Už jste vyřešili kolaps síťovky při větší aktivitě?
Moderátor: Loki5567
- Lojza
- Začátečník

Už jste vyřešili kolaps síťovky při větší aktivitě?
Dnes se mi to opět stalo, dal jsem z notebook kopírovat soubory ze stolního PC a na tom PC jsem byl na internetu - pár vteřin a kolaps, žlutej vykřičník přes síťovku. To už u sedmiček vidím alespoň podesáté, pokaždé na jiném PC, vždy je to stejné schéma. (Windows 7 Professional, legální z MSDNAA). Pomůže restart PC.

- NEONET
- Středně pokročilý

Re: Už jste vyřešili kolaps síťovky při větší aktivitě?
mam Win7Ultimate i na PC i na netbooku a pri kopirovani velkeho obemu dat (na NTB je 802.11n wifina) to jede co to da a nic se nedeje
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- zombux
- Odborník PCT

"kolaps" znamená co, zmizí síťovka, IP adresa, nebo co je za problém?
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Power1_2009
- Začátečník

-
Dobrý večer, no mám stejné problémy na Windows 7 Ultimate.. někdy se to stane i 2x denně ale pak se to zase nehodí.. napíše mi to že jsem připojen k neznámé sítí ukáže se u síťovky žlutý vykřičník a na routeru mi zhasne kontrolka Link/Act. někdy se to nahodí jindy musím restartovat. Podotýkám že síťovku mám výhradně k připojení na internet. Domácí síť mě teprve čeká.
- Lojza
- Začátečník

Klekne DHCP čili žádné připojení k netu, přičemž na ostatních PC připojených k ADSL routeru se nic neděje a vše normálně běží. Více lidí si tady na foru na to stěžovalo.
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
Jestli vetsina z tech co si stezovala nema wifi kartu od Atheros.. ta ma s W7 problemy.. a nove drivery nikde a nikde..
- zombux
- Odborník PCT

zvláštní, mě tohle na ADSL kravne taky... skoro bych to viděl jako nějakou nekompatibilitu W7 s ADSL modemy za určitých okolností či co, protože jiné připojení než ADSL funguje naprosto bez problémů.
- Jája
- Středně pokročilý

Co zkusit vypnout "zjišťování sítě" nebo jak se to jmenuje, ted sedím jen u XP tak nevím přesně.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- kotas
- Středně pokročilý

..asi tak nějakNEONET píše:mam Win7Ultimate i na PC i na netbooku a pri kopirovani velkeho obemu dat (na NTB je 802.11n wifina) to jede co to da a nic se nedeje
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- zombux
- Odborník PCT

na ADSL?kotas píše:..asi tak nějakNEONET píše:mam Win7Ultimate i na PC i na netbooku a pri kopirovani velkeho obemu dat (na NTB je 802.11n wifina) to jede co to da a nic se nedeje.
- NEONET
- Středně pokročilý

u me nejde o adsl ale o D-Link DIR-615, takze nejaka averze sedmicek k DSL zarizenim?
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- Lojza
- Začátečník

Stalo se mně to i při kopírování přes WiFi router v úplně jiné síti, takže to asi ADSLkem nebude. Možná značkou síťovky, nevím (i když jednou to byl Atheros, jednou Intel, kdo ví).
- Shit
- Odborník PCT

Používám 802.11n v místní síti - jedu na chipech od Ralinku (RT2860/PCIE a RT2870/USB) a nemám s tím žádný problém.
- Weslo
- Středně pokročilý

ADSL bych do toho netahal - spíš nějáká supa implementace DHCP protokolu u daného prvku.Řešení je snadné - u problémového PC DHCP nepoužívat
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- NEONET
- Středně pokročilý

ja jedu na tomhle (PC) Realtek RTL8168B/8111B PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8211/8212) PCI
a na NTB Asus 1000H to bude wifi od Ralinku, protoze spolehlive bezi pod Wn7
jede to prez Wi-Fi router a opravdu mi to nepada
dalsi zarizeni v siti je Acer Extensa 5220 (prestaveny, dvoujadrovy CPU, vice ram, jiny disk) taky s Ralinkem, taky s Win7 a jede prez wifi - pri kopirovani zadne problemy
A Predposledni stroj je HTPC - tam ted nvm, ale myslim ze Realtek sitovka, taky Win7
posledni je server, ten ma sitovky od Marvellu a je na nem Debian Lenny
Takze souhrn, 4 PC s Win7 z toho 2 NTB + 1Server, kopiruji se mezi stanicema a hlavne mezi serverem a stanicema velke obemy dat
a problem zadny
a na NTB Asus 1000H to bude wifi od Ralinku, protoze spolehlive bezi pod Wn7
jede to prez Wi-Fi router a opravdu mi to nepada
dalsi zarizeni v siti je Acer Extensa 5220 (prestaveny, dvoujadrovy CPU, vice ram, jiny disk) taky s Ralinkem, taky s Win7 a jede prez wifi - pri kopirovani zadne problemy
A Predposledni stroj je HTPC - tam ted nvm, ale myslim ze Realtek sitovka, taky Win7
posledni je server, ten ma sitovky od Marvellu a je na nem Debian Lenny
Takze souhrn, 4 PC s Win7 z toho 2 NTB + 1Server, kopiruji se mezi stanicema a hlavne mezi serverem a stanicema velke obemy dat
- zombux
- Odborník PCT

jo jenže když tam zadám IP ručně, tak to stejně nefunguje, a obvykle ani nenaskočí připojení - kabel byl odpojen a hotovo. někdy na tohle nepomáhá ani restart, musím žonglovat tři modemy, dvě karty a tři kabely, obvykle když nějaká kombinace nefunguje, jiná naskočí. zvláštní, jediný společný jmenovatel jsou ADSL modemyWeslo píše:ADSL bych do toho netahal - spíš nějáká supa implementace DHCP protokolu u daného prvku.Řešení je snadné - u problémového PC DHCP nepoužívat
- DVL
- Nováček

-
Zdravim
me se stavalo to same.
zde je nejake reseni http://social.technet.microsoft.com/For ... 246cea4a87
jinak me pomohlo pres program Windows 7 manager, prenastavit sitove pripojeni, od te doby mam pokoj.
nahral sem screen jak sem co nastavil
Toto muze zpusobovat i sluzba Bonjour, ktera se instaluje s vetsinou programu od Adobe
me se stavalo to same.
zde je nejake reseni http://social.technet.microsoft.com/For ... 246cea4a87
jinak me pomohlo pres program Windows 7 manager, prenastavit sitove pripojeni, od te doby mam pokoj.
nahral sem screen jak sem co nastavil
Toto muze zpusobovat i sluzba Bonjour, ktera se instaluje s vetsinou programu od Adobe
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- zombux
- Odborník PCT

nene, kdepak Adobe, Apple to je.DVL píše:Toto muze zpusobovat i sluzba Bonjour, ktera se instaluje s vetsinou programu od Adobe
co konkrétně jsi přenastavil?
- DVL
- Nováček

-
vazne? jejej no tak to sem se spletl, je to uz delsi dobu co sem tento problem resil a projizdel sem ruzna fora, kde jsem narazil i na toto, tak to se omlouvam 
presne uz nevim, ale zkusim to:
prvni vec bylo zviseni MTU size na 2500
pote sem naklikal vse pod touto tabulkou a zruseni limitu propustnosti a zapnuti network onboard CPU (toto nevim co presne)
kdyz sem to resil primo s MS tak chudaci nevedeli co stim jen poradili ze to zpusobuje vetsi vyuziti pasma, tak dojde ke kolizi, ale uz nevedeli jak to opravit. Mno tohle mi pomohlo
presne uz nevim, ale zkusim to:
prvni vec bylo zviseni MTU size na 2500
pote sem naklikal vse pod touto tabulkou a zruseni limitu propustnosti a zapnuti network onboard CPU (toto nevim co presne)
kdyz sem to resil primo s MS tak chudaci nevedeli co stim jen poradili ze to zpusobuje vetsi vyuziti pasma, tak dojde ke kolizi, ale uz nevedeli jak to opravit. Mno tohle mi pomohlo
- Weslo
- Středně pokročilý

Když nahodíš typy modemů tak budu možná vědět víc ... obecně jsem jich měl v ruce několik desítek a fungovali všechny (co nebyly vadné)zombux píše: jo jenže když tam zadám IP ručně, tak to stejně nefunguje, a obvykle ani nenaskočí připojení - kabel byl odpojen a hotovo. někdy na tohle nepomáhá ani restart, musím žonglovat tři modemy, dvě karty a tři kabely, obvykle když nějaká kombinace nefunguje, jiná naskočí. zvláštní, jediný společný jmenovatel jsou ADSL modemy
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1