Gigabyte ATI Radeon HD 4890 OC - problem se zrnenim
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Duke90
- Začátečník

-
Gigabyte ATI Radeon HD 4890 OC - problem se zrnenim
Zdravim, mam grafickou kartu Gigabyte ATI Radeon HD 4890 OC a jiz asi tyden zaznamenavam neprijemne zrneni zelene barvy... Zkousel jsem vsechny mozne ovladace i hotfix, ale nic nepomohlo... Kdyz jsem nechal pouze zakladni windosacky ovladac, problem stale pretrvaval.... Zakladni deska je take od Gigabytu - GA-EP45-DS3LR.... Nemate nekdo prosim poneti, jak problem vyresit ?
- Krteq
- Čestný člen

-
Re: Gigabyte ATI Radeon HD 4890 OC - problem se zrnenim
Podle toho "zrnění" to vypadá, že karta odchází. Pokud je v záruce, dej ji na reklamaci.
- Duke90
- Začátečník

-
No tak to je teda hodne spatne, ponevadz ji mam asi 2 mesice....
.... No jako ona vykonostne funguje vyborne a ty zeleny tecky vsude mozne se objevi vzdycky necekane... Takze ne pri plne zatezi, ale i trebi ihned po spusteni WIN.... Jinak mam Win7 64-bit a slysel jsem, ze pry ted nektere karty pate rady zpusobuji uzivatelum Win7 problemy, ale tezko rict jestli se to tyka jeste 4890... No nejspis reklamace bude jedine reseni jak to tak vypada...
... Pritom docela draha karta a kvalita nic moc teda... Docela rad bych se zeptal na doporuceni "nahradni graf. karty" obdobneho vykonu, nebo mozna i lepsi, ktera by se mohla dobre slucovat s mou sestavou -
Zakladni deska - Gigabyte EP45-DS3LR
Pameti - 2x1GB DDRII 1066MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta
Procesor - Intel Core 2 Duo E8500 3,16Ghz
Zdroj - Fortron 650W
HDD Hitachi Dekstar 500GB
Zakladni deska - Gigabyte EP45-DS3LR
Pameti - 2x1GB DDRII 1066MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta
Procesor - Intel Core 2 Duo E8500 3,16Ghz
Zdroj - Fortron 650W
HDD Hitachi Dekstar 500GB
- no-X
- Středně pokročilý

Na Gigabyte jsem slyšel stížnosti i v souvislosti s HD5800 a (ne)kvalitou analogového výstupu. Jinak ale referenční HD4890 jsou kvalitní karty s velmi dobrými napájecími obvody.
Co se týče konkrétně tvé karty, je docela možné, že s ní někdo během přepravy švihnul a někde se načal studeňák. Tomu se člověk nevyhne s žádným produktem.
Co se týče konkrétně tvé karty, je docela možné, že s ní někdo během přepravy švihnul a někde se načal studeňák. Tomu se člověk nevyhne s žádným produktem.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Duke90
- Začátečník

-
No to verim, nejspis od Sapphire by tahle karta mohla jet bez problemu... Premyslim o GK Sapphire HD 5850 1GB GDDR5, 256bit, GameEdition, PCI-E, HDMI/DP/2xDVI, DulaSlot ... Ale zase nevim, jestli na to mam jeste desku.... Chtel jsek GTX285 od Nvidie, ale pripada mi ze v pomeru s vykonem je az prilis draha....
- Duke90
- Začátečník

-
Jeste me napadla jedna vec, zmenit v BIOSU polozku Init Display First z PCI na PEG - PCI Express, jelikoz karta PCI Express vyuziva... Zatim bez problemu, tak uvidime, jestli to tak pujde i nadale...