RAM

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
xsahr
Začátečník
Začátečník

RAM

Příspěvek od xsahr »

Je to jedno či ne ? mám paměti DDRII stejného časovaní výrobce i frek. 1066MHZ ..

O velikostech 2GB 2GB 1GB 1GB a mám 4 sloty.. tak se chci zeptat jestli je jedno jestli v prvních dvouch slotech bude 1GB 1GB a pak 2Gb.... nebo opačně a proč ?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: RAM

Příspěvek od LiveBomb »

Jedno to podle me je, ale spis bych se drzel co barva slotu to stejna velikost ram...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

xsahr píše:O velikostech 2GB 2GB 1GB 1GB a mám 4 sloty.. tak se chci zeptat jestli je jedno jestli v prvních dvouch slotech bude 1GB 1GB a pak 2Gb.... nebo opačně a proč ?
Bylo by vhodné je rozmístit tak, abys měl vždy 3GB paměti ve slotech každého kanálu.

Měl bys tak 6 GB paměti Dual Channel.

Pokud je rozmístíš 2 + 4 GB, budeš mít buď asymetrický Dual Channel, nebo nespustíš PC vůbec.
xsahr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xsahr »

No právě ono těch kombinací je hodně . tak jsem nevěděl jestli to má nějakou výhodu či ne.. kdy bych př je dal : 1GB 1GB 2 2 nebo 1GB 2GB 1GB 2GB nebo 2GB 2GB 1GB 1GB
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Ani jich snad tolik není.

Pokud začneš třeba tím, že dáš do prvního slotu (počítáno od procesoru) 2 GB paměť, tak tu druhou 2 GB musíš dát buď do druhého nebo třetího slotu - jenže to se nedá uhodnout, když nám nepovíš, jakou desku máš.

Různí výrobci to totiž mají různě - někde jsou stejné barvy sloty jednoho paměťového kanálu, u jiného výrobce jsou to první a druhé sloty každého kanálu.
xsahr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xsahr »

mám tu co jsi mi doporučovala Gigabyte 770 / UD3
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Řešíte tu blbosti. Jak psal LiveBomb, normálně do slotů jedné barvy hoď paměti se stejnou kapaitou a hotovo. ;-)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

xsahr píše:mám tu co jsi mi doporučovala Gigabyte 770 / UD3
Tak u ní dej ty dvougigové do prvních dvou slotů.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“