Jaké herní MSIčko?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Jaké herní MSIčko?

Příspěvek od Weightlifter »

Zdravím.

Rozhoduji se pro koupě herního notebooku, a s nejlepším poměrem cena výkon jsou rozhodně MSička. Ale potřebuji pomoct s výběrem.

Možnost A,
MSI GT628X-485CZ; 21 990,- Kč vč. DPH
Možnost B,
NBGT628-637XCZ; 25 500,- Kč vč. DPH

Notebooky jsou téměr identické, ale trochu se liší.

Levnější varianta má 320GB disk, Intel Core 2 Duo T6600 (2.2 GHz, 2MB, 800MHz), a grafiku nVidia GTS 160M 1GB.

Drahší varianta má 500GB disk, Intel Core i5 430M (2.26Ghz, 3MB), a grafiku Ati HD5850 1GB

Oba mají 4GB RAM, DDR3 1066MHz

A teď mi poraďte který vzít.

Pokud se nepletu tak i5 je lepší než T6600, ale nadruhou stranu HD5850 je horší než GTS 160M.

Děkuji za rady.
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké herní MSIčko?

Příspěvek od petr_ »

Pokud ten ntb nebude jen ležet na stole a bude se občas přenášet, tak se msi vyhni.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weightlifter »

Ne, nebude jen ležet na stole, měl by být do školy, tam hlavně na učení, + samozřejmě když bych někde jel, tak abych si na tom i zahrál.

Nevím co ti na MSI vadí, spousty lidí na to nadává, že jsou nekvalitní - já to však vidím tak, že je nekvalitní, jen když se o něj někdo neumí starat.

A nemám neomezený rozpočet, a nic lepšího v poměru cena výkon než MSI nenajdu.
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

To že napíšeš, že lidi se o něj neumí starat je blbost. Mám kamaráda, který MSI má, a má se u něj jako v bavlnce, brašna Dicota, doma má chladící podložku. Po vizuální stránce nemá na ntb ani jeden škrábanec a přesto ho měl už 2x na reklamaci. A to nepočítám přehřívání CPU. Takže asi tak, měl jsem ASUS a taky jsem se k němu choval výborně. Chladící podložka atd atd. Ale raději jsem se ho zbavil, protože jeho konstrukce byla úděsná (praskající plasty vinou tepla). Takže hodnotit, že MSI je dobrá značka a reklamace jsou u uživatelů, kteří se k ntb chovají jako *** je totální blbost. Pokud má být závada, tak nastane a je jedno jak se k ntb chováš.

//EDIT: za ty peníze bych zvolil něco trošku jiného, slevit trošku z grafické karty a přidat třeba na kvalitě šasi. např:
SONY
SONY
DELL
DELL
SONY
Lenovo

a další a další...

na všech z těchto modelů si slušně zahraješ, ale nepočítej se vším na full a 4xAA... Prostě takový ten kompromis na cesty.
AMD Ryzen 5 1600X @3,9GHz @ 1,2V + SilentiumPC Fera3, ADATA XPG Z1 16GB DDR4 2400MHz @3066MHz 16-18-18-38 @1,36V, MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, SSD WD Green 120GB & SSD WD Green 240GB, 1TB WD Blue, Fortron Hydro 500W

DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

Weightlifter píše:Nevím co ti na MSI vadí, spousty lidí na to nadává, že jsou nekvalitní - já to však vidím tak, že je nekvalitní, jen když se o něj někdo neumí starat.
mas svuj nazor podlozen nejakymi fakty? kolik ti proslo rukama notebooku, ze mas moznost srovnani?

ptam se proto, ze ja mam s touhle znackou uplne jine zkusenosti. muzes se o booka starat sebelip, ale kdyz uz je od "rysovaciho prkna" navrzen s jedinym cilem - JAK CO NEJVIC USETRIT NA VSEM KROME CISLICEK U CPU A GPU - bude ti to prd platny. prehrivani a mechanickymu namahani desky vzhledem k mekkymu chassis proste nezabranis. fajn, tak se koupi chladici podlozka a notebook se nebude prenaset. ale kde to potom jsme? notebook ma byt predevsim mobilni a ma byt navrzen tak, aby mohl byt bez nasledku prenasen a provozovan v ruznych podminkach...

mysli si co chces, ale MSI je v soucasnosti nejmene kvalitni vyrobce notebooku. pokud bych mel odpovedet na otazku "jake herni MSI-cko", odpovedel bych otazkou - "k cemu herni MSI-cko"? proc si nekoupit nejaky levny, starsi 12" ci 14" book za par tisic a zbytek investovat do desktopa? herni booky jsou jen dalsi komodita, jak ze soucasny lehce ovlivnitelny mlady generace vytahnout prachy za uplnou zbytecnost...

p.s. - pokud je na tom nekdo tak, ze potrebuje hrat doma, ve skole, na zachode ci u pritelkyne, mel by si misto koupe herniho booka radeji zaplatit psychologa respektive psychiatra...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Diluv příspevěk by měl být nastaven jako FAQ. Pravda pravdoucí, konkrétně P.S..
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

jj :-D tak tak...

jinak ještě dil ale neměl v něčem pravdu. Konkrétně v herním booku. Já třeba jezdím na vysokou, PO-ČT a PÁ-NE jsem doma. Takže když si chci zahrát tam i tam? neříkám vše na full, ale nějaký ten kompromis. Jinak než dedikovanou kartou na booku to nevyřešíš, protože peníze na dva desktopy by se mi sháněly těžce. ;-) to jen pro uvedení do reálu, že to není jen kvůli tomu, aby mladí mohli hrát ve škole, na záchodě atd atd. Např. u mě jde o jistý druh kompromisu. Ani nevíš, jak rád bych měl 2 desktopy, protože desktop je nesrovnatelně výkonější než notebook. Ale jak by řekl klasik, "NÉSÓ LOVE" :lol: :-D
AMD Ryzen 5 1600X @3,9GHz @ 1,2V + SilentiumPC Fera3, ADATA XPG Z1 16GB DDR4 2400MHz @3066MHz 16-18-18-38 @1,36V, MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, SSD WD Green 120GB & SSD WD Green 240GB, 1TB WD Blue, Fortron Hydro 500W

DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
polo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polo »

Je velmi obmedzene a detinske vyberat notebook podla vykonu.
Co tak zivotnost,hlucnost,vydrz,spolahlivost,odolnost...( Ono notebook je komplet PC ak si to este niekto nevsymol , Ked to ma strasnu klavesnicu(zvuk,zdvyh,velkost, pecieti cez nu na prsty a prehyba sa tak ju nevymenis za lepsiu mozes pouzit externu ale to nieje vzdy prakticke, ) , strasny display,hlucne chladenie,blbe rozmiestnenie portov a stravy vecsinu casu v servise tak to velmi nepotesi( Nehovoriac , ze zle sasi sa tazko da reklamovat kludne ti to popraska a nikto to neuzna)

Najprv si to treba premysliet a potom mysliet na vykon( aby sa vam ta vykonna grafika nepretavila cez sasi )
'Cause life is like a game sometimes
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

-- sry za OT --
freEDelL píše:..."NÉSÓ LOVE" :lol: :-D
mno nevim, ale za 8-10k postavis pomerne slusnyho desktopa (viz.bazar tady na foru). vynasob dvema a pricti 3-4k za nejaky starsi spolehlivy HP-cko nebo Dell-a ci IBM-ko (bohate staci s P-M).

souhlas s tim, ze pracovat na trech kompech muze byt trochu neprakticky, ale pomineme-li neoddiskutovatelnou vyhodu v "upgradeovatelnosti", mas zajistenou prakticky nepretrzitou dostupnost PC. vem si takovy herni MSI-cko s pochybnou spolehlivosti. ted si predstav konec semestru, kdy kazdej hleda, stahuje a upravuje semestralky kde se jen da :oops: a do toho ti book klekne. co te bude cekat? klidne az 30 dni prekerky..

s notebooky je to presne tak, jak psal Polo - nelze se divat a vybirat podle cisilek u CPU a GPU. u desktopa je situace jina. kdyz ti tam neco "chcipne" (obvykle jedna komponenta), zaneses ji na reklamaci a za par dni ti ji obratem vymeni za novou. i kdyby tomu tak nebylo, vezmes litra a koupis nejakou bazarovou nahradu, se kterou to do vyrizeni reklamace nejak prezijes. pokud ti ale neco chcipne u booka a nejsi krytej zarukou a la NBD, muzes se dockat az 30-ti denni PC-absence (napr.u MSI).

treba v tvym pripade bylo hnacim motorem pro koupi "herniho booka" skutecne to co uvadis (ackoliv tvoje FS neni herni book v pravym slova smyslu - ted nenarazim na vykon, ale na provedeni), ale ver mi, ze vetsina lidi kupujicich "herni booky" v cenovy hladine 20-30k to cini predevsim proto, aby byli "cool" a "in". a uprimne receno, byt mi -nact a byt na jejich miste, asi bych tu blbost udelal taky...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nejlepší notebook od MSI je žádný notebook MSI, a o FS platí to samé.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
jik89
Nováček
Nováček

Příspěvek od jik89 »

pánové nevim proč haníte něco co jste beztak v ruce nedrželi, od 19.7. mam MSI GT627 a nenašel jsem zatím jedinej problém za který by mohl výrobce booku(momentalně je v reklamaci hdd, za což muže WD a ne MSI a bylo mi nabídnuto, pokud jsem schopen vyndat hdd z booku, poslat pouze hdd). Jinak k chlazení: book není problém uchladit ani po přetaktovaní grafické karty a to poměrně o dost a nikdo přeci nečeká od notebooku určeného aby zvladl nějaké hry že při zátěži bude absolutně tichý, na druhou stranu ve win je větráček sotva slyšet.

Další věc že například to, že klávesnice se neprohýbá ani pri silnějším stlačení a mě například vyhovuje více než ty nové "moderní" klávesnice, ale to už záleží na každém. a mimochodem klávesnice se mi téměř nezahřivá, ale je pravda, že se zahřívá dosti v pravém rohu pod klávesnicí, ale to jen při hraní her kdy stejně mam ruku na myšce

A k šasi bych řekl asi to, že pokud vezmete jakejkoliv ntbk přes koleno a zatlačite tak se prohne, jinak bych neřek, nikde nic nevrže a neprohýbá se.

Ještě pro rýpali nactiletej už zrovna nejsem a kupoval jsem ho kvůli tomu že poměrně dost často potřebuji vzít s sebou počítač a už me nebavilo každou chvíli balit stolní,dva dny někde bejt a zas ho balit znovu takhle vemu book a myšku a jdu.

Další věc je že u notebooku MSI je většinou oprava provedena do 10 pracovních dní pokuď to člověk posíla přimo do servisního střediska. Jo a doprava tam i zpět je zdarma s tim,že Vám pro odvoz objednají kurýra až do domu.

tak přiště nemaťte ostatní nepřesnými a lživými informacemi

nazávěr přidávám hodnoty přetaktování GK 9800GS
origo 530/800/1325 (jadro/pamet/shader) a zkoncil jsem na 620/920/1550 s teplotou max 72 stupnu a procesor P8600 myslim 2,4GHz@2,7GHz.

Šťastnou ruku při výběru
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Jiný pohled na věc:
Půl roku není moc... to ještě panty drží, baterka má aspoň 80% a tlačítka reagují...
Co se týče tvého booku, kdyby nezvládl notebook za 30kl. chlazení, celkem bych se divil.
Prohýbání přes koleno můj vydrží bez deformace, chyba HDD nemusí být vyloženě chybou výrobce HDD ale i špatného designu NB (přehřívání, špatné uchycení...).
Servis sice funguje, ale NBD to není, takže pořád je to horší, jak u "kvalitních" řad. ;-)
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
jik89
Nováček
Nováček

Příspěvek od jik89 »

Maranov píše:Jiný pohled na věc:
Půl roku není moc... to ještě panty drží, baterka má aspoň 80% a tlačítka reagují...
Co se týče tvého booku, kdyby nezvládl notebook za 30kl. chlazení, celkem bych se divil.
Prohýbání přes koleno můj vydrží bez deformace, chyba HDD nemusí být vyloženě chybou výrobce HDD ale i špatného designu NB (přehřívání, špatné uchycení...).
Servis sice funguje, ale NBD to není, takže pořád je to horší, jak u "kvalitních" řad. ;-)
tak to mi ten tvůj book přines a ja to ozkouším, ale za způsobené škody neručím.
Baterku bych moc neřešil, protože se u tohoto booku nepředpokládá, že si ho kupujete kvůli výdrži na baterku aneb stejně je věčně v zásuvce.

JJ chyba nemusí být u výrobce ale aby po měsíci vrčeli ložiska, sry ale to ani přehřejváním atd není možný.

Ano není to ono, ale né každej má doma 1 pc aby si nějak 2 týdny neporadil.
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

tak garantuju ti, že tvoje MSI je podle šasi T61 co má maranov úplnej SHIT...

pokud bys na T61 tlačil silou, aby se prohnul, tak tvoje MSI už by bylo dávno na dvě půlky. Srovnáváš nesrovnatelné. Opravdu věř tomu, že né každý book se prohýbá o koleno, T61 k nim opravdu nepatří, ale tvé MSI ano!!

jik89
Nováček
Nováček

Příspěvek od jik89 »

freEDelL píše:tak garantuju ti, že tvoje MSI je podle šasi T61 co má maranov úplnej SHIT...

pokud bys na T61 tlačil silou, aby se prohnul, tak tvoje MSI už by bylo dávno na dvě půlky. Srovnáváš nesrovnatelné. Opravdu věř tomu, že né každý book se prohýbá o koleno, T61 k nim opravdu nepatří, ale tvé MSI ano!!
ja jen rikam at mi ho přinese ať si to můžu zkusit. Mimochodem kolikrat si držel v ruce moje MSI??

A myslis že pro všechny lidi je nejduležitější šasi?? Ono někteří lidé se k tomu chovají jako k počítači a nezkouší za jak dlouho z toho něco upadne 8-)

a nauč se nejdřív slušnému chování než se zapojíš do konverzace, osočovat umějí i naši spoluobčané bez vzdělání. Ale chápu, pro někoho je to složité zkousnout nazor někoho jiného.
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

prosím? a jak jsem se prosím zachoval neslušně?

řeknu ti že notebooků z herních řad MSI mi prošlo rukama dost a u všech byl ten samý problém. ;-)

zapojil jsem se spíš do konverzace jen proto, že mě pobavilo to, co jsi napsal o ThinkPadu T61 :-D možné by dokonce bylo, že by sis způsobil škodu na noze o T61 ty a mu by se nic nestalo :-D pravda, pro mnoho lidí není důležitá kvalita šasi, ale .... je lepší si trošku připlatit, než si koupit... no nebudu ti hanit MSI, budeš si ho bránit :-D

jik89
Nováček
Nováček

Příspěvek od jik89 »

freEDelL píše:prosím? a jak jsem se prosím zachoval neslušně?

řeknu ti že notebooků z herních řad MSI mi prošlo rukama dost a u všech byl ten samý problém. ;-)

zapojil jsem se spíš do konverzace jen proto, že mě pobavilo to, co jsi napsal o ThinkPadu T61 :-D možné by dokonce bylo, že by sis způsobil škodu na noze o T61 ty a mu by se nic nestalo :-D pravda, pro mnoho lidí není důležitá kvalita šasi, ale .... je lepší si trošku připlatit, než si koupit... no nebudu ti hanit MSI, budeš si ho bránit :-D
ja jsem o jeho notebooku nic nerekl,jen at mi ho prinese at si to mohu vyzkouset a ze nerucim za skody. nic vic v tom nebylo,nevim jak pevnou sasi ma proto jsem to chtel vyzkouset 8-) tezko pochopitelne?

nevidim duvod si priplacet,kdyz herni notebook stejne vydrzi cca rok,rok a pul a pak uz jsou na nem stejne hry nehratelne tudiz jde bud jako druhy notebook na stul napriklad rodicum nebo pritelkyni,kde na te sasi uz opravdu nezalezi. Vite ruzni lide maji ruzne priority :wink: pro me je to nejdulezitejsi mit za rozumnou cenu "dostatecny" vykon v ramci booku.

pokud tedy bych nemel dostatek penez si kazdy rok az rok a pul koupit novy book rozhodoval bych se zrejme take jinak,ale proc se ochuzovat o vykon a a jeste priplacet 8-) myslis si ze takovahle sasi staci na cestu ze stolu v batohu do auta z auta na stul 8-)

bohužel se neuchytil dobrý nápad amd/ati s externi grafickou kartou pro book,tento koncept by se mi libil za predpokladu vykonneho procesoru v ntbku,ktery by se umel ve velkem rozsahu podtaktovavat a podle zvoleneho profilu vypnout 1,2 a nebo klidne i 3 jadra a tudiz zajistit vysokou vydrz na baterie a po prichodu domu pripojeni adapteru a pripojeni externi grafiky by se z nej stal temer plnohodnotny stolni pocitac 8-) ale zrejme se takove veci nikdy nedockame
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Bohužel, vyzkoušet tě to nenechám, šasi vydrží, ale ničit si vnější plasty se mi ještě nechce - má pořád "jako nový" mat. :-D
Ale jinak tohle je starší typ s horší šasi ten můj už umí tohle. :-D ;-)

Ale vážně - NB musí splňovat taky nějaké parametry přenositelnosti a odolnosti... příklad z praxe: já a spolubydla jsme si pořídili NB ve stejném čase - on si koupil levnou řadu od HP - hádej komu víc NB hlučí, kdo posílal ten svůj už na reklamaci, který má lepší klávesnici a který z nás dvou na které reagují "fn" tlačítka furt, ne jen občas?
Pokud někdo chce výkon - ať si koupí desktop. Utrácet za "gaming" notebooky je největší blbost, kterou člověk může udělat, protože se to za rok rozsype, nejde to upgradovat, jsou problémy s chlazením atd. Nakonec člověk zjistí, že beztak musí upgradovat za ten rok, protože no neutáhne Crysis 5 a nemá to DirectX 15.

Co se týče externích grafik, něco takového existuje, myslím... vypínání jader CPU podporují (Deeper Sleep). Plnohodnotný PC z toho nikdy nebude - jsou zde limity spotřeby, velikosti a váhy.

Doplnění:
I já jsem si kupoval NB, abych byl cool&in a mohl hrát, když jsem na víkend u rodičů. ;-) Ale nehnal jsem se za výkonem za každou cenu, vzal jsem méně výkonnou grafiku se solidním "ostatním". Taky jsem byl (jsem :-)) "chudá student", tak jsem to vyřešil nákupem "jetého" kusu (má vybroušené kolečko na krytu od zámku, jak někde ležel na výstavě, nebo tak... jinak nic).
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
jik89
Nováček
Nováček

Příspěvek od jik89 »

jaj mas to dobryho raketaka :-D to zarizeni chci taky :-D

no ja vim ze desktop je lepsi to je jasne,ale zkus si ho dvakrat az trikrat v tejdnu nanosit do auta a zas z auta, to vis lenost nade vse a radsi vyhodim prachy nez se s tema kramama tahat 8-)

jj psal jsem herni book je tak na rok az rok a pul tak ho taky beru,tudiz staci kdyz nic neupadne za ten roka a pak uz je mi to burt a pujdu si koupit novej :-D

Ano existuje,ale pouze same mene vykonne grafiky. Kdyby byl externi box treba s takovym HD 5850 nebo 5870 tak do toho jdu a myslim si ze neni problem uchladit v booku procak s tdp 120W kdyz tam nebude hrat vykonna grafika, ale to tezko rict, asi se vyrobcum nechce riskovat nebo nevim proc tomu tak je, pritom pro me by to bylo uplne paradni reseni :-D asi si neco takovyho budu muset vymyslet :-D
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“