Zdravím,
nevím jestli píšu dotaz do správné sekce, kdyžtak se omluvám.
Postavil jsem nové PC:
MB GIGABYTE MA785GMT-UD2H, AMD Athlon II X2 250 Dual Core (Regor), SEASONIC 400W SS-400ET, 2048MB DDR3 1333MHz CL9 Kingston, HDD WD Caviar SE16,
COOLERMASTER BigTower Centurion 534
http://www.mironet.cz/coolermaster-bigt ... e+dp77052/
Case má hliníkové čelo. Když se dotknu čela a předtím se nevybiju třeba o radiátor tak se téměř vždy počítač restartuje.
Napadá někoho čím to může být? Zkoušel jsem zkontrolovat všechny připojení kabelů a tak, jestli se někde něco nedotýká, vše vypadá úhledně, (nezapomněl jsem na distanční sloupky pod desku).
Napadá mě už jen všechny komponetnty rozložit a zas složit, třeba bude někde něco skryté..
Jinak moje zkušenosti s hardware nejsou nijak moc vysoké.. Tohle je druhé PC které stavím.
Předem děkuji..
Restart PC statickou elektřinou
Moderátor: L4mka
- TPol
- Nováček

Restart PC statickou elektřinou
PC1: MB: ASUS PRIME X399-A, CPU: AMD Ryzen Threadripper 1950X 16-Core 3.75 GHz, RAM: 16GB DDR4-3333MHZ CL16 Kingston HyperX XMP Predator, SSD: Samsung SSD M.2 500GB 970 EVO PLUS, GPU: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB, FAN: Noctua NH-U9 TR4-SP3, Win10
PC2: AMD Athlon II X4 640, RAM 4GB
- cola2600
- Začátečník

-
Re: Restart PC statickou elektřinou
třeba ten proud přeskočil ale skříně by měli být proti tomuto chráněni takže nevím 
Grafický adaptér:Gigabite hd5850 1Gb OVERCLOCK 930/1250Mhz Procesor:amd phenom x4 965 3,4@3,7Ghz Overclocked
RAMka:kingston 4Gb 1333Mhz Základní deska:asus M4a785TD-V EVO
hard disk:WD 500gb
Zneužívám operačního systému:Windows seven(7) 64bit verze
RAMka:kingston 4Gb 1333Mhz Základní deska:asus M4a785TD-V EVO
hard disk:WD 500gb
Zneužívám operačního systému:Windows seven(7) 64bit verze
- TPol
- Nováček

Nikoho nic nenapadá, kde by se to mohlo dotýkat? Neměl někdo podobný problém?
Zkusil jsem takovou blbost, která i kdyby fungovala neni správným konečným řešením. Všechna místa kde se dotýkají hliníkové části čela s kostrou case jsem přelepil izolepou. Ale nepomohlo to, izolepa asi dost neizoluje, nebo se to nemusí dotýkat aby jiskra přeskočila.. (někdo kdo rozumí elektřině neukamenujte mne za blbosti, kdyžtak mi to můžete objasnit)
Chtěl bych se zeptat co mi hrozí. Mám se bát že když to někdy takhle pěkně statickou elektřinou restartuju, tak mi doslouží nějaké komponenty? Jestli jo jaké jsou na to nejvíc náchylné? Nejvíc mi jde samozřejmě o disk.. to by byl průšvih..
Zkusil jsem takovou blbost, která i kdyby fungovala neni správným konečným řešením. Všechna místa kde se dotýkají hliníkové části čela s kostrou case jsem přelepil izolepou. Ale nepomohlo to, izolepa asi dost neizoluje, nebo se to nemusí dotýkat aby jiskra přeskočila.. (někdo kdo rozumí elektřině neukamenujte mne za blbosti, kdyžtak mi to můžete objasnit)
Chtěl bych se zeptat co mi hrozí. Mám se bát že když to někdy takhle pěkně statickou elektřinou restartuju, tak mi doslouží nějaké komponenty? Jestli jo jaké jsou na to nejvíc náchylné? Nejvíc mi jde samozřejmě o disk.. to by byl průšvih..
PC1: MB: ASUS PRIME X399-A, CPU: AMD Ryzen Threadripper 1950X 16-Core 3.75 GHz, RAM: 16GB DDR4-3333MHZ CL16 Kingston HyperX XMP Predator, SSD: Samsung SSD M.2 500GB 970 EVO PLUS, GPU: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB, FAN: Noctua NH-U9 TR4-SP3, Win10
- S.M-A-RT
- Nováček

-
Osobně co mě napadá, že by to mohlo přecházet do některé mechaniky nebo disku a odtud do desky nebo zdroje. Jedině vyndat všechny mechaniky tak aby byly odizolovány od case, pod distanční podložku dát ještě izolační plastovou (z obou stran desky) a zdroj taky odizolovat od case. Pak postupně vracet komponenty a zjišťovat, který to dělá.
CPU: Intel Core2Duo E8500 3.16Ghz@4.0Ghz (momentálně na defaultu, kvůli špatnému chladiči)
MB: Gigabyte GA-EP45-UD3LR
GPU: ASUS nVidia GTX275 OC
RAM: Kingston HyperX 4GB 1066Mhz
Zdroj: CoolerMaster Real Power 620W
CASE: CoolerMaster HAF-922
MB: Gigabyte GA-EP45-UD3LR
GPU: ASUS nVidia GTX275 OC
RAM: Kingston HyperX 4GB 1066Mhz
Zdroj: CoolerMaster Real Power 620W
CASE: CoolerMaster HAF-922