Stříbrná teplovodivá pasta na procesoru Duron

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

systemjack
Začátečník
Začátečník

Stříbrná teplovodivá pasta na procesoru Duron

Příspěvek od systemjack »

Zdravím
koupil jsem si Duron 1,8GHz a v letáčku od prodejce
jsem četl: Pro procesory AMD nesmí být použita stříbrná teplovodivá pasta! Ale já jsem tuto pastu aplikoval na svém Duronu1,3 GHz před 2 lety
i od kolegy před 2 lety a zatím bez závad.
Kde je pravda?
Dekuji
aldrian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Stříbrná teplovodivá pasta na procesoru Duron

Příspěvek od aldrian »

systemjack píše:Zdravím
jsem četl: Pro procesory AMD nesmí být použita stříbrná teplovodivá pasta! Ale já jsem tuto pastu aplikoval na svém Duronu1,3 GHz před 2 lety
Kde je pravda?
Dekuji
O ničem takovym sem neslyšel. Snad jen kdybys jí tam dal moc a zkratovala by tě nějaké ty můstky na procesoru (pak bys ho asi moh oddělat).
Jinak třeba k titanům se jiná než stříbrná pasta nedává.

PS: Poradim ti ale, zavolej si tam a zeptej se jich. :D Docela by mě zajimalo co tě řeknou.
1. HOME: Gigabyte GA-P35-DQ4; Intel Core2 Duo E6750@zatim defaultMhz; GF 8800GTS 320MB; 4GB; HDD 500GB; LG DVD+-RW, Monitor Samsung 215TW S-PVA
2. WORK: Gigabyte 8IPE1000; INTEL P4 2800MHz; BOX; 2x256MB; WD2000JD; TEAC DVD-RW
3. NTB: ACER TM8003LMI; Centrio (Pentium M) 1,6GHz; RADEON 9700; 512MB; 60GB; DVD-RW; WIFI; BT...
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

To je hlupost...... :-D ......
Podla mna toto ma sluzit skor pre mnej zdatnich a skusenit uzivatelov ........, sam som sa uz neraz stretol zo skutocnostou ze ludia boli schopni vytlacit celu striebornu pastu na CPU ( nielen na jadro, ale aj samotne puzdro procesoru ......... ) .... a procesor samozrejme vdaka vodivosti pasty prestal chodit ( stacilo ocistit mostiky...... )..........

Pri klasicje bielej paste sa toto stat nemoze ........ ( nieje vodiva.... ) ....
Inak samozrejme streborna pasta ma lepsiu tepelnu vodivost takze jej pouzite je vyhodnejsie..... ( ale len v rozumnej miere.... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

random píše:Inak samozrejme streborna pasta ma lepsiu tepelnu vodivost takze jej pouzite je vyhodnejsie..... ( ale len v rozumnej miere.... )
Já mám lepší zkušenosti s bílou. :)
C@esar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C@esar »

CPU: AMD64 Winchester 3000+@1,8GHz , VCore 1,4V; Cooler: TT Tower 102; MB: Abit AV8; RAM: 2,5 GB; HDD: Seageate Barracuda 120GB 7200rpm 2MB cache; 2x Seageate Barracuda 250GB SATA 7200.10 16MB cache (raid 0) VGA: ASUS Radeon x1950, 512MB, AC Accelero X2; Mechaniky: Asus DVD-E616P, DVD-RW LG; Audio: Creative Sound Blaster Audigy2 ZS; Case: MidiTower 3R System Neon Light/AKASA 460W; Repro: Creative Inspire P580 5+1; Mouse: Logitech MX1000; Keyboard: Logitech Internet Navigator; Monitor: HP w2207h
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Titanova stribrna pasta nebejva vodiva
Teda aspon ta co ji mam neni
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Dr Meduza píše:Titanova stribrna pasta nebejva vodiva
Teda aspon ta co ji mam neni

Titanova straborna pasta patry medzi najhorsie co poznam..... :(
Shit píše:Já mám lepší zkušenosti s bílou. :)
Tiez zalezi od znacky...... z osobnej skusenosti mozem povedat ze klasicka biela pasty vydrzi dlhsie...., niektore strieborne pasty maju dost velky neduh ze po case zaschnu ( a stratia tepelnu vodivost - su skor izolant.... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
C@esar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C@esar »

random píše:Tiez zalezi od znacky...... z osobnej skusenosti mozem povedat ze klasicka biela pasty vydrzi dlhsie...., niektore strieborne pasty maju dost velky neduh ze po case zaschnu ( a stratia tepelnu vodivost - su skor izolant.... )
jj... suhlas... napriklad moja pasta :down: (bohuzial ju mam momentalne na cpu :oops: ) zhruba tyzden funguje a po tyzdny ide teplota o 5 az 7 stupnov hore...
CPU: AMD64 Winchester 3000+@1,8GHz , VCore 1,4V; Cooler: TT Tower 102; MB: Abit AV8; RAM: 2,5 GB; HDD: Seageate Barracuda 120GB 7200rpm 2MB cache; 2x Seageate Barracuda 250GB SATA 7200.10 16MB cache (raid 0) VGA: ASUS Radeon x1950, 512MB, AC Accelero X2; Mechaniky: Asus DVD-E616P, DVD-RW LG; Audio: Creative Sound Blaster Audigy2 ZS; Case: MidiTower 3R System Neon Light/AKASA 460W; Repro: Creative Inspire P580 5+1; Mouse: Logitech MX1000; Keyboard: Logitech Internet Navigator; Monitor: HP w2207h
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

C@esar píše:no niektore lamky dokazu aj toto...
http://users.pandora.be/buffalo.site/pasta/HPIM0007.JPG
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A z5 k tématu. Něco o tom jsem slyšel už před 2 rokama :)
Pokud si stáhnete vidoe jak správně nainstalovat procesor z oficiálního webu AMD tak je tam pouze 5 past co certufikují. Ale podle mě pokud se to dobře zamaskuje... tak to při reklamaci nikdo nepozná :)

A něco k Titanům. Titan silver cream je strašnej SHIT :blee:
Rychle tvrdne- doporučuji často měnit :)
A setkal jsem se pár lamama co vymačkali celou tubu na K6-2 500 a na Celera 566. A já pak strašně nadával, protože jsem si strašně zaprasil ruce a pro procesoru nožičky.
Lama+Titan silver Cream nejde dohromady :-D
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
systemjack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od systemjack »

-HNY- píše:
C@esar píše:no niektore lamky dokazu aj toto...
http://users.pandora.be/buffalo.site/pasta/HPIM0007.JPG
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A z5 k tématu. Něco o tom jsem slyšel už před 2 rokama :)
Pokud si stáhnete vidoe jak správně nainstalovat procesor z oficiálního webu AMD tak je tam pouze 5 past co certufikují. Ale podle mě pokud se to dobře zamaskuje... tak to při reklamaci nikdo nepozná :)

A něco k Titanům. Titan silver cream je strašnej SHIT :blee:
Rychle tvrdne- doporučuji často měnit :)
A setkal jsem se pár lamama co vymačkali celou tubu na K6-2 500 a na Celera 566. A já pak strašně nadával, protože jsem si strašně zaprasil ruce a pro procesoru nožičky.
Lama+Titan silver Cream nejde dohromady :-D
Zdar všem
Tak jsem se teda rovnou byl zeptat v obchodě a bylo mi řečeno
že firma AMD nerada vidí na svých procesorech stříbro údajně se tím poškozují jejich procesory a stříbro z nich nejde sundat působí prý jako brusná pasta. Reklamace je potom mizivá.
g-m.name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-m.name »

tak neviem, moja skusenost s pastami je asi taka, ze kazdopadne strieborne pasty SU vodive, biele nie su. s titan pastami tiez nemam dobre skusenosti - pri pouziti bielej na tom istom chladici to vzdy ide o par stupnov dole.osobne teda pouzivam bielu, ale svoj athlon 2000+ som na striebornej prevadzkoval cca rok a no problemo. dole to z neho sice neslo lahko ale nakoniec som to vycistil do cista. to, ze strieborne pasty maju ´hrubsie zrno´ moze byt pravda, ale pokial to necistic 5x denne tak by to nemalo vadit a pri RMA to nemaju ako zistit, ked to ocistis poriadne...
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

No taky si myslim ze by stribrna pasta nemela byt vodiva, ale je pravda ze jsem dal na sveho durona 900 stribrnou od titana (byla ke chladici) dal jsem ju JEN na jadro, na mustky a ani nikam jinam se nedostala, ale i presto se pote kompl nechtel rozjet zkousel jsem menit chladic nic nepomohl pak jsem ju uplne setrel dal tam bilou a vouala, duron naskocil. kdyby mi tohle nekdo vypravel tak rikam na rovinu bych mu neveril , ale stalo se mi to osobne tak fakt nevim, zda se mi to jako blbost ale vse bylo urcite spravne zapojenea PC se fakt rozjelo az po vymnene pasty
0118 999 881 999 119 7253
g-m.name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-m.name »

cital som to v amaterskom radiu, ze streborne pasty su vodive a to su hadam elektrotechnici na slovo vzati... ostatne tvoj pripad s duronom to zrejme len potvrdzuje
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

g-m píše:cital som to v amaterskom radiu, ze streborne pasty su vodive a to su hadam elektrotechnici na slovo vzati... ostatne tvoj pripad s duronom to zrejme len potvrdzuje
no jo ale ta pasta nebyla na mustcich, a tim ze by byla jen na jadre a nejak ho zneprovoznila fakt nevim
0118 999 881 999 119 7253
g-m.name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-m.name »

cool.user píše:
g-m píše:cital som to v amaterskom radiu, ze streborne pasty su vodive a to su hadam elektrotechnici na slovo vzati... ostatne tvoj pripad s duronom to zrejme len potvrdzuje
no jo ale ta pasta nebyla na mustcich, a tim ze by byla jen na jadre a nejak ho zneprovoznila fakt nevim
oh, sorry, to som si nevsimol... v tom pripade by to nemalo byt sposobene striebornou pastou samozrejme. ...ale vodiva JE! :)
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

Kde je pravda?
Dekuji
vubec to neres, je to cca rok co zacli prodejci blbnout s tim ze pry " stribrna pasta nesmi byt pouzita jinak neni mozne reklamovat CPU", pry ji AMD nedoporucuje :)

urcita vodivost tam samozrejme muze byt, ale pokud to patlas jen na jadro, tak se nemas ceho bat

samozrejme co se tyce reklamace, tak prodejce prd pozna co tam bylo za pastu, da se vpohode setrit, treba technickym benzinem (ja pouzivam co mam po ruce treba alpu), jinak benzin je pry agresivni a lepta pouzdro CPU, takze s rozmyslem :oops:

pokud si ovsem nesezenes solidni stribrnou pastu (Arctic Silver apod.) tak tam muzes klidne pouzit i bilou (sveho casu byl thread na OC, kde se resilo vysychani TITAN pasty - pry pekny shit :) ), proste od levnych stribrnych past nemuzes cekat zadny vyrazny rozdil oproti bile

btw.: jen ruce pryc od tech ruzovych ctverecku co byvaji na levnejsich chladicich, tahle zvejka pry funguje ok az se trochu zapece pri vyssi teplote (moje osobni zkusenost je jen ta ze sem ji mel na NB, a vubec neprenasela teplo na pasiv - mozna za to mohl maly pritlak), takze na chladici CPU muze jako nouzovka poslouzit, ale z pasivu na NB bych ji okamzite sundal
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Jinak co se tyka ruzovyho ctverecku tak mam skusenost docela dobrou pritlak byl silenej :twisted: a tak se to dobre rozplaclo a fungovalo to dobre ale problem je ze se to da pouzit jenom jednou
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
robotron
Nováček
Nováček

Příspěvek od robotron »

Myslim si ze to je v podstate jedno ked vpripade reklamacie by ti tam ostalo aj trocha striebornej pasty tak by nemal byt problem. No ja pouzivam striebornu pastu uz dlho a mne sa vidi ok menim ju asi kazde 3 mesiace ked odprasujem kompik :)
MB Asus A7V600, CPU AthlonXP 1700+@2000 MHz [200*10 /1.7V], RAM Twinmos 512mb Pc3500 cl2 2.8V, VGA Asus Gf fX 5600 V9560, HDD Seagate 120Gb 8Mb, Cd/Rw Memorex, Case no, Cooling Thermaltake Volcano 7+, Zdroj 300W noname, Monitor Iiyma 19 LS902ut
xil-
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xil- »

Kde je pravda?
Dekuji
to je nejaka hloupost na svem Duronu 1.3 ji taky mam a zadne zavady na tom neshledavam - cpu 100% zatizeni a teplota max. 35 stupnu
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

xil- píše: cpu 100% zatizeni a teplota max. 35 stupnu
Při teplotě okolního vzduchu okolo 30°C - tomu nevěřím. Mluvíme doufám o chlazení větroněm. :?
Naposledy upravil(a) Shit dne sob 14. srp 2004, 22:07, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“