PC:
P IV 2.4 GHz Northwood 533 FSB
512 DDR-SDRAM PC 2700
MB DFI chipset i845E
GeForce 4 Ti 4400 128 DDR
Predem dik za pomoc.

Hmmm, tak z toho nejsem prilis moudrej. Ale bude to nejspis tak.. jen by to chtelo nalakt na tohle tema nejakyho fakt machra, ktery by na to lepe osvetlil. Ted jdu na delicku.Slezman(CZE) píše:
Uzamknutí PCI/AGP a zvyšování FSB dobře popisuje návod od ICE.
Máme oba DDR333, nastavené je to i v BIOSe (DDR333), tzn. že teď pracujeme s děličkou FSB/RAM = 133/166 = 4/5
Při tomhle poměru teda nemůžem taktovat, protože by se nám přetaktovávaly paměti.
Pokud jsem návod dobře pochopil, musíme nastavit v biose DDR266, tím pádem pojedeme na děličce 1:1 (133/133).
A dále už můžeme dle návodu zvyšovat FSB a testovat stablitu. Strop daný paměťmi je FSB = 166 MHZ, tedy u Tebe je to 166*18=2988 MHz, u mě 3486 MHz (no to je asi trochu příliš....)
Teď by šlo jen o to, při jakém FSB nás nestabilita zastaví.
Tohle byla varianta s použitím původních DDR333 pamětí s tím, že s paměťovou propustností si nepolepšíme.

ne kokotiny nemeles, tvoje uvaha je fpohode. presne jak jsi psal, kdyz clovek ma "normalni" ram (odpovidajicim specifikacim chipsetu i845 -DDR333, i875/865/848 DDR400) tak je musi nejdrive podtaktovat (nebo zvysit casovani a to par MHZ taky prida, ale na poradny OC to neni). Pote je treba zajistit poradne chlazeni (vetsinou staci box chladic a poradne vetranej case) a pak uz jen zvedat FSB pripadne pridat mirne napeti, kazdopadne v rozumne mire (1,6-1,65 a vic ani tuka a s teplotou pod 65°C) No a az budes na hranici ze si budes myslet ze uz ti to staci, nebo uz nenabehnou wokna, tak si sezen nejaky zatezovy test a nec ho bezet alespon 12H (PRIME95 / Seti@home/ a pod) a kdyz se ti komp nezasekne/neresetne tak to mas fpohode, kdyz jo tak but snizit FSB nebo zvysit Vcore, jen tak pto predstavu, vsou P4 2,4/533 jsem dostal na 2,86/1,525V a s vcore 1,6 na 3,06G tak hodne uspechuSlezman(CZE) píše:ten návod, jak tam uvedl ICE, je dobrej, teďka jsem taky zapřemýšlel jak bych taktoval já, mám taky 533 MHz P4 na i845PE, ale 2.8 GHz (násobič 21, ty máš 18 ).
V taktování jsem lama, ale zkusme to probrat spolu, dvě lamy víc ví (někdy)
Uzamknutí PCI/AGP a zvyšování FSB dobře popisuje návod od ICE.
Nebyl jsem si jistý, jak nastavit paměti.
Máme oba DDR333, nastavené je to i v BIOSe (DDR333), tzn. že teď pracujeme s děličkou FSB/RAM = 133/166 = 4/5
Při tomhle poměru teda nemůžem taktovat, protože by se nám přetaktovávaly paměti.
Pokud jsem návod dobře pochopil, musíme nastavit v biose DDR266, tím pádem pojedeme na děličce 1:1 (133/133).
A dále už můžeme dle návodu zvyšovat FSB a testovat stablitu. Strop daný paměťmi je FSB = 166 MHZ, tedy u Tebe je to 166*18=2988 MHz, u mě 3486 MHz (no to je asi trochu příliš....)
Teď by šlo jen o to, při jakém FSB nás nestabilita zastaví.
Tohle byla varianta s použitím původních DDR333 pamětí s tím, že s paměťovou propustností si nepolepšíme.
Přetaktování při ponechaném poměru 4/5 by vyžadovalo lepší paměti (u DDR400 by pak byl strop 160 MHz , je to tak, nebo tady melu kokotiny....?)
Prosím o recenzi nějakého Inteláka s vysokou mírou tolerance a dobrou náladou.