Výběr repro k PC, 2.0, max. cca 5000
Moderátor: CageJ
- cechz
- Nováček

Výběr repro k PC, 2.0, max. cca 5000
Dobrý den,
odešlo mi moje staré repro u počítače (logitech 2.1). Nyní bych rád do repra investoval trošku vyšší sumu, protože ona ta kvalita reprodukce v porovnání se sluchátky nebyla vážně moc dobrá.
Využití je 90% hudba (rock, metal), pokud se najde čas, zapnu i nějakou hru. Sestavu 5.1 určitě nechci, nejvíce by mi vyhovovalo 2.0. Zvukovou kartu mám asus xonar D1, hudbu mám ve formátu FLAC, bude to hrát v místnosti 4,5x6m. Samozřejmě jsem už pokukoval po internetu. Docela se mi líbilo toto:
http://kytary.cz/m-audio-bx-5-a-deluxe/HN101050/ - toto je ovšem finanční strop!!!
Ale je to jen pouze takový nástřel toho, co by mi vyhovovalo svýmy rozměry, vzhledem.... Prostě této problematice vůbec nerozumím, proto bych rád znal názor někoho, kdo se tomuto věnuje.
odešlo mi moje staré repro u počítače (logitech 2.1). Nyní bych rád do repra investoval trošku vyšší sumu, protože ona ta kvalita reprodukce v porovnání se sluchátky nebyla vážně moc dobrá.
Využití je 90% hudba (rock, metal), pokud se najde čas, zapnu i nějakou hru. Sestavu 5.1 určitě nechci, nejvíce by mi vyhovovalo 2.0. Zvukovou kartu mám asus xonar D1, hudbu mám ve formátu FLAC, bude to hrát v místnosti 4,5x6m. Samozřejmě jsem už pokukoval po internetu. Docela se mi líbilo toto:
http://kytary.cz/m-audio-bx-5-a-deluxe/HN101050/ - toto je ovšem finanční strop!!!
Ale je to jen pouze takový nástřel toho, co by mi vyhovovalo svýmy rozměry, vzhledem.... Prostě této problematice vůbec nerozumím, proto bych rád znal názor někoho, kdo se tomuto věnuje.
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Re: Výběr repro k PC, 2.0, max. cca 5000
Každý ti řekne, že 5000 je málo.
Nicméně bych asi spíš doporučil tyto:
http://www.shop4djs.com/obchod/sinn7-3/ ... black.html
Prý jsou dobré a hodně se prodávají.
Nicméně bych asi spíš doporučil tyto:
http://www.shop4djs.com/obchod/sinn7-3/ ... black.html
Prý jsou dobré a hodně se prodávají.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
- myom
- Středně pokročilý

jsou to pasivy...
vem ty m audia.
vem ty m audia.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- nhkg
- Začátečník

Mám doma M-Audia BX5a, hrají na tu cenu slušně, jenom nevím, jestli by to na Metal nechtělo 2.1. Ale za 5000kč asi nic lepšího nového nevymyslíš (jedině se podívat po bazarech), proti těm Logitechům by měly být každopádně výrazně lepší.
EDIT: Kupoval jsem je tady: http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -58555.php , proti kytarám je mají levněji a skladem.
EDIT: Kupoval jsem je tady: http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -58555.php , proti kytarám je mají levněji a skladem.
Ve hrách mám nic Krišna, psáno: Krisna.
- zombux
- Odborník PCT

no, já mám na metal (nejen) Alesis M1 Active Mk2, a hraje to perfektně, žádný sw nepotřebuju a ani nechci. jo, jsou to ale už 6,5" repra (ty ti tady určitě dřív nebo pozdějc někdo doporučí), řekl bych daleko větší než ty 5" od M-Audia a podobné. takže tady je potřeba velice dobře zvážit, jestli 5" jsou velké tak akorát, nebo jestli vzít větší (klidně bazarové), nebo jak to udělat. z vlastní zkušenosti můžu potvrdit že 6,5" jsou daleko větší než vypadají na netu, někoho by mohla jejich velikost nepříjemně překvapit.nhkg píše:Mám doma M-Audia BX5a, hrají na tu cenu slušně, jenom nevím, jestli by to na Metal nechtělo 2.1. Ale za 5000kč asi nic lepšího nového nevymyslíš (jedině se podívat po bazarech), proti těm Logitechům by měly být každopádně výrazně lepší.
ještě jedna věc, uvědom si že pro přívod zvuku do takovýchle repráků potřebuješ oddělené vstupy, standardní "zelený malý jack výstup" není zrovna nejoptimálnější řešení, byť technicky by to nějak spojit asi šlo.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- crashPC
- Mírně pokročilý

Doporučím spíš to M-audio, a zombuxova slova jen potvrdím. Nejlépe koupit větší, bazarové.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- cechz
- Nováček

Dobrý den,
moc děkuji za všechny rady a typy. Jsem si plně vědom toho, že za 5000 nemůžu očekávat špičkovou kvalitu zvuku, spíše takový kompromis.
Na ty bazary určitě kouknu, prohlížel jsem http://www.midi.cz ale nic vhodného jsem neobjevil. Pokud by jste měly další typy na webové bazary nebo na bazary v Brně, budu vděčný. A strejda google jistě taky poradí.
Co se týka doporučovaných SINN 7 - DieBOX.5 (pár) BLACK od uživatele NobodyLovesMe, jedná se o aktivní monitory, schop má chybu v popisu. Zkoušel jsem je vygooglit ale moc informací o nich na webu není, tak nevím.
Alesis M1 Active Mk2 - jo pěkný, pěkny. Ale ta cena je přece jen vyšší, už při těch 5000 se mi třepe ruka a to o tom ještě neví žena......
Ale objevil jsem dalšího kandidáta ke koupi:
http://www.dj-obchod.eu/katalog/repro-s ... 0-usb.html
Co vy na to? Jsou lepší než ty M-audia nebo horší. Pokud by byly na stejno, bral bych raděj tyto. Přece jen je tam pouze jedno napájení a taky ovládání hlasitosti zepředu. Ale toto není rozhodující aspekt, důležitější je zvuk, takže pokud by někdo dokázal porovnat, byl bych neskutečně vděčný.
moc děkuji za všechny rady a typy. Jsem si plně vědom toho, že za 5000 nemůžu očekávat špičkovou kvalitu zvuku, spíše takový kompromis.
Na ty bazary určitě kouknu, prohlížel jsem http://www.midi.cz ale nic vhodného jsem neobjevil. Pokud by jste měly další typy na webové bazary nebo na bazary v Brně, budu vděčný. A strejda google jistě taky poradí.
Co se týka doporučovaných SINN 7 - DieBOX.5 (pár) BLACK od uživatele NobodyLovesMe, jedná se o aktivní monitory, schop má chybu v popisu. Zkoušel jsem je vygooglit ale moc informací o nich na webu není, tak nevím.
Alesis M1 Active Mk2 - jo pěkný, pěkny. Ale ta cena je přece jen vyšší, už při těch 5000 se mi třepe ruka a to o tom ještě neví žena......
Ale objevil jsem dalšího kandidáta ke koupi:
http://www.dj-obchod.eu/katalog/repro-s ... 0-usb.html
Co vy na to? Jsou lepší než ty M-audia nebo horší. Pokud by byly na stejno, bral bych raděj tyto. Přece jen je tam pouze jedno napájení a taky ovládání hlasitosti zepředu. Ale toto není rozhodující aspekt, důležitější je zvuk, takže pokud by někdo dokázal porovnat, byl bych neskutečně vděčný.
- crashPC
- Mírně pokročilý

cechu, uvědom si, že se pohybuješ na hranici použitelný/nepoužitelný, a tak by se ti měla klepat ruka ne z toho, že to stojí pět tisíc, ale že to velmi snadno může bejt pět tisíc vyhozenejch do kanálu, oproti třeba vyšší sumě, za kterou pořídíš něco co pro tebe bude obstojně pracovat. Ono totiž když to nebude ono, nebo se to podělá, tak veškerý ušetřený peníze jsou v tu chvíli vháji, a ještě nebudeš mít další na to, abys to dal dokupy.
Z toho linku mám dojem, že jde o jeden kus, nikoli o jeden pár. Tak bacha na to.
Další bazary:
www.prodance.cz - sekce inzeráty
www.repromania.net/forum - sekce bazar
forum.audioweb.cz - sekce bazar...
Z toho linku mám dojem, že jde o jeden kus, nikoli o jeden pár. Tak bacha na to.
Další bazary:
www.prodance.cz - sekce inzeráty
www.repromania.net/forum - sekce bazar
forum.audioweb.cz - sekce bazar...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
- cechz
- Nováček

U těch alesis m1 active 520 usb se jedná o pár. Nebo se tak alspoň prodávaj všude po internetu.
- zombux
- Odborník PCT

co tak koukám, tak ty repra mají i digitální USB vstup? může tady někdo vrhnout trochu světla na to, jak se to vlastně chová? přes USB se vytvoří "jakoby zvuková karta" nebo jak?
- cechz
- Nováček

Info z netu:
M1Active 520 USB jsou dvoupásmové studiové referenční monitory, které reprodukují zvuk ve frekvenčním rozsahu od 20000 Hz do 56 Hz, což znamená skoro všechny frekvence slyšitelné pro člověka. Díky digitálnímu vstupu, můžete připojit váš počítač pomocí USB rozhrání přímo k M1Active 520 USB. M1Active 520USB jsou vybaveny nízkofrekvenční pětipalcovou polypropylenovou jednotkou a jednopalcovou vysokofrekvenční jednotkou s kopulí z hedvábné tkaniny. Vlastní crossover zajistí, že vaše skladby budou znít tak, jak jste je nahráli. Nízkorezonanční basreflexová ozvučnice má zaoblené hrany pro zmenšení difrakce a speciální rozšířený basový port. Dvoupásmová konstrukce M1Active 520 USB přináší 25 W do tweeteru a 50 W do wooferu. Stejně jako ostatní přístroje ze série M1Active, jsou M1Active 520 USB monitory magneticky odstíněné, proto je možné je umístit vedle obrazovek, LCD nebo pevných disků. Připojené audio zdroje, jako mikrofonové předzesilovače a nástroje lze nahrávat přímo do počítače v režimu 16 bitů, 44.1 nebo 48 kHz. Prostě přípojte USB kabel do počítače. Nepotřebujete žádné ovladače.
USB by mělo pracovat v obou směrech.
M1Active 520 USB jsou dvoupásmové studiové referenční monitory, které reprodukují zvuk ve frekvenčním rozsahu od 20000 Hz do 56 Hz, což znamená skoro všechny frekvence slyšitelné pro člověka. Díky digitálnímu vstupu, můžete připojit váš počítač pomocí USB rozhrání přímo k M1Active 520 USB. M1Active 520USB jsou vybaveny nízkofrekvenční pětipalcovou polypropylenovou jednotkou a jednopalcovou vysokofrekvenční jednotkou s kopulí z hedvábné tkaniny. Vlastní crossover zajistí, že vaše skladby budou znít tak, jak jste je nahráli. Nízkorezonanční basreflexová ozvučnice má zaoblené hrany pro zmenšení difrakce a speciální rozšířený basový port. Dvoupásmová konstrukce M1Active 520 USB přináší 25 W do tweeteru a 50 W do wooferu. Stejně jako ostatní přístroje ze série M1Active, jsou M1Active 520 USB monitory magneticky odstíněné, proto je možné je umístit vedle obrazovek, LCD nebo pevných disků. Připojené audio zdroje, jako mikrofonové předzesilovače a nástroje lze nahrávat přímo do počítače v režimu 16 bitů, 44.1 nebo 48 kHz. Prostě přípojte USB kabel do počítače. Nepotřebujete žádné ovladače.
USB by mělo pracovat v obou směrech.
- GulDucat
- Začátečník

-
Pokud ma mistnost 4,5x6 metru, a jste zvykly na 2.1, a poslouchate rock a metal, tak vam u bedynek s petipalcovym stredobasakem budou nejspis chybet basy, urcite bych bral s 6,5 palcem.
- cechz
- Nováček

Dobrá tedy, dám na vás. Každý den prohlídnu bazary, pokud se tam objeví něco ''schopného'', zkusím to nadhodit zde na foru, protože sám se v tom prostě nevyznám.
Pokud se řekněme do měsíce neobjeví nic vhodného (frčím na sluchátkách a zrovna moc mi to nevyhovuje), koupím Alesis M1 Active 520 USB a budu doufat, že za málo peněz dostanu alspoň trochu obstojné muziky. Kdyby bylo nejhůře, 14. denní možnost vrácení zboží bez udání důvodu přijde vhod.
Pokud se řekněme do měsíce neobjeví nic vhodného (frčím na sluchátkách a zrovna moc mi to nevyhovuje), koupím Alesis M1 Active 520 USB a budu doufat, že za málo peněz dostanu alspoň trochu obstojné muziky. Kdyby bylo nejhůře, 14. denní možnost vrácení zboží bez udání důvodu přijde vhod.
- cechz
- Nováček

Našel jsem nabídku na M-AUDIO BX8A STUDIOPHILE za 6000. Co vy na to??
- zombux
- Odborník PCT

luxus.cechz píše:Našel jsem nabídku na M-AUDIO BX8A STUDIOPHILE za 6000. Co vy na to??
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Kam je vlastně chceš postavit? Na počítačový stůl jsou za 1) moc velké a za 2) mají bassreflex vzadu a absenci jakýchkoli korekcí.
- cechz
- Nováček

Jo, máš pravdu. Toto bych na stole poskládal jen těžko (305 x 254 x 381 mm). A Alesis M1 Active Mk2 jsou na tom podobně (381mm x 216mm x 248mm ) . Co mám teda sakra koupit?? Když koupim něco s s pětipalcovým středobasákem, tak podle mnoha názorů na diskuzích budu bez basů. Pokud koupím něco většího, tak na stůl krom monitoru, klávesice a monitorů nedám nic jiného....
- NobodyLovesMe
- Začátečník

- myom
- Středně pokročilý

NobodyLovesMe: no ale ta pozice
cechz: pokud mas kolem stolu volno, tak neni nic jednodussiho nez si z nejakeho hranolku ztlouci maly stojanek.
cechz: pokud mas kolem stolu volno, tak neni nic jednodussiho nez si z nejakeho hranolku ztlouci maly stojanek.
- cechz
- Nováček

Stůl mám o dost větší, než ten na fotce. Kolem stola ale místo nemám. Z jedné strany skříň, z druhé postel. A jinak KRK 6' stojí kus to, co bych rád dal za pár