Problem s WD40BB na starsi desce

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
KDante
Nováček
Nováček

Problem s WD40BB na starsi desce

Příspěvek od KDante »

Mam starsi desku Compaq EP/SB series s Intel LX, na ktere jede vse O.K. (BIOS COMPAQ). Ted jsem potreboval vymenit za lepsi desku, tak jsem sehnal AOpen AX6BC (AWARD revize 2.59 - 2002), kterej je na I. BX. oboje + WD 40BB ATA/100

Po spusteni s WinXP to napise jen "Chyba pri nacitani operacniho systemu" (Error loading operating system) a dal se to nepohne. Reinstalace nepomohla, tak jsem zkousel spoustu dalsich veci, az jsem skoncil u fdisk /mbr. Bohuzel nic z toho nepomaha. Pokud vratim zpatky starou desku vse je opet O.K. (po samozrejeme reinstalaci). BIOS AOpenu disk detekuje O.K. (tedy jen v LBA modu. v ostatnich se zarazi tak jako obvykle na 32GB, ale ani tak to nejede).

Zkousel jsem projit cele forum, ale myslim, ze se me zadny z predchozich prispevku netyka.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

nemas tam nahodou strceny jumper? pokud je wd master pak s jumprem na master jet muze, ale nemusi...
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

JUMPERem to nebude urcite nebot WD kdyz ma v sobe jumper a je na slajsne samotne tak se nenajde ani v biosu zatimco mu se aspon najde....

spise se podivej po novem biosu.... disk aspon podle toho co pises vypada ze je ok.....

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
KDante
Nováček
Nováček

Příspěvek od KDante »

Bohuzel na tom disku jsou zivotne dulezita data, takze lowlevel format nepripada v uvahu.

Chyba je zcela evidentne zpusobena diskem, protoze pri jinem diku (QUANTUM 6GB) jde vse O.K. Nemuze to byt zpusobeno napriklad nekompatibilitou mezi ATA/100 a ATA/33, ktery je na desce?

Pokud se z disku nebootoje tak jede O.K. Jinymi slovy nejde z nej bootovat na tehle desce, takze problem MBR, nebo adresovani BIOSu.

---------------

Zkousel jsem jeste zakladni desku QDI 1S/2000 s Intel BX a AWARD 1.54 a naprosto stejna reakce.

Posledni deskou kterou jsem ted zkousel je JetWay 993AS s VIA 693A chipsetem a AWARD, ale verzi se me nepodarilo zjistit. Tahle deska zvlada ATA/66. Zase nic.

Jinak zalozni disk WD 26400 (bla bla) jede v pohode. Samozrejme by slo bootowat z nej, ale je hrooooozne pomalej a pro me az jako posledni reseni.

Je podle vas mozne, aby si MB Compaq pri nastavovani partition zapsal neco vlastniho do MBR (nebo kamkoli jinam), tak, ze to na jinych deskach (rozumej s jinym BIOS) nejede? A pritom ani smazanim MBR se toto nezrusi?
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“