Zdravím, hledal jsem všude a nenašel odpověď. Mám notebook HP Probook 4510s chtěl jsem si nainstalovat nějakou malou distribuci linuxu (je jedno kterou tento problém dělá jak UBUNTU OpenSUSE, jolicloud...), disk mám rozdělený instalací Windows 7 na 3(vlastně 4 i s tím 100MB co si dělaj W7 sami). 500GB disk vypadá takto - 100MB NTFS Primární aktivní (Rezervováno systémem), 47GB NTFS Primární (System C:), 399GB NTFS Primární (Hry-Aud-Prg-Filmy D:), 19GB NTFS Primární (Foto-Web-Doc E:).
Problém je že jakýkoliv Gparted mě ukáže že disk je prázdný a tudíž si nemůžu vybrat a upravit oddíly tak abych měl linux vedle Windows. Zvláštní ale je že na normálním počítači mám disk rozdělen uplně stejně až na to že je to 320GB takže "dečko" mám menší, pojmenování stejný, ale zde již gparted vidí vše.
Samotný linux všechny oddíly vidí a namountuje a mužu s daty v nich pracovat ale gparted ne
![Sad :(](./images/smilies/unhappy.gif)
pro toho je ten disk prázdný. Nevíte prosím někdo čím to muže být, tesdisk taky žádnou chybu nenalezl tak já už nevím. Děkuji za každou radu.