Windows 7 - boot manager

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
PanP
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Windows 7 - boot manager

Příspěvek od PanP »

Nainstalovano Win 7 Ultimate 32bit a mam problem s timto: Vypojim dvd mechaniku, na stejny sata kabel a stejny konektor ze zdroje napojim HDD. Po spusteni pc mi ale vyskoci hlaska, ze neni nalezen boot manager, ackoliv by to na disk se systemem nemelo mit preci vliv? Pokud vse zapojim zpatky, jak bylo, uz se do systemu nedostanu. Nejaka rada, resp. melo by to takhle fungovat nebo delam nekde zasadni chybu? Diky
AMD Athlon II X4 630 | MSI 770-C45 | 2048 MB DDR3 RAM | Powercolor Radeon HD5750 1 GDDR5
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Re: Windows 7 - boot manager

Příspěvek od MiliNess »

Pokud jsou na tom připojeném disku označeny nějaké oddíly jako aktivní, zrušte toto označení třeba pomocí Gparted. http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... ed-livecd/
Zároveň se mrkněte do nastavení BIOSu, zda je disk se systémovým oddílem (ten co v kořeni obsahuje bootmgr - nemusí nutně obsahovat instalaci Windows) nastaven jako primární bootovací zařízení.
PanP
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 - boot manager

Příspěvek od PanP »

Díky za postřeh. Systémový disk je označen jako první. Otázka na to zrušení aktivního oddílu: Přijdu tím o data? Ten disk je nyní odpojen, tudíž ani nemůžu ten program použít. Zkusím to ještě jinak, poté využiju Vaší rady :)
AMD Athlon II X4 630 | MSI 770-C45 | 2048 MB DDR3 RAM | Powercolor Radeon HD5750 1 GDDR5
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“