HDD + DVD na 1 IDE

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
exltus
Nováček
Nováček

HDD + DVD na 1 IDE

Příspěvek od exltus »

Už den se snažím zprovoznit to, abych mel na jedno IDE napojený jak hraddisk tak dvd mechaniku...jde to vubec? nebo se snazim zbytecne?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Re: HDD + DVD na 1 IDE

Příspěvek od Maxtor »

Nechapu proc by to nemelo jit.. mozna bys mohl napsat co se deje.. :sarcasm:
exltus
Nováček
Nováček

Příspěvek od exltus »

no jede mi to jenom tehdy,kdyz ma harddisk i mechanika piny na mastra coz nechapu...a zadruhé mi to proste nechce ani zanic nabootovat instalacku windowsu...do systemu se nedostanu i kdyz je tam nahrany,protoze je to hardisk ze stareho pc a byl instalovan na uplne ji ne sestave a naskoci mi tam mozna tak modre obrazovky...
exltus
Nováček
Nováček

Příspěvek od exltus »

ted sem dal aoba dva na cable select a jede to...ale bootovani porad nic :( a pritom je dvdcko na 1st boot drive :(
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Tak je na kabelu v režimu "cable select" prohoď. Tam, kde byl disk, dej mechaniku a naopak.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Casto to bejva i tim, ze desky jsou dost pitome na to, aby delaly s detekci problemy.. kanal, na kterem je mechanika nastav v BIOSu na auto detekci.. at se ti mechanika vyhleda pri spusteni PC.. boot casto nejede kvuli tomu, ze je na pevno ulozena v BIOSu..
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“