Spousteni odkazu se zadanim promenne

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Spousteni odkazu se zadanim promenne

Příspěvek od J X P »

ahoj vsem,

rad bych vas pozadal o radu, zda jde nejaky jednoduchym zpusobem vytvorit napr vbs script (i jinak)pro spusteni definovaneho odkazu se zadanim promenych v jednoduchych polich.

jde mi o to, abych jednoduse mohl zadat 3 promenne, ktere se mi promitnou ve vyslednem spoustenem odkazu.

Jak si to laicky predstavuju:
Spustim script
1. pole s promenou: n1
2. pole s promenou: n2
3. pole s promenou: n3 (n3 by melo mit moznost definovat i rozsahy, tedy nejen pouze cislo, ale vice cisel oddelenych carkou napr. 10,12,18)

vysledny spousteny odkaz by tedy mel vypadat asi takto:

generator.grafy.cz/graf1=n1&graf2=n2&graf3=n3
poznamka: tento odkaz nefunguje, je to jen priklad pro lepsi nazornost pozadovaneho vysledku.

V nynejsi dobe bych musel pokazde editovat adresni radek primo v prohlizeci a to je pro moje potreby pomerne dost nepohodlne, protoze techto odkazu oteviram na kratkou dobu pomerne hodne.

Bylo by mozne mi poradit nejakou jednoduchou cestu, jak tohoto vysledneho efektu docilit, pripadne v cem by se toto dalo na obycejne pracovni stanici napsat a kde si toto nastudovat?

Nejlepe se clovek uci praxi, ze ;).

Predem dekuju za kazdou radu.
---
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Spousteni odkazu se zadanim promenne

Příspěvek od arxeiss »

Můžu se zeptat na jakou adresu to budeš odesílat? Není to náhdou API od googlu?

Edit:\\ Asi jsem měl i zmínit proč, mám takový menší skript v PHP, který podle údajů v DB vykresluje celkově grafy z Googlu podle přístupů v daných hodinách apod... Vím že to by jsi asi nepoužil, navíc to umí kreslit pouze spojnicové, ale tak mě právě napadlo jestli nechceš to vykreslovat taky googlem :)
Naposledy upravil(a) arxeiss dne pon 26. dub 2010, 17:16, celkem upraveno 1 x.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Jakože aplikace, která ukáže okno "zadej 3 stringy" a pak to otevře nejakaadresa.cz/graf1=string1&graf2=string2 atd?

Stačí, když to bude otevírat IE/Operu/FF? :)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

arxeiss:
nejedna se o aplikaci od G, jedna se o firemni aplikaci, ktera generuje grafy stability serveru.

OndraSter:
Ano, potrebuju to otvirat v FF, zadny specialni prohlizec nepouzivam.
---
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Až příjdu dnes/zítra tak to napíšu (C#).

Fungování -- v nějakém config.xml nastavíš cestu k prohlížeči, adresu webu a jednotlivé parametry co to bude otevírat. Spustíš aplikaci a v trayi se objeví její ikonka. Klepneš na ní, vyskočí okénko na 3 textboxy a po kliku na OK se otevře v prohlížeči ta adresa.

V pořádku?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

ano, to bude vyborne, jeste upresnim vyznam a format zadavanych dat.

n1= Datetime (Datum ve formatu yyyy-mm-dd)
n2= Days (pocet zobrazenych dnu, jednoduche cislo napr. 1)
n3= Instances (kody serveru, ktere maji byt zobrazeny, oddelovac je carka napr. 22,182,209)

spousteny vysledek by mel vypadat napr. takto

Kód: Vybrat vše

http://mojegrafy.cz/generator.es?datetime=2010-05-01&days=2&instances=22,182,209&gameapi_consoledisable=1
Nevim, jestli nebude problem stim, ze na konci je napevno definovan parametr, ktery se nikdy nemeni, jestli si to poradi s vlozenim promennych parametru pred to co nezadavam. Zkousel jsem ten posledni parametr vubec nepouzivat, nebo ho pouzit na zacatku a zda se, ze vse funguje stejne, ale kdyby nahodou, aby pro to bylo reseni pripravene.

Kdybych te mohl pozadat, zda by bylo mozne ziskat i zdrojovy kod pred kompilaci, abych mohl prubezne zadavat zmeny, kdyby nejaky byly, predpokladam, ze to bude nejaky exe. Rad bych se trochu priucil ;).

I kdyz, pokud se budou promenne definovat v tom xml, tak to je vlastne velmi snadne a neni nutne do kodu zasahovat, pokud se nemylim. Ale presto ... prijde mi moje myslenka velmi jednoducha, proto bych se rad podival, jak to opravdu snadne/slozite je prevest do kodu :D.

Jinak ti velmi dekuji, ani nevis, jak mi tim usnadnis praci ;).
---
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Tak tu to máš, je tam zdroják (VS2008) tak si s tím případně pohraj.

Po spuštění se zobrazí v trayi "ikona grafu" (w7 jí možná schová, tak si jí přetáhni na stálo vedle hodin), při levém kliku vyskočí formulář se 3mi textboxy na ty 3 věci (není problém udělat první jako výběr z kalendáře a druhý jako updown control, otázka pár sekund) a tlačítkem otevři.

V souboru Popis XML nastaveni.txt v projektu jsem jednodušše popsal, jak udělat nastaveni.xml (ve stejné složce jako onen .exe), popř v bin\debug je jak .exe tak pokusný nastaveni.xml soubory.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

jeste jednou moc dekuju, jdu se na to podivat ;).

//Edit JXP: zda se, ze vse funguje. Paradoxne, to automaticke dopleni lomitka je tam navic, ale odkaz i s lomiktem navic funguje, takze zatim np.

V kazdem pripade, dobra prace ...

P.S. ty jsi P2a, ja byl S4b, ale to uz je davnooo :D
---
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Nj Ječná :D

Není zač

To automatické doplnění lomítka případně odstraň, řádky 135 a 136 v Form1.cs (metoda NactiKonfigurak())

Odpovědět

Zpět na „Programování a web“