trochu vseobecnejsie....planujem si kupit externy disk 2,5" bez samostatneho napajania....chcem aby bol prenosny, ale pouzivany by bol pomerne casto..v podstate by to bol novy spolubydla ku notebooku.moc som disky nikdy nesledoval a az na nejaky 4 znacky o ktorych existencii som uz nieco toho pocul o tom vela neviem.
zaujima ma u Vas: kvalita a poruchovost u jednotlivych znaciek
pomer cena - vykon - [kvalita]
skusenosti s 500GB a 1TB ext. HDD
v neposlednom rade ....do coho by ste sli Vy
viem, ze tema je to dost otrepana, ale vela zrovnavacich recenzii nie je, takze som sa na hladani ciastkovych info medzi morom dristov vykaslal a chcem vediet nazor uzivatelov [nic nema nad prakticku skusenost]
ak by mal niekto pocit, ze hladam v zlych vodach a mal by som ist do niecoho uplne ineho...budem povdacny aj za taky nazor.
Ten vypada dobre sice znacka transcend neni u nas tak komercne znama(to je asi jeji jedinny minus) ale po zkusenosti s ext disky od WD bych do toho klidne sel.
Uz jsem psal v jinem starsim tematu.
Rozhodne nedoporucuji Western Digital a jejich Passporty 2,5"
Sice to vypada hezky a treba i nekomu funguje nejak dlouhodobeji.
Meli jsme nekolik 250GB, 160GB ext a nejaky 500GB a 2/3 z nich do pul roka odesly.
Davaji do toho blue series shity co nic nevydrzi.
Momentalne mame jeden 250GB uz s micro usb konektorem, ktery prisel z reklamace za starsi model.
A radsi to pravidelne zalohuju jeste jinam, clovek nikdy nevi kdy to odejde.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06