Nejde zvuk do LCD TV

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Nejde zvuk do LCD TV

Příspěvek od Max Casper »

Koupil jsem si novou HD 5770 Hawk a nedaří se mi dostat zvuk do LCD TV. Předesílám, že nechci používat zvukový kodek na graf. kartě, ale mojí X-Fi music. Obrazový výstup do TV je HDMI-->HDMI. Zvuk mám přiveden normálně pomocí 3,5 Jacku.

U minulé nVidia karty šel obraz pomocí kabelu DVI-->HDMI a zvuk byl vedený extra a vše fungovalo.

Nyní to však vypadá, jako by LCD TV(Philips 32PFL7803D) očekávala zvuk z HDMI a externí vedení zvuku nechtěla akceptovat. Dá se to někde vypnout nebo nastavit?

HDMI ovladače zvuku jsem neinstaloval a ve správci zařízení je tato zvukovka zakázána.

WinXP, Catalyst 1.3
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejde zvuk do LCD TV

Příspěvek od Stratos »

podle me je problem v nastaveni LCD-TV u ktere proste musis nekde v menu nastavit primarni zvukovy vstup do 3.5mm jacku nebo pres jakej kabel to mas pripojeny (tipuju 3.5mm>2xJACK). Kabel mas kvalitni? uz sem se setkal s tim ze kdyz byl kabel delsi jak 3-5 metru a byl nekvalitni tak to nefungovalo taky a po zakoupeni Bandridge (profigold) to fungovalo bez problemu.
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Re: Nejde zvuk do LCD TV

Příspěvek od Max Casper »

U TV mám nastavené zařízení připojené k analogovému audio vstupu jako HDMI 1, kde je také graf. karta připojena. Ještě včera to takhle s jinou kartou fungovalo, jediná změna je, že nVidie měla DVI výstup a ATI má HDMI.

edit:/ Kabel je dlouhý 1,5m, značku už nevím, ale funguje mi tady už docela dlouho. V něm problém nebude.

edit2:/ Vyřešeno. Monitor jsem připojil pomocí HDMI-DVI kabelu k HDMI výstupu a TV jsem pomocí stejného kabelu připojil k DVI výstupu. Takže problém byl skutečně ten, že TV nedovolila aktivovat analogový zvuk, když byla připojená z HDMI vstupu.
Kupodivu nepomohlo ani když jsem ji připojil pomocí HDMI-DVI kabelu, který jsem nasadil na redukci DVI-HDMI F/M a teprve tu redukci zapojil do TV. Měl jsem za to, že když do dráhy signálu zapojím DVI redukci, tak zvuk odseparuji a TV si bude myslet, že je připojená z DVI výstupu. No nic hlavní je, že už mi to funguje.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“