Čerpadlo Hydor Seltz L20
Moderátor: morke
- C.J
- Nováček

-
Čerpadlo Hydor Seltz L20
čau všichni, potřeboval bych poradit, včera jsem si poskládal vodníka s čerpadlem Hydor Seltz L20, nemám s tím žádné skušenosti, ale to čerpadlo MOC vrní, ne jako nabíječka na mobil, jak jsem tady někde četl, ale spíše jak trafo 380V doma dělané svářečky!!! Vrtulku jsem vystředil, mám ho ponořené v 4L zavařovací sklenici, drží přícuckama na dně- tělo se nikde nedotýka skla,beží už 24h, jestli je v něm vyduch nevím, jestli jo, jak ho mám dostat ven??! Třepal jsem s ním několik krát, ale vrčí pořád.. A HLAVNĚ jaký má mít tlak?? Udavaný optimalní průtok je 700l/h, ale mi to přes 3m hadiček 3 vodní bloky vodu jen protlačí, voda na konci jen "teče" asi v 5-ti cm oblouku, s žádným tlakem, je to normální??! Převýšení není ani 0,5m.. Díky za jakékoliv rady..
- C.J
- Nováček

-
Beru zpět vše co jsem napsal, nikdy bych nevěřil, že nejhlučnější komponenta v PC může být HDD..
A to mám nový Seagate Barracudu.. Není vůbec pravda, že čerpadla Hydor jsou hlučná, jen musí být odzdušněná.. Pokud jsem ho měl ponořené, tak se mi ho odvzdušnit asi nepodařilo, navíc přenášelo i přes houbu vibrace do nádoby, teď ho mám zapojené jako průtokové, vísí mi ve vzduchu, a můžu o něm konečně říct, že je absolutně neslyšitelné (až mám obavy, jestli jede!!!) Do zhruba 4dcl vody jsem přidal 1ml jaru, čerpaldo bylo do 10-ti minut odvzdušněné, ještě jsem parkrát vypl a proklepal, dokud se z něho něpřestaly uvolňovat poslední bublinky.. Mám sestavu Star Set od AquaCoolu, s celoměděným výměníkem, který je ale nutné ochlazovat 120cm ventilátorem, který se převaluje na 1100ot/min, takže pořád slyším jen otáčející se HDD.. Chladím Bartona2500XP+@2540MHz (FSB 230), Nforce2, GPU Radeon9800Pro 380/338@450/380, v klidu 36st C, pod zátěží 49st C...