K9N-Sli zřejmě v křemíkovém nebi

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Warezz.K
Nováček
Nováček

K9N-Sli zřejmě v křemíkovém nebi

Příspěvek od Warezz.K »

Zdravím

Nedavno jsem koupil od kamaráda desku K9N Sli s procesorem AM2 4000+. Údajně funčkní. Ovšem jakmile jsem vše smontoval dohromady, pc nenaběhne, nerozsvítí se monitor, probliknou jen kontrolky, hdd ledka, power svítí a pak jen pc tupě běží. reaguje jen reset, klávesnice vůbec. Lanka svítí, vše jakoby OK. odpojil sem absolutně vše, běžela jen čistá deska bez ničeho, pořád to samé. Dokonce jsem koupil i novou ram, která by tam měla běžet. Ani nic nepípá, vyzkoušel sem všechny ddr sloty, ramka tam být musí že. Prostě nic. Monitor stále jen debilně bliká a nepřijímá signál. Grafika též nová, zkusil sem asi 3 grafiky, které jsou jinde funkční. Resetoval sem bios všemožnými způsoby, nic. Cmosku vyndaval i na den, nic. Prostě to pc ani za mák nenaběhne. Poslední možnost je snad cpu a nebo přeflashovat desku mi napadlo. PC se chová uplně stejně i bez ramky, bez cmosky, bez biosu. Dělal sem s tím snad vše. Napadá vás něco? mě snad napadá jedna věc, že při manipulaci s ní jsem neměl esd rukavičky a kdoví jestli ten známej a deska se zabila. Ale bylo by to za X let poprvé co s komponenty dělám.

Edit: ještě podotknu, že deska má 2x pci-e sloty na grafiku aby běžela ve sli režimu. V ani jednom se problém nemění. Vše stejný.

//edit Wilik - presun z desek
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: K9N-Sli zřejmě v křemíkovém nebi

Příspěvek od tielka »

No to vypadá na to nebe ještě jestli není v čudu baterka.
Warezz.K
Nováček
Nováček

Příspěvek od Warezz.K »

Jo tu jsem taky zkoušel dát jinou. To samé :) Zkusil sem snad vše co by se s tím zkusit mělo.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

no ješte poslední akce pokud sem to dobře čet tak si nevyměnil cpu tož ještě toto a blbá otázka na konec všechny kabliky zapojené správně?
Warezz.K
Nováček
Nováček

Příspěvek od Warezz.K »

Snad to cpu je asi poslední věc, co by se dalo měnit. Jistě kablíky správně, přece jen mám léta praxe jako technik a kvalitář hw. Na tom se nedá už nic zkazit. Asi holt budu muset zas investovat.
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“