Intel celeron D 325 přetaktování
- jaku7
- Začátečník

Intel celeron D 325 přetaktování
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, vlastním Intel celeron D 325 s boxových chladičem, MB Jetway P4M2PRO-P, 1gb Ram, Twintech 7600GT, 500GB baracuda, 350W. Když chci přetaktovat procesor,tak ho mám na základních 133 MHz a základní deska mě nepustí více jak 140 MHz při násobičce 19. Co bych měl udělat, abych z procesoru dostal aspoň 3 GHz bez hw úprav?
Předem děkuji za odpověď...
Předem děkuji za odpověď...
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Re: Intel celeron D 325 přetaktování
Hlidas frekvence RAM, PCI a takovych veci? Podle mne ti nekde leze nahoru prave neco takoveho.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- jaku7
- Začátečník

Kdyz to dam na tech 140 tak pc jede v klidku, ale jak to dam vic tak pc pri spusteni zacne pipat a nepusti mne nikam. Musim vyndat tu bios baterii a dat to na tech 140. Ram mam nastavene na 266 a PCI a AGP nehlidam, bo to nevim, kde se to upravuje.
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Tak lockni frekvenci PCI a AGP v BIOSu, nekde by to tam melo byt. A tim, ze zvysujes rychlost FSB se ti taktuji i RAM, ale pokud mas nastaveno 266 MHz v BIOSu, tak by to nemel byt problem. Mozna nake napeti nestaci, ale to je taky divne pri malem OC z 133 na 140.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- jaku7
- Začátečník

a pod čím to v tom biosu přesně bude???
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
PCI Frequency a AGP Frequency, nebo neco takoveho. Ale to nejspis nebude jadro problemu, i kdyz kdo vi
- jaku7
- Začátečník

včera jsem zpusil dát vše do disable ale i tak mě to nepustí víc jak 140, ale základna podporuje max. 160
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Disable ne, PCI frekqency je tusim 33 MHz a AGP 66 MHz (nastav presne tyto hodnoty). Jak mas nastavena napeti? Taky na auto, nebo rucne?
- jaku7
- Začátečník

ty frekvence mi nastavit u pci a agp nejdou jen u ram a cpu. Napeti ma na auto.
- Enemy
- Začátečník

Jaku7 nechci do tebe rypat ale podle me by sis mel prvne precist nejake navody a zaklady taktovani. Bez zakladnich znalosi se do toho radsi nepoustej aby si neco neposkodil na trvalo. Ber to jako radu ne jako rypani....
Zakladni hodnota frekvence pro PCI je 33 a AGP 66Mhz a techto hodnot by ses mel drzet. Pokud tvoje deska neumi "locknout" tyto hodnoty je celkem nevhodna na taktovani (mozna by pomohla novejsi verze biosu ale pokud by ses rozhodl flashovat mel bys vedet do ceho se poustis).
Ohledne pameti, pokud mas nejaky ten starsi kousek je mozne ze vic jak (266x2) 533Mhz efektivne neda...
Zakladni hodnota frekvence pro PCI je 33 a AGP 66Mhz a techto hodnot by ses mel drzet. Pokud tvoje deska neumi "locknout" tyto hodnoty je celkem nevhodna na taktovani (mozna by pomohla novejsi verze biosu ale pokud by ses rozhodl flashovat mel bys vedet do ceho se poustis).
Ohledne pameti, pokud mas nejaky ten starsi kousek je mozne ze vic jak (266x2) 533Mhz efektivne neda...
Intel core i7 860, Asus P7P55D EVO, 2x2GB Kingstone 1600Mhz CL8, Gigabyte Nvidia GTX580 SOC, 2x 320GB Samsung, Seasonic M12D 750W, ThermalRight Ultra 120Extreme ("lapovano") + Arctic Silver 5 + 4x Noctua NF-P12 + Thermaltake Swing
AMD Phenom II X2 555 BE 4300Mhz, MSI 790FX-GD70, 2x1GB Patriot 1333Mhz CL7, Gigabyte Radeon HD5850 970Mhz, 250GB Seagate, Enermax Liberty 500W, ThermalRight IFX-14 ("lapovano") + Arctic Silver 5 + ThermalTake Tsunami
AMD Phenom II X2 555 BE 4300Mhz, MSI 790FX-GD70, 2x1GB Patriot 1333Mhz CL7, Gigabyte Radeon HD5850 970Mhz, 250GB Seagate, Enermax Liberty 500W, ThermalRight IFX-14 ("lapovano") + Arctic Silver 5 + ThermalTake Tsunami