5.1/2.1

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
chami
Nováček
Nováček

5.1/2.1

Příspěvek od chami »

Je nutno přepnout z 5.1 na 2.1? Pokud poslouchám muziku,vždy úplně zeslabím surroundové repro? Je při zapnutém 5.1 posíláno do zadních beden něco, co ve předu neuslyším?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

dost záleží na způsobu převodu do 5.1 - např. na nForce2 jde nastavit co se bude dít - třeba já používám metodu clone kdy se stereo prostě hraje i ze zadních repráků. center reprák stejně většinou nehraje... myslím že při přehrávání muziky uslyšíš vepředu všechno, žádný šméčko.

hm... možná nejsem ortodoxní vyznavač muziky, ale muzika v surroundu zní parádně, klidně bych to bejt tebou nechal tak.
ignorelist: kremrole a dezoláti
chami
Nováček
Nováček

Příspěvek od chami »

Surraund nechávám zaplí, jen když usínám, ležím si totiž většinou na jednom uchu, tak je lepší, když je muziky plná místnost a je jedno, odkud to hraje :) Jinak pro upřesnění dodávám, zvukovku mám SB live 5.1 a ovladače používám ty, které jsem k tomu dostal.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

je to lepsi. protoze to ve stereu lip zni. o nic neprijdes kdyz ty zadni vypnes...
Deegr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deegr »

Já mám Audigy 2 a když to přepnu na 2.1, tak hrajou jenom ty přední. Je to dáno tím, že je aktivovanej na zvukárně pouze ten zelenej vývod a ty dva ostatně jsou vyplé, protože předpokládá, že když máš 2.1 repro, tak nebudeš potřebovat centrální a zadní repráky. Nebo se snad pletu? Do těch zadních bedýnek je posíláno při 5.1 stejně, jako do předních. Ale lze měnit (aspoň na ty audigy 2), jak chceš, aby ti hrali ty přední nebo zadní. Je tam takové kolečko, kterým to posouváš a buď ti hrajou hlasitěji ty přední nebo zadní. Ty to máš zřejmě víc vepředu a nebo máš ty zadní repráky moc daleko od sebe, a proto je slyšíš slabě.
Goldmax X7, Core i 7 4800MQ 2.7Ghz (Turbo 3.9Ghz@4.1Ghz), 8GB RAM 1600Mhz CL8,
GeForce GTX 780M 4GB (770/5000Mhz@980/6000Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
Samsung SSD 830 Series 128GB,
chami
Nováček
Nováček

Příspěvek od chami »

Šlo mě jen o to, vědět, jestli do zadních není posíláno něco (v 5.1 režimu), co ve předu potom neslyším. Nechce se mě pořád přepínat z 2.1 na 5.1, když poslouchám muziku, nebo se dívám na filmy. Fakt je, že muzika je lepší pouze ze sterea a tak zadek zeslabím manuálně na subwoofru (Genius 5.1 HT). Jinak samozřejmě všechny věci, co mi nabízí zvukovka, jsou mě známé, akorát se mě v tom pořád nechce šťourat. 8-)
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“