Deska pro pořádnej CPU od intelu

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Nihilium
Začátečník
Začátečník

Deska pro pořádnej CPU od intelu

Příspěvek od Nihilium »

Ahoj,
chtěl bych se jen tak orientačně zeptat co by jste mi doporučili za desku pokavaď bych šel do nějakého slušného 4 jádra od intelu ?
Paměti DDR3 1333 mhz 4 GB

Taktovat na tom nehodlám, chci aby mi výkon vydržel pár let, procesor aby zvládal aplikaci Photoshop, a nejnáročnější hry.

Jestli vám pomuže s radou i má GK tak HD 5850 standart - žádnej OC.

Díky za rady.
I.Putivlskyy
Nováček
Nováček

Re: Deska pro pořádnej CPU od intelu

Příspěvek od I.Putivlskyy »

Nihilium píše:Ahoj,
chtěl bych se jen tak orientačně zeptat co by jste mi doporučili za desku pokavaď bych šel do nějakého slušného 4 jádra od intelu ?
Paměti DDR3 1333 mhz 4 GB

Taktovat na tom nehodlám, chci aby mi výkon vydržel pár let, procesor aby zvládal aplikaci Photoshop, a nejnáročnější hry.

Jestli vám pomuže s radou i má GK tak HD 5850 standart - žádnej OC.

Díky za rady.
Kolik do toho hodlas investovat? A do jakyho socketu chces kupovat MB? 1156 , 1366?
...... Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Tahle klidně stačí:
http://www.alza.cz/gigabyte-p55m-ud2-d134403.htm
pokud ti jde o sc.1156.
Nihilium
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nihilium »

Díkes, no uvažoval bych o tom až za nějakou dobu, jen ať mám představu jaký je rozdil mezi socketem 775 a 1156 ? Díky.

Co je pro mě výhodnější ?
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Hlavně sc. 775 je už starý a "na odchodu" :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
I.Putivlskyy
Nováček
Nováček

Nihilium píše:Díkes, no uvažoval bych o tom až za nějakou dobu, jen ať mám představu jaký je rozdil mezi socketem 775 a 1156 ? Díky.

Co je pro mě výhodnější ?
Pro tebe je ted vyhodnejsi LGA 1156, z hlediska perspektivy danne platformy! Socket 775 je uz stary, a brzy odejde do zaslouzeneho duchodu.

rozdil mezi LGA775 a LGA1156 je ten ze LGA775 ma 775 kontaktnich pinu a LGA1156 jich ma 1156, tyto dva sockety nejsou kompaktibilni, tzn ze do patice 775 nenarves i kdybys chtel procesor z patice 1156 a naopak :) :wink:
...... Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
Nihilium
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nihilium »

No tak asi se budu více zajímat o ten 1156 socket, kdyžtak mi tu hoďte i nějakej procák kterej by jste tu desku osadili.. teď mám AMD phenom X2 otevřenej na X4

Tak aby ten výkon intelu byl o hodně větší než ten X4, děkuji.
I.Putivlskyy
Nováček
Nováček

Nihilium píše:No tak asi se budu více zajímat o ten 1156 socket, kdyžtak mi tu hoďte i nějakej procák kterej by jste tu desku osadili.. teď mám AMD phenom X2 otevřenej na X4

Tak aby ten výkon intelu byl o hodně větší než ten X4, děkuji.
Jaky mas model? Treba ani nemusis menit platformu (jakou mas zakladovku? na bazi am2?am2+?nebo am3?), kup si 4jadrovy PHENOM (jestli touzis po 4 jadru)

Desku na bazi socketu 1156 doporucuji treba tuto -> http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72962 , nebo -> http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67214. Jako optimalni procesor na 1156 se mi jevi -> i5 750.
Nihilium
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nihilium »

zakladna MA770T-UD3P
procesor je na AM3 , ale raději bych něco od intelu. myslím že do budoucna maj prioritu jen 4 jádra ne ?
I.Putivlskyy
Nováček
Nováček

Nihilium píše:zakladna MA770T-UD3P
procesor je na AM3 , ale raději bych něco od intelu. myslím že do budoucna maj prioritu jen 4 jádra ne ?

Ono i ted je celkem znat 4jadra oproti 2. Ano v budoucnu se vic uplatni 4 jadra. Tak ber i5 + zakladovku a hotovo, mas vystarano, ale byt tebou spis si koupim 4 jadrovyho phenoma II a budu spokojeny, pac kupovat i5 + new mb te vyjde draz nez kdybys to upgradnul na 4 jadrovyho phenoma blaho deska ti to umozni :)
Nihilium
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nihilium »

dobrý, díky.. myslím si že do 8 k se vlezu a výkon tam pujde znát. díky.
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroustostroj »

Proč by kupoval dalšího phenoma, když už jednoho má ? Pokud je odemčený na X4 stabilní, není důvod k upgradu, jakýkoliv upgrade zde bude jen vyhazování peněz. Jestli ale potřebuje pro specifické aplikace cpu výkon vyšší než umí dát phenom X4, jsou jen dvě volby. Levnější varianta - X6 (zkontroluj si kompatibilitu s deskou) a nebo dražší - socket 1366 a k tomu i7 930 a vyšší. Výkonově cokoliv co nabídne socket 1156 ti nabídne amd taky a nemusíš měnit desku.
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR :), LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
Nihilium
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nihilium »

Ano, ale podlě me intel je kvalitnější, do AMD už bych nešel, kdyby to šlo.. ono, tak velké vyhazování peněz by to nebylo pokavaď by jsem prodal tu svou stávající a nevím jestli se ten procák ješte dá prodat někomu levněji.

Na socket 1336 asi nemám a už vůbec ne na i7 :-/
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Nihilium píše:Ano, ale podlě me intel je kvalitnější, do AMD už bych nešel, kdyby to šlo..
Hmmm... A v čem je problém? Něco ti nefunguje jak má?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Nihilium píše:Na socket 1336 asi nemám a už vůbec ne na i7 :-/
V tom případě bych to vůbec neřešil a zůstal bych na platformě AMD sc.AM3. Pokud využiješ hexacore, tak si ho časem klidně kup, ale pokud to máš na hry, tak bohatě stačí quadcore.
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Pochop, že když chceš vyšší výkon, než má Phenom II X4, tak aby to bylo poznat, tak jedině již zmíněný socket 1366 + i7 :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Nihilium
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nihilium »

To je fakt, chlapi dík, našetřím na t i7 a dobrou desku..
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroustostroj »

Mám takovej pocit, že jediný v čem má s AMD problém je, že se mu někdo ve škole směje, že má "jen" AMD. Ach jo..
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR :), LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
Nihilium
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nihilium »

Mě se nikdo nesmeje, jen sjem se koukal na pár grafu srovnávajíc i5 a jiné s AMD právě zde na PCT.
Kyuubi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyuubi »

Tak se podívej třeba sem http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... 0?start=11
A porovnej i5-750 s X4 955.Rozdíl jsou necelí 4%.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“