Gigabyte MA785GM-US2H (AM2+, 785G+SB710)
Moderátor: Eddward
- Dvorix
- Začátečník
Gigabyte MA785GM-US2H (AM2+, 785G+SB710)
Ahoj.
No. Jak to popsat. Nerozvážnost asi...
Složil jsem počítač. Rozběhl se, všechno ok, nebyl tam disk. Pak jsem vlezl do BIOSu, pozměnil nastavení SATA, ACC, zapnul cool and quiet...
Po uložení nastavení se počítač vypnul. No tak jsem si říkal, bios. Vyndám baterii (podle návodu na více než minutu). Nic. Tak jumpem Clr CMOS. Nic.
Vždy se počítač jen zapne, větráky běží, disk taky, ale na monitoru nic. Speaker předtím pípal při rozjezdu (když byl ok), teď ne. Jen dioda bliká každou 3-tí sekundu. (v návodu jsem o tom nic nenašel)...
Paměti jsem vyndal, zandal.
Má cenu zkoušet shánět jiný zdroj? Procesor? paměti?
Sestava:
Sempron 140, Freezer 64, Enermax Modu 425w, A-Data 2Gb, Sileo, ta deska Gigabyte MA785GM-US2H...
díky za odpovědi,
rád bych to vyřešil sám, než s tím budu otravovat někoho. Jakkoli to zní ješitně.
No. Jak to popsat. Nerozvážnost asi...
Složil jsem počítač. Rozběhl se, všechno ok, nebyl tam disk. Pak jsem vlezl do BIOSu, pozměnil nastavení SATA, ACC, zapnul cool and quiet...
Po uložení nastavení se počítač vypnul. No tak jsem si říkal, bios. Vyndám baterii (podle návodu na více než minutu). Nic. Tak jumpem Clr CMOS. Nic.
Vždy se počítač jen zapne, větráky běží, disk taky, ale na monitoru nic. Speaker předtím pípal při rozjezdu (když byl ok), teď ne. Jen dioda bliká každou 3-tí sekundu. (v návodu jsem o tom nic nenašel)...
Paměti jsem vyndal, zandal.
Má cenu zkoušet shánět jiný zdroj? Procesor? paměti?
Sestava:
Sempron 140, Freezer 64, Enermax Modu 425w, A-Data 2Gb, Sileo, ta deska Gigabyte MA785GM-US2H...
díky za odpovědi,
rád bych to vyřešil sám, než s tím budu otravovat někoho. Jakkoli to zní ješitně.
- Mirek E.
- Začátečník
-
Re: Odpálená deska? Pc nenajede
Jsou na desce nějaké vizuální změny?
Jinak desku jsem vytáhl z mého počítače, na kterém jsem fungoval, tudíž ti 100% zaručuji, že byla funkční.
Jinak desku jsem vytáhl z mého počítače, na kterém jsem fungoval, tudíž ti 100% zaručuji, že byla funkční.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
- Dvorix
- Začátečník
nene, vizuálně je úplně v pořádku...
Funkční byla, o tom žádná. Někde jsem udělal chybu já...
Zdrojem to není, zkoušel jsem jiný, to samé.
Už si nejsem plně jistý, jestli jsem náhodou neodpálil bios, když jsem jumperem resetovat desku. Nepamatuju si totiž, jestli bylo napájení zapnuté nebo vypnuté... Na druhou stranu by měla být deska dual bios, takže teoreticky by měl běhat ten druhý...?
Nebo je možnost nahodit BIOS bez toho, abych viděl něco na monitoru?
Funkční byla, o tom žádná. Někde jsem udělal chybu já...
Zdrojem to není, zkoušel jsem jiný, to samé.
Už si nejsem plně jistý, jestli jsem náhodou neodpálil bios, když jsem jumperem resetovat desku. Nepamatuju si totiž, jestli bylo napájení zapnuté nebo vypnuté... Na druhou stranu by měla být deska dual bios, takže teoreticky by měl běhat ten druhý...?
Nebo je možnost nahodit BIOS bez toho, abych viděl něco na monitoru?
- Sov2T
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
A zkousel jsi jinou grafiku? Jedes na integrovane, nebo mas nejakou v PCIex slotu? Jestli ma deska starej PCI slot zkusil bych nekde sehnat starou grafiku do PCI a pripojit to pres ni (teda jestli mas D-Sub vstup na monitor).
Odpoj napajeci kabl od zdroje a vyndej baterku na cca minutu.
Neni deska jeste v zaruce? Treba by sla reklamovat... Mel jsem podobnej problem s jednou Gigabytkou (tim neriakm ze to jsou spatny desky) a vyreklamovali kus za kus (ta "moje" byla 790X chipset)
Kdyz to zapnes, nesmrdi to nekde?
A mas opravdu zapojene vsechny napajeci konektory? Nechci te podcenovat, ale samotnymu se mi to parkrat stalo
Odpoj napajeci kabl od zdroje a vyndej baterku na cca minutu.
Neni deska jeste v zaruce? Treba by sla reklamovat... Mel jsem podobnej problem s jednou Gigabytkou (tim neriakm ze to jsou spatny desky) a vyreklamovali kus za kus (ta "moje" byla 790X chipset)
Kdyz to zapnes, nesmrdi to nekde?

A mas opravdu zapojene vsechny napajeci konektory? Nechci te podcenovat, ale samotnymu se mi to parkrat stalo

CPU: Ryzen 3700X MB: MSI MEG X570 ACE GPU: Sapphire Radeon VII RAM: G.Skill - Trident Z 32 GB (2 x 16 GB) @ 3600 14-15-15-15 NVMe Corsair MP600 PCIe 4.0 1TB HDD 2x Seagate ST31000528AS 3TB RAID1; ST10000NV0004 10TB Audio: OnBoard Cooling: Corsair H115i PRO PSU: Corsair RM850x Case: CM 690 II Advanced
- Dvorix
- Začátečník
Minulému uživateli Mírovi šla bez problému, takže bych řekl, že problém bude u mě...
Reset proběhl přesně podle návodu, baterie byla pryč i přes pět minut, několikrát. Samozřejmě po vypnutém napájení
Bohužel jinou grafiku jsem nezkoušel, ale možná se do toho ještě pustím. Zkoušel jsem to jen na vga portu integrované grafiky.
O té možnosti přes starou grafiku jsem slyšel, ale jelikož je deska ještě v záruce, tak ji zkusím vyreklamovat. Kdyžtak bych to pak řešil přes někoho erudovaného...
Konektory jsem kontroloval snad stokrát
Ale ono to běželo, myslím, že tomu neprospělo prostě nějaký nastavení BIOSu. Ještě se pokusím sehnat jiný procesor... paměti běželi v jiném počítači dva roky bez problému. zdrojskoroskoro nový.
Reset proběhl přesně podle návodu, baterie byla pryč i přes pět minut, několikrát. Samozřejmě po vypnutém napájení
Bohužel jinou grafiku jsem nezkoušel, ale možná se do toho ještě pustím. Zkoušel jsem to jen na vga portu integrované grafiky.
O té možnosti přes starou grafiku jsem slyšel, ale jelikož je deska ještě v záruce, tak ji zkusím vyreklamovat. Kdyžtak bych to pak řešil přes někoho erudovaného...
Konektory jsem kontroloval snad stokrát

- prochybike
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Povedlo se ti to vyresit? Nebo si ji poslal rovnou na reklamaci?
- Dvorix
- Začátečník
koukal jsem koumal, až jsem se na to vyprdnul a poslal před týdnem na reklamaci, tak uvidíme...
- Dvorix
- Začátečník
Tak abych celé story dokončil...
K desce je v reklamaci jen poznámka, deska nenaběhla, výměna. Takže závadu jsem se nedozvěděl. Vyměněná jede zatím výborně.
K desce je v reklamaci jen poznámka, deska nenaběhla, výměna. Takže závadu jsem se nedozvěděl. Vyměněná jede zatím výborně.