ANKETA: Používáte na klávesnici makro klávesy?

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět

Používáte na klávesnici makro klávesy?

a) Ano, deset až dvacet
2
4%
b) Ano, pět až deset
4
8%
c) Ano, do pěti
9
17%
d) Ano, ale asi tak jen jedno nebo dvě
9
17%
e) Ne, připadají mi zbytečné
23
44%
f) Ne, ale je to dobrý nápad, který ovšem v dnešních hrách nemá využití
0
Žádná hlasování
g) Slyším o nich poprvé
5
10%

Celkem hlasů: 52
Filip
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

ANKETA: Používáte na klávesnici makro klávesy?

Příspěvek od Filip »

Zdravím všechny,
jak jistě všichni víte, valná většina dnešních herních klaviatur disponuje tzv. makro tlačítky, které každému hráči umožňují jedné klávese přiřadit hned několik různých povelů, a to ve vámi definovaném pořadí i časové prodlevě. Někteří výrobci takové klávesnice vybaví hned dvěmi desítkami maker, někteří jsou skromnější a vystačí si s šesti. Proto by mě zajímalo, zda-li makro tlačítka u herních klávesnic jako takových vůbec využíváte nebo je naopak považujete za naprosto zbytečná. Určitě budu rád, když se k problematice vyjádříte i krátkým příspěvkem, případně pak uvedete, ve kterých hrách a na jaké akce takové makro použijete.

//edit Wilik - vytvorena anketa
"Linus Torvalds can do an infinite loop in five seconds… in his head."
Moje články
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ANKETA: Používáte na klávesnici makro klávesy?

Příspěvek od -HoNY- »

Tyto tlačítka nemusí sloužit jen ve hrách. Já hry vůbec nehraji. Jsem vlastníkem velmi dobré klávesnice Logitech G15 (původní edice s modře podsvíceným LCD) a používám makra ve Windows pro zlehčení různých úkonů. Z dalších funkcí aktivně využívám ovládání hlasitosti a přehrávač médií, čtečku RSS stopky a rychlé ztlumení.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
gangland.cz
Začátečník
Začátečník

Re: ANKETA: Používáte na klávesnici makro klávesy?

Příspěvek od gangland.cz »

Dobrá věc ty tlačítka.Urychluje to děsně moc práci např. v sony vegasu.Či rychle ztlumím zvuk(xxx) nebo zase kalkulačka,my computer atd.
Obrázek
Sestava: p4m 800t chipset via,CPU: celeron 2,6ghz l2 cache 128kb,
VGA:Nvidia FX5200 128mb 64bit 250/133mhz gpu/paměť,hdd western digital 120gb ide.Momentálně jdou pouze dva ventilatory zdroj+cpu velice tiché slyším pouze cvakání hardisku
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“