bios,větrák zdroje
- Papagiorgio
- Nováček
-
bios,větrák zdroje
Borci, kde změním v Biosu otáčky větráku zdroje? Mělo by to jít což? Hučí mi to nehorázně. Mám skládačku s 400W zdrojem mimochodem...kde se dá najít aktuální spotřeba elektřiny? To snad nežere 400 W non-stop ne? Aspoň doufám, když to ráno zapnu a ráno vypnu 

- Stano K.
- Středně pokročilý
Re: bios,větrák zdroje
Akú máš základnú dosku a napájací zdroj?
Väčšina napájacích zdrojom si automaticky reguluje otáčky ventilátoru.
400W je výkon napájacie zdroja a nie spotreba. Ak dopíšeš komplet zostavu tak relatívne s dobrým odhadom ti niekto povie aj spotrebu zostavy.
Väčšina napájacích zdrojom si automaticky reguluje otáčky ventilátoru.
400W je výkon napájacie zdroja a nie spotreba. Ak dopíšeš komplet zostavu tak relatívne s dobrým odhadom ti niekto povie aj spotrebu zostavy.
- Papagiorgio
- Nováček
-
MSI MB K9N NEO-F, nForce 520, DualDDR2-800, SATA2, RAID, GBLAN, ATX pokud se nepletu, by měla být deska a zdroj mode com feel 400W. Ale to jen kvůli té spotřebě. Když jsem to totiž hledal, tak jsem zkusil prstem zastavit chladič procesoru a ten tam dělá asi většinu hluku. Takže se asi zaměřím na něj. Jede furt na stejné otáčky prevít. Dá se to měnit v Biosu u všech chladičů? Není na to nějaký šikovný prográmek, abych u toho nestrávil týden?
Ta spotřeba, jsem myslel, že by měla jít zjistit v kompu. Když počítač může řídit průmyslové stroje, tak je třeba jenom software místo ručního měřáku ne? Tu na fóru jsem se dočet, že Speedfan je na to dobrý prográmek na větráky. Ukazuje i výstupní volty ze zdroje(ale kilowatthodiny tam asi stejně nezjistím).
Ta spotřeba, jsem myslel, že by měla jít zjistit v kompu. Když počítač může řídit průmyslové stroje, tak je třeba jenom software místo ručního měřáku ne? Tu na fóru jsem se dočet, že Speedfan je na to dobrý prográmek na větráky. Ukazuje i výstupní volty ze zdroje(ale kilowatthodiny tam asi stejně nezjistím).
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Zkus si půjčit, nebo nějak jinak sehnat ukazatel aktuální spotřeba a zapoj ho mezi zásuvku a zdroj
btw. jak máme tipovat spotřebu, když ani nenapíšeš grafiku, procesor atd.?

btw. jak máme tipovat spotřebu, když ani nenapíšeš grafiku, procesor atd.?

PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Papagiorgio
- Nováček
-
ok ok. Když na to nikdo nezná soft, tak budu hledat přibližnou spotřebou. No grafika ATI Radeon HD 3600 a procesor AMD 64 X2 dual core 4200+ a když přidám 22" monitor, děsí mě, že by to mohlo žrát jako nějaká 400W lampa. To nepočítám nemalé audio, co na to mám zapojené. Účet na konci roku by mě vůbec nemusel nepotěšit.
- kocourleo
- Začátečník
Jak jsi sám napsal, zkus Speedfan. Našel jsem tady návod: http://pcmark.info/viewtopic.php?t=1525
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- Stano K.
- Středně pokročilý
Tak napájací zdroj Modecom regulovať pravdepodobne nepôjde keďže sa jedná o lacnejší kúsok HW.
A čo sa týka regulácie ostatných ventilátorov na to budeš potrebovať ventilátor s 4 vodičmi alebo ich jednoducho napojiť na nižší V.
A čo sa týka regulácie ostatných ventilátorov na to budeš potrebovať ventilátor s 4 vodičmi alebo ich jednoducho napojiť na nižší V.
- Papagiorgio
- Nováček
-
Máte někdo páru, jaká teplota procesoru je ještě v klidu? Do jaké teploty můžu nechat větrák vypnutý a kdy je třeba (50, nebo 100°C) chladit naplno?