casu zjistuje ze to neni ono, dneska z cca 100 fotek se mi libi asi tak 5, ale nevzdavam to :)
http://img27.imageshack.us/img27/2118/img0460vyrez.jpg
co na to rikate? je to jen vyrez a resize, me osobne se libi to zakriveni a prechod barev
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“