Teplota HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
von.nacht
Nováček
Nováček

Teplota HDD

Příspěvek od von.nacht »

Dobrý večer..... pred par dny jsem si koupil novou grafiku ktera horsila diky svoji velikosti nejspise cirkulaci vzduchu v bedne a disk se mi zahriva na cca 48-50 stupnu..... pri padesati co jsem vypozoroval dojde k "zamrznutí" systému...... pokud hraje hudba...... nasleduje ...... trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr proste konecny zasek nic se neda dělat. krom tvrdeho restartu, mel bych otazku jestli to ma docineni s tou teplotou, a nebo ta teplota je normalni..... děkuji za odpověd
Grafika: Gigabyte GTX260 SOC, RAM: Kingston HyperX 2x 2GB DDR3 1333, Procesor: Core Duo 6750, Zakladní deska: P5KC, Zdroj 550W, Windows 7 Ultimate 64x
otrekr
Začátečník
Začátečník

Re: Teplota HDD

Příspěvek od otrekr »

Není to normální.Nadměrně tím opotřebováváš a můžeš nevratně poškodit HDD.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

50 už je dost, ale podle mě to nebude zásadní příčina toho pádu, jestli spíš nemrzne systém kvůli grafice nebo zdroji.
ignorelist: kremrole a dezoláti
von.nacht
Nováček
Nováček

Příspěvek od von.nacht »

jaka je prumerna hodnota teploty?.... ja mam totiz dva disky nad sebou jeden 1TB a druhy 160GB... a je to neprijemne mam v boku kasy vlastnorucne "pridelany a vyrezany" kvalitni AC 12" vetrak ale ted po instalaci GTX 260 stratil smysl chlazeni HDD protoze jej ted obrovská grafika zakryva (zas je dobre uchlazena ona).... no vypada to ze si udelam z boku do kasy dalsi diru na dalsi 12" protoze otevrena kasa nefunguje (jiz zminena teplota)....
zombux píše:50 už je dost, ale podle mě to nebude zásadní příčina toho pádu, jestli spíš nemrzne systém kvůli grafice nebo zdroji.
hm mozné to je co se tyče grafiky mam ji asi 3 dny.... (staricka GT8600 se odebrala do kremikoveho nebe).... tu novou testuji (Gigabyte GTX260 SOC).... zdroj mi vždy fungoval paradně (550W).... mozna pri zapojeni grafiky nezvlada.... uvidime.... no nandal jsem dvere od kasy a prenastavil vetrak teplota klesla na 35-39 a drzi..... systém taky drzi.....
Grafika: Gigabyte GTX260 SOC, RAM: Kingston HyperX 2x 2GB DDR3 1333, Procesor: Core Duo 6750, Zakladní deska: P5KC, Zdroj 550W, Windows 7 Ultimate 64x
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ano, asi se ti to přehřívá, ale fakt pochybuju že za to může právě teplota harddisku. no to je jedno, prostě musíš vylepšit airflow ve skříni.
ignorelist: kremrole a dezoláti
von.nacht
Nováček
Nováček

Příspěvek od von.nacht »

maš pravdu, neni to tou teplotou je to v systemu budu ho muset preinstalovat.... protoze jak mam ty dva disky tak 160 mam jako nouzovy zalozni disk taky z win 7 a zde to nepada ale na 1TB disku to sem tam zamrzne pomohlo kratkodobe preinstalovat ovladače ale pak to zas sem tam zamrzne ale na 160 to nezamrza asi je tam nejaka chyba a nezbývá než format :sad:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“