vadný pixel ?... LG 22" W2261VP-PF.

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Arm0r!
Začátečník
Začátečník

vadný pixel ?... LG 22" W2261VP-PF.

Příspěvek od Arm0r! »

Zdravím všechny.

Mám zajímavý problém. Dnes kupovaný ( tj 8.3. ) tento monitor -> http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B23CPGB

Mě po zhruba 6 hodinach intenzivniho používání, vypláznul jeden červený pixel a nejsem si vůbec jist, jestli to je nebo není vadný pixel, dočetl sem se že je to něco jako prý ( blokovaný pixel ? ) a tak tedy nevím co s tím, nebo má někdo obdobný problém, zkušenost s červeným pixelem ?

Dával jsem na vše pozor a to i na to aby dlouho nestál monitor ( myšleno v Win ) na stejným místě aby se nevypálil obraz, ale tohle se týka spíše po dlouhodobějším užívání, nicméně od začátku si musím dávat pozor. Jsem majitel prvního LCD monitoru a předtím jsem měl samé CRT monitory, z dneška jsem přešel z 15"CRT Belinea a je to celkem hodně znát... Právě proto se ptám zda-li nemá někdo takové zkušenosti s tímto.

Jedu na nativním rozlišení, 1920x1080, 60Hz přes DVI-D Single Link kabl a ostrost, světlost, odezva vše je dobré akorát mě mrcha " červený pixel " trošku zlobí...
Sestava PC :

Intel core 2 Duo E7500 @ 3,69 GHz
4GB RAM DDR2 800 MHz
HDD 500 GB SATA
560W Zdroj, LC Power
GigaByte ATI HD Radeon 3870, 2x DVI-I, OC verze

Mám nainstalované original ovladače od monitoru z CD a mám nejnovější ATI WDM+CCC+Driver 10.2

Ještě jsem zapomněl dodat, jde to vidět důrazně na černém pozadí a slabě na šedém na ostatních barvách nikoliv.

Díky za jakoukoliv užitečnou radu, zkušenost nebo doporučení co dále dělat nebo vyzkoušet.
CPU : AMD Ryzen 9 9950X3D @ 5.3GHz all-core, CPU Cooler : MSI MAG Core Liquid A15 360, RAM : 2x16GB 6000MHz, CL32, GPU : Gigabyte Gaming OC RTX 5070, MB : Asus ROG STRIX X870-F GAMING WIFI , PSU : Corsair RM850x, SSD : 1x Samsung 2TB 9100 Pro,1x512GB Crucial., Case : Fractal Design Mesihify 2
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: vadný pixel ?... LG 22" W2261VP-PF.

Příspěvek od beardie »

ak sa da, reklamuj
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Arm0r!
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Arm0r! »

Díky za radu,ale dnes jsem koukal na to jak je to u tohoto LCD na eshopu, a mají tam, že pouze 3 vadné pixely mohou být důvodem k reklamaci ( většinou to bývá tak u monitorů ). Takže si budu muset nejspíše počkat, jestli buď nezmizí časem, při používání nebo se neobjeví další ...

Každopádně, díky.
CPU : AMD Ryzen 9 9950X3D @ 5.3GHz all-core, CPU Cooler : MSI MAG Core Liquid A15 360, RAM : 2x16GB 6000MHz, CL32, GPU : Gigabyte Gaming OC RTX 5070, MB : Asus ROG STRIX X870-F GAMING WIFI , PSU : Corsair RM850x, SSD : 1x Samsung 2TB 9100 Pro,1x512GB Crucial., Case : Fractal Design Mesihify 2
4res
Nováček
Nováček

Příspěvek od 4res »

Zkus okolí toho pixelu chvíli jemně "mnout" (s citem). Je velká šance, že se podaří jen takhle opravit.

Jo a vypalování obrazu? Tohle není problém LCD, ale plazmy. LCD tím absolutně netrpí.
Arm0r!
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Arm0r! »

4res píše:Zkus okolí toho pixelu chvíli jemně "mnout" (s citem). Je velká šance, že se podaří jen takhle opravit.

Jo a vypalování obrazu? Tohle není problém LCD, ale plazmy. LCD tím absolutně netrpí.
Díky za tvou radu. Právě jsem ji vyzkoušel a účinek prozatím žádný, zkusím to pozdíš, anebo možná používám špatnou " slabou " sílu,ale zase nechci poškodit to LCD. Nicméně takovýmto způsobem je opravdu možné takový pixel, spravit? Nikdy jsem o takovémto způsobu neslyšel.

Co se týče vypalování obrazu,děkuji aspoň v tom mám teď jasno, já měl vzato, že to platí i u LCD.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Ne reklamovat, ale jit ho vratit do 14 dnu.
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Vrátit nepůjde, protože těch 14 dnů se vztahuje na zboží koupené přes internet. Předpokládám, že Arm0r! ho koupil na prodejně.
Nevím jak moc jsou vstřícní, ale asi ti ho nevezmou zpět, když jim řekneš, že má vadný subpixel. Možná kdybys řekl, že ti nevyhovuje a že ho chceš vyměnit za jiný typ...
Arm0r!
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Arm0r! »

James.Sniper píše:Vrátit nepůjde, protože těch 14 dnů se vztahuje na zboží koupené přes internet. Předpokládám, že Arm0r! ho koupil na prodejně.
Nevím jak moc jsou vstřícní, ale asi ti ho nevezmou zpět, když jim řekneš, že má vadný subpixel. Možná kdybys řekl, že ti nevyhovuje a že ho chceš vyměnit za jiný typ...
Ano, kupoval jsem ho osobně, platil osobně a i sem si ho odvezl já, tudíž asi takto by reklamace nefungovala. No každopádně, zatím mě to nijak už extra nevadí, jde to v pohodě přehlídnout,ale jestliže se jich časem objeví více, tak budu muset pak reklamovat..

Každopádně prozatím, díky všem za rady. Jestli se objeví něco nového dám vědět.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Já myslel, že když si objednám přes net a vyzvednu osobně tak to můžu vrátit ...

Tolika vadných subpixelů, abys to mohl reklamovat se nedočkáš, na full hd je to strašně vysokej počet.
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Trek píše:Já myslel, že když si objednám přes net a vyzvednu osobně tak to můžu vrátit ...
Ano, v tomto případě máš právo na vrácení výrobku do 14 dnů. Je pravda, že Arm0r! se nezmínil, jestli LCD objednával přes eshop...

Kód: Vybrat vše

§ 53 odst. 7 zákona. č. 40/1964 Sb.
(7) Byla-li smlouva uzavřena při použití prostředků komunikace na dálku, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit bez uvedení důvodu a bez jakékoliv sankce do 14 dnů od převzetí plnění. V případě, že dodavatel nepředal spotřebiteli informace, které je povinen předat písemně nebo jiným obdobným způsobem podle ustanovení odstavců 4 a 6, činí tato lhůta pro odstoupení 3 měsíce od převzetí plnění. Jestliže však jsou informace řádně předány v jejím průběhu, dochází k ukončení tříměsíční lhůty a počíná od té doby běžet lhůta čtrnáctidenní.
Arm0r!
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Arm0r! »

James.Sniper píše:
Trek píše:Já myslel, že když si objednám přes net a vyzvednu osobně tak to můžu vrátit ...
Ano, v tomto případě máš právo na vrácení výrobku do 14 dnů. Je pravda, že Arm0r! se nezmínil, jestli LCD objednával přes eshop...
Abych to upřesnil, neobjednával sem LCD přes eshop. Vyhlídnul jsem si model po pečlivém vybírání, přišel do prodejny, řekl že chci tento monitor, hotově zaplatil a odvezl jsem si ho domů. Tudíž na tohle si myslím, že se to nevztahuje, jestliže nebylo objednáno přes eshop.. Mám prostě hold smůlu a musím si zvyknout na to, není to nic děsivého,ale škoda toho mno.

Nicméně i tak si cením všech rad, které zde padly :wink: .Možná se to spraví ( i když na to nespoléhám ).
Pitbulls
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pitbulls »

Tak hodně stěstí ;-),já mám cca 2,2 roku LCD LG Flatron L194WS 19 palcu širokouhlé 5 ms a asi po jednom roce se mi v pravo dole udělal taky vadný pixel nevěděl sem co to je tak sem to neřešil ;-) a nakonec jsem zjistil že je to ten vadnej pixel díky PCT :-D
"Snaž se a dokážeš to!" Ing.Pitbulls
Moje pc zde
MB:Asus Maximu​s III Extreme ​- Intel P55,CPU:Intel Core i5​-670,RAM:Corsair DIMM 8192MB DDR III 1600MHz XMS3 DHX ,GPU:PowerColor HD5970 2GB GDDD5, PCI-E,Zdroj:Enermax MODU87+ 600W,Disk:WD Caviar Black - 2TB.
standa1941
Nováček
Nováček

Příspěvek od standa1941 »

4res píše:Zkus okolí toho pixelu chvíli jemně "mnout" (s citem). Je velká šance, že se podaří jen takhle opravit.

Zdravím,jsem zde poprvé, taky mne zajímal problém vadného pixelu a při zadání dotazu se objevila rada
mistra "WIRUZ" - klepni jemně na problém to znamená na vadný pixel a ejhle ono to pomohlo :-D
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“