Před pár dny jsem se dostal k tomuto CPU a zahrabal jsem se do testování, postupně vám postnu pár svých postřehů a screenů s výkony-a je opravdu se na co těšit.
Nuže, začal jsem testováním stability a ....jsemv šoku. Ten proceosr je neuvěřitelný,alespoň můj kousek se zdá zatím spíš nadprůměrně dobrý. Inu posuďte samy:
pro dnešek jsem završil testování na napětí pouze 1.44V, zatím finální takt je těžko uvěřitelných 4129 MHz s 2752 MHz uncore a to na vzduchovém chlazení Xigmatek 1283 ! Teploty se vyšplhaly na 56 C v zátěži (Coretemp ukazuje u Thubanů chybně teploty, cca je třeba připočítat +10 C)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Nějak nechápu ten titulek, protože i čtyřjádrová i7 na nižší frekvenci je v průměru výkonnější. A 4.1Ghz není pro i7 vůbec nic, zatímco Phenom už na takové frekvenci mele z posledního, ovšem to pouze za předpokladu, že se tam vůbec dostane. Phenomy X6 jsou fajn, ale v reálu příliš výkonu navíc nepřinášejí (kdo taky aktivně pracuje s aplikací, která využívá 6 jader, že?). Ale na lidi to má šílený vliv, bláhově věří v desítky % výkonu navíc, a tak upgradují a upgradují, ikdyž většina z nich kvůli hrám, a to aniž by si uvědomovali, že levná i5 750 jim dá ve výsledku mnohem lepší výkon a provozní vlastnosti. Ale pěkný entuziasmus, opravdu pěkný, být více takových lidí jako flanker a Michael24, tak je AMD během chvilky před Intelem.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
sobo: nesouhlas, jediným CPU co má větší praktický výkon je i7 980X. Ukaž mi zde na fóru někoho, kdo dá s i7 a vzduchovýcm chlazením stabilně...Mimochodem, 1.44V není "mele z posledního", jelikož limit 45nm AMD je až 1.55V pro 24/7. A dále, viz níže (zítra budu pokračovat dál, CPU je svým potenciálme již za očekáváním v kladném slova smyslu, toto sme fakt nečekal ani v optimistickém snu)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Co to povídáš prosím tě? Myslíš si, že já upgraduji kvůli hrám? To opravdu ne. Až ho budu mít, tak ho přetaktuji na vzduchu a pod dice, udělám několik testů a nevylučuji, že nepůjde o dům dál Navíc já nic proti Intelu nemám, konec konců i5 750 se mi také dost líbí, hlavně ten OC potenciál Ale veškeré i7 mají pro mě horší poměr cena/výkon, to je důvod, proč mám AMD. (Ale také osobní sympatie že ano) A znatelné nadšení v prvním postu v tomhle vlákně pramení ne z frekvence, kterou lepší kousky i5 většinou v pohodě dávají, ale z nízkého napětí při téhle frekvenci, ze zlepšeného OC potencionálu oproti Phenomu II X4 až na způsob Intelu, což mi poslední screen od flankera dává za pravdu
PC:CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
flanker píše:sobo: nesouhlas, jediným CPU co má větší praktický výkon je i7 980X. Ukaž mi zde na fóru někoho, kdo dá s i7 a vzduchovýcm chlazením stabilně.
Ty ses opravdu zarytej AMDCkar.Takovej blabol muze vypusti z pusy jen nesoudny clovek. ) i7 ma kazdy stabilne se vzduchem.A ze ma 85st?No a co ma bejt?
X6 je na default o par procet nad i5 750.Taky ceny X6 odpovida presne tomu vykonu +- jako i5.Tedy kolem 5000kc.
Nadpis je opravdovy joke.Me to pobavilo.
PS:Xeon 3440 s HT stoji 5300kc ciili skoro stejne jako X6.Zase na druhou stranu mit po roce pul procesor,co alespon konkuruje prumernymu Intelu,neni tak marny.
Obvzlášť na Anandtechu si porovnej 2.8Ghz X6 s 2.8Ghz i7 860 a jestli na základě toho tvrdíš, že Phenom je v průměru výkonnější, tak se nemáme o čem bavit. Navíc by mě zajímalo, jak podle tebe může být Phenom výkonnější, když drtivá většina aplikací šest jader nedokáže využít. Ale jestli to bereš kupříkladu z té testovací sady, kterou jsis (zcela záměrně tak, aby vyhrál Phenom) navrhl onehda na EHW v threadu Phenom vs C2Q 3.6Ghz fight, nebo tak nějak, tak se ani nedivím. Dřive ti objektivita nescházela, ale jak se tak koukám, tak už s tím začínáš mít problémy.
Michael24: nemluvil jsem v té souvislosti o tobě.
A ohledně těch lidí na fóru: tomco má tuším 4.2Ghz při 1.25V, Dexterav taky 4.2Ghz a voltáž do 1.3V, to si jen tak pamatuju z hlavy, bude toho víc. Obecně téměř každý i7 dá 4+Ghz, ale o Phenomech se to zatím s takou jistotu říci nedá.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Na ES vysla X6 v celkovym prumeru o par procent na i5.Na druhou stranu pro AMD patici celkem X6 nema vyznam,pac tam lidi resi co nejlevnesi cenu,a X6 si koupi tak 0,01% lidi.Par nadsencu.Black edition je uz total cenove mimo realitu.Pokud nekdo dela render,kde je prinos vice jader znatelny,uz rok a pul ma i7.
Na druhou starnu je od AMD sympaticka zpetna kompatibilita.
2Flanker:
Kolik mas v Cinebenchi 10 64bit?Muj stary i5 750 daval pri 4Ghz 20000b.
Sobo:Sysmark, Photoshop (vždy byla silná stránka Intelu)? A co třeba POV-Ray, Cinebench R10, 11.5 ?
Nechme však konec hádek, byla by to škoda, máme tu thread pouze o x6 a OC
godlike: zítra otestuju. I5 750, jak jsme se už bavili, je povedený CPU a leckdy kupodivu má převahu i nad 8 vláknovým i7 920 (ten v Cinebench na 4 Ghz nedosahuje o moc vyššího skóre než i5 750).
Ja jsem nerekl,ze je x6 napiku.Ale zase netvrdim,ze X6 i7 killer,kdyz je to blabol. AMD alespon snizilo propastnou vykonovou ztratu poslednich let.Pro AMD je ted alespon dobry testovat graficky karty na uzavrenem portfoliu svych komponentu.Vykonny CPU+MB+GPU.Vsechny nove grafiky se dnes testuji na i7.
Zastávam se Flankera.Je to zabiják i7.Na ty aplikace které budu využívat porazil všechny procíky na svých 4,1ghz všechno krom 980x.Nepotřebuju přímotop a pomoci multiplieru si jednoduše nataktuji.S vodou půjde takt jěště vejš.Nevím co tu řešíte,kdo má peníze tak je pro něj dobrej intel,ale pro ně ne.Bavíme se jako obyčejný lid,takže vybírame cenově to lepší.Měl bych přebytek peněz potom bezproblemově můžu prohlasit intel je skvělej.
Sestava: p4m 800t chipset via,CPU: celeron 2,6ghz l2 cache 128kb,
VGA:Nvidia FX5200 128mb 64bit 250/133mhz gpu/paměť,hdd western digital 120gb ide.Momentálně jdou pouze dva ventilatory zdroj+cpu velice tiché slyším pouze cvakání hardisku
gangland.cz píše:Zastávam se Flankera.Je to zabiják i7.Na ty aplikace které budu využívat porazil všechny procíky na svých 4,1ghz všechno krom 980x.Nepotřebuju přímotop a pomoci multiplieru si jednoduše nataktuji.S vodou půjde takt jěště vejš.Nevím co tu řešíte,kdo má peníze tak je pro něj dobrej intel,ale pro ně ne.Bavíme se jako obyčejný lid,takže vybírame cenově to lepší.Měl bych přebytek peněz potom bezproblemově můžu prohlasit intel je skvělej.
Vzdyt s.1156 je stejne drahej jako AM3,tak co resis?Intel nejde taktovat?Fakt me bavis.) Porad je dost velky rozdil v zakladni frekvenci.2,6Ghz i5 versus 3,2Ghz X6.
Ja to posuzuji ze svy pozice,grafika,3D render.Intel zde nema konkurecni.Ale kazdy ma ruzny priority ze.4GHz i5 me dava 20000b v Cinebenchi.4GHz Xeon(i7 920) neco kolem 24-25000.Kolik da 4Ghz X6,kdyz pri 3,2GHz ma cca 18500b?21000?22000?Tak nerikejm,ze X6 pri 4Ghz drti i7 kdyz to proste neni pravda.Spotreba je mnohem lepsi u i5 750.X6 zere stejne jako i7 920.AMDckari me priduo ustejny jako jabkari.Objevi se novy produkt a hned krici,jak je to super proti konkurenci.
Lidi mejte trochu soudnosti.
Naposledy upravil(a) godlike dne pon 17. kvě 2010, 15:18, celkem upraveno 1 x.
Každý den hraju cibench,superpi,vantage,occt a tak podobně,jsou to totiž napívané hry a obvzlášť mě baví akční hra windows vista.Jde mi o rychlost vyrenderování v realné každodeně použivaném programu a simulace a někdy video.Intel má otevřený násobič? Jde mi o jednoduchost a cenovou dostupnost a následný prodej.Cena x6 nespadne tolik hodně jako cena i7 x4.
Tohleto bodování mě poslední dobou mate,někdo má IQ 130 jenomže ho neumí použít.Mám krásně obodovanou svou inteligenci ale co s tím když nevyužiji její potencial a budu těch 130Iq používat na pípaní na pokladně?
VGA:Nvidia FX5200 128mb 64bit 250/133mhz gpu/paměť,hdd western digital 120gb ide.Momentálně jdou pouze dva ventilatory zdroj+cpu velice tiché slyším pouze cvakání hardisku
gangland.cz píše:Jde mi o rychlost vyrenderování v realné každodeně použivaném programu a simulace a někdy video.Intel má otevřený násobič? Jde mi o jednoduchost a cenovou dostupnost a následný prodej.Cena x6 nespadne tolik hodně jako cena i7 x4.
No jasne,ja mluvim o realnych aplikacich. Ano,otevreny nasobic je plus.Ale ja (i jini) maji v biosu OC profil,kterym si lehce nactu hodnotu a dal nic neresim.Osobne si myslim,ze i7 920 pri 4Ghz je porad stejne rychly,jako X6 na 4Ghz.Spis to chce realny render test,par framu a porovnat to.X6 spadne cenou vice jako i7.
Vzal jsem 3D guru,líbí se mi tamní testy. vantage perfomace na 980x je s 90% ,při oc na 4,1ghz už je to 100%=100%. mandel fpu tam už je na 70% výkonu 980x. transkoding tam se opět pohybujem stejně.
Když to vezmem po příčkách (vytahnul jsem testy které mě zajimají) tak vždycky 1090 s Oc je za 980x a bez oc je na 4 místě.