Digitalni kamera

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
jack68
Začátečník
Začátečník

Digitalni kamera

Příspěvek od jack68 »

Prosím Vas poradil by mi nekdo typ digitalni kamery do 10000(cca).jde o nahravani rodiny atd.
Ukladani zrejme na karty.Nevim jestli je vyhodnejsi na HDD nebo na karty.Nekde na foru jsem cetl ze je to jedno.Dekuji
strelec3751
Nováček
Nováček

Re: Digitalni kamera

Příspěvek od strelec3751 »

Jak vidíte, moc odpovědí nepřichází. Asi to bude tím, že chcete jednoduchou odpověď na složitou otázku. Je zapotřebí projít nabídkou přístrojů v dané cenové oblasti, každý má trochu rozdílné funkce, musíte si ujasnit co je pro Vás důležité. Ke konkrétnímu dotazu na záznamové medium - není to moc důležité, HDD mívá větší kapacitu, karty jsou flexibilnější a jejich cena je opravdu nízká. Význam má spíše formát záznamu, především z hlediska možností následného zpracování záznamu, opět je třeba se seznámit alespoň se základy této problematiky. V rámci cenové kategorie je bych dal přednost přístroji s větším fyzickým rozměrem snímacího prvku, dává předpoklad lepší kvality záznamu. Toto má dvě úskalí 1) tento údaj nebývá většinou ve specifikacích přístrojů uváděn. 2) Čím větší snímací prvek, tím větší nároky na optickou soustavu, z toho prakticky plyne, že takovéto přístroje mají menší rozsah optického zoomu.
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Velký problem u digitalu je šum a snímaní videa za nižší světelných podmínek.Černá může být černá,ale člověk osvícen normální žárovkou,nemusí být zrovna dvakrát moc dobře viděn.Já dávám přednost velikosti čipu před rozsahem zoomu a typu zápisového paměťového media.Nejlepší je se stavit v drahém obchodě s vlastní FLASH diskem a paměťovou kartou.Udělat pár snímku za šera a je vyřešeno.

Velikost čipu nehovoří za vše.Hodně lidí s naláká na realné (ne intetrpolované) rozlišení čipu.Čím menší rozlišení a větší čip,tím lepší kvalita výsledného videozáznamu.Nesmíme ale zase hledat s nižším rozlišením kamery,protože u vyššího rozlišení může být větší čip.

Stačí najít kameru, zadat její název v youtube a přidat slovo night a kouknou se na video v co nejvyšším plynulém rozlišení Samsung VP-HMX10
Výběr kvalitně je trať na dlouhý běh.
Budu rád když sem potom něco šoupnete co je dle vás nejlepší.Poohlížel bych jsem se možná s kamerou co s největším předním sklem,primitivní ale snad smyslné.
SPIRITIN
Nováček
Nováček

Příspěvek od SPIRITIN »

Je jedno jakou kameru jsi koupíš, žádná kamera do 10k není kvalitní. Řekl bych všechny stejné. Každopádně do těch 10k nekupuj označenou jako FullHD. Odpovím aspoň na ten dotaz co je lepší zda HDD nebo karta. HDD má výhodu v tom, že se vejde pochopitelně více místa, ale naopak nevýhodu v tom, že je náchylný na otřesy, pády, a podobné. HDD je strašně u kamer poruchový. Určitě si kup kartu. U těch levnějších kamer ti bude stačit SD karta, když si koupíš SD nebo SDHC(lepší) 16gb (15mb/s, class4-6) cca do 1000kč tak ti stačí. Kamerou můžeš otáčet jak chceš klepat, a karta se ti prostě nezničí. Především, když se zničí karta koupíš novou. Když se zničí HDD máš smůlu :). Jinak někdo zde psal, o snímaní ve tmě. Tak kamera do 10k určitě bude mít při menším osvětlení = šumu strašně moc. Jde o to jakou minimální to má clonu. Kameru bych vybíral spíše mezi značkami Canon a Sony, pak možná ještě Panasonic. Omlouvám se za chyby, nechce se mě to číst :D
Pavel P
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pavel P »

Já sám jsem si koupil, v rámci přechodu na FullHD Canon Legria HF200. Hodně se o ní píše v diskuzích jako o vydařeném kompromisu do 15k na tvfreak.cz. Potřebuji snímat z externích mikrofonů, má pro MIC 3,5mm stereofonní jack. Už není, nahrazuje ji M306, ta nemá jack, externí mikrofon Canon musí být zasunutý do inteligentní botičky. Hledejte na videokamery.cz. Taky uvažuji o koupi rekordéru ZOOM H2.
Dosud jsem naši partu s kytarami nahrával na SD miniDV kameru Sony DCR-TRV17E + externí elektretové mikrofony.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“