Chcel by som vyskúšať Windows 7, ale Win XP chcem ponechať. Skúšal niekto dual boot ?
Prijal by som rady a výstrahy od ľudí ktorí s takouto konštaláciou majú praktické skúsenosti.
Dual boot Windows 7 a Win XP
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- ahila
- Nováček

-
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Dual boot Windows 7 a Win XP
Není problém, stačí mít nainstalované XP a do nového oddílu pak nainstalovat Win7
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Logue
- Začátečník

Caute,
Na primarnom disku mam Win XP a na externy USB Samsung 1,5 TeraByte by som chcel nainstalovat Widows 7.
Chcem sa spytat ci to bude fungovat ako Dual-boot tzn. ze ked bude externy Samsung zapojemy tak sa mi pri starte pocitaca objavi Boot Menu a vyberiem si ten-ktory Windows a ked bude externy disk odpojeny tak sa mi automaticky nabootuje Win XP z interneho disku ?
Dalej, dufam ze nebudem musiet formatovat externy disk pred instelaciou Windows 7
Tiez by som rad vedel ci mozu pri takejto konstelacii vznikat nejake problemi a coho sa mam pripadne vyvarovat ?

Na primarnom disku mam Win XP a na externy USB Samsung 1,5 TeraByte by som chcel nainstalovat Widows 7.
Chcem sa spytat ci to bude fungovat ako Dual-boot tzn. ze ked bude externy Samsung zapojemy tak sa mi pri starte pocitaca objavi Boot Menu a vyberiem si ten-ktory Windows a ked bude externy disk odpojeny tak sa mi automaticky nabootuje Win XP z interneho disku ?
Dalej, dufam ze nebudem musiet formatovat externy disk pred instelaciou Windows 7
Tiez by som rad vedel ci mozu pri takejto konstelacii vznikat nejake problemi a coho sa mam pripadne vyvarovat ?
- zombux
- Odborník PCT

ne to je nesmysl. windows na externí disk nainstalovat nejdou, tím spíš ne na pomalé USB.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Logue
- Začátečník

OK, dik za infozombux píše:ne to je nesmysl. windows na externí disk nainstalovat nejdou, tím spíš ne na pomalé USB.
A da sa so noveho pocitaca kde je (asi) Serial ATA namontovat disk, ktory mam z 6 rocneho PC a ktory funguje na inom rozhrani - asi ATA 133 alebo take nieco ?
- zombux
- Odborník PCT

pokud je na desce ATA řadič, tak ano - i nové desky obvykle jeden konektor mají. druhá věc je, jestli ten disk nebude už zbytečně pomalý...
ignorelist: kremrole a dezoláti