Tisková úloha se po dokončení tisku neodstraní

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
lukasfait
Začátečník
Začátečník

Tisková úloha se po dokončení tisku neodstraní

Příspěvek od lukasfait »

Zdravím a prosím moc o rady.

Nedávno jsem vyměnil WinXP za legální Win7 Home Premium 64 bit. Když jsem systém uváděl do provozu, instaloval jsem i tiskárnu. Z webu Lexmark jsem stáhnul nejnovější 64bit ovladač pro Win7, nainstaloval a myslel si, že je vše Ok. Až do teď, kdy jsem potřeboval tisknout více úloh, než jednu. První úloha se totiž vytiskla v pořádku, druhá už vůbec. Když jsem se podíval na Aktuální tiskové úlohy, bylo tam: Název dokumentu - Stav: vytištěno - ODSTRAŇOVÁNÍ a v další řádce další úloha. A tady je problém... I když dám manuálně odstranit všechny tiskové úlohy, odstraní se korektně jen ty další ve frontě. Ta už vytištěná ne. (viz screen)

Zkoušel jsem vše od přeinstalace ovladačů, přes kompletní odebrání tiskárny za pomoci položky Zařízení a tiskárny v Ovl. panelech, kde jsem vybral možnost vlastnosti tiskového serveru a podle průvodce nejprve automaticky a pak i manuálně v nouzovém režimu odebral vše, co se Lexmarku týkalo, dokonce jsem i podle návodu na Microsoftích stránkách ukončoval službu zařazování tisku s následným mazáním všech úloh (net stop spooler, del..., star net spooler - v příkazové řádce), ale nikdy se nedostanu dál, než k první tiskové úloze. Pomůže třeba i jen restart PC (což je asi logický) ale nic jinýho nepomáhá... Tiskárnu mám sice zapojenou na cca 5,5 m od PC ale zjistil jsem si, že je potřeba koupit aktivní USB kabel, což jsem taky udělal a tiskárna ve WinXP šlapala naprosto bez problémů. Pro jistotu jsem tiskárnu i zapojil "na krátko" jejím kabelem přímo k USB a zkusil jsem i jinej USB port ale ta aktuální tisková úloha se prostě za boha neodstraní!!!!

Už nevím co s tím, tak se ptám tady, jestli někdo neřešil podobný problém a jestli nakonec není řešení schovaný v nějakým malým zatržítku, někde v hloubi nastavení tiskárny...

Za všechny rady moc děkuju a kéž by se našel někdo, kdo by přesně věděl, jak problém odstranit.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CPU: Intel Core i5-6500 Skylake @ 3,2 GHz, MB: MSI Z170A Gaming PRO Carbon, s1151, VGA: MSI GTX 970 Gaming 4G (4GB GDDR5), RAM: HyperX Fury DDR4, 16GB @ 2400 MHz,M2: Samsung 970 EVO NVMe M.2 - 250GB, SSD: Crucial M4 (128 GB), HDD: WD Black - 500GB, PSU: Enermax PRO82+ 525W, CASE: Phanteks Eclipse P400s, MOUSE:SteelSeries Rival 300, MOUSEPAD:Asus Cerberus MousePad
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“