instalování špatných ovladačů na grafickou kartu
- adminus
- Nováček

-
instalování špatných ovladačů na grafickou kartu
Dobrý den.
Je možné, že při nainstalování špatných ovladačů, případně při nekorektním nainstalování ovladačů (vypnutí pc v průběhu instalace ovladačů by možná mohlo vést k nekorektnímu nainstalování,..), dojde k poškození grafické karty? Setkali jste se už s takovouto závadou? Jak se případně takové poškození GK projevilo?
A ještě bych se chtěl zeptat, zda-li neexistuje nějaký program, který by mi zobrazil, zda-li grafická karta pracuje správně (zda-li funguje tak jak má)?
Díky.
Je možné, že při nainstalování špatných ovladačů, případně při nekorektním nainstalování ovladačů (vypnutí pc v průběhu instalace ovladačů by možná mohlo vést k nekorektnímu nainstalování,..), dojde k poškození grafické karty? Setkali jste se už s takovouto závadou? Jak se případně takové poškození GK projevilo?
A ještě bych se chtěl zeptat, zda-li neexistuje nějaký program, který by mi zobrazil, zda-li grafická karta pracuje správně (zda-li funguje tak jak má)?
Díky.
- tielka
- Středně pokročilý

Re: instalování špatných ovladačů na grafickou kartu
letos NV vypustila špatné ovladače a pár borcum zhořely grafiky osobně mě to hodilo do smrti takže ovladač šel okamžitě do p... Pro tento případ instaluj jen ovladače digitálně podepsané tam nic nehrozí.prográmku na monitoring je spousta napiš tip GK.
- Mastodont
- Černá karta

-
Špatné/vadné ovladače = hardware nekomunikuje s OS = nic se nepoškodí jen to zařízení nefunguje/funguje blbě.
- adminus
- Nováček

-
Díky za odpovědi. Jedná se o GK NVIDIA GeForce GT 130M. Mám jí v tomto http://www.alza.cz/fujitsu-amilo-xi3670 ... 150104.htm notebooku.
- tielka
- Středně pokročilý

pokud máš pocit že si ovladače špatně nainstaloval stahni si REVO dukladně ovladač odinstaluj stahni si z NV ovladač ke své grafice a nainstaluj mělo by to být v poho.ovladač http://www.pcpitstop.com/drivers/downlo ... ~130M.html
Naposledy upravil(a) tielka dne stř 19. kvě 2010, 21:06, celkem upraveno 1 x.
- zombux
- Odborník PCT

nvidia tuším pořádně nepodporuje mobilní GPU, takže spíš ovladače z webu FSC, a pokud chceš něco aktuálnějšího, tak z http://www.laptopvideo2go.com/drivers
ignorelist: kremrole a dezoláti
- adminus
- Nováček

-
Na ovladače na stránkách FSC jsem koukal a jsou tam k dispozici tyto 2 (na této stránce http://ts.fujitsu.com/support/downloads.html):
GeForce GT 130M
NVIDIA Hybrid Graphics
Nicméně při pokusu instalovat ten první mi akorát vyskočí hláška "Program Nastavení NVIDIA nenalezl žádné ovladače, které jsou kompatibilní s vaším současným hardwarem. Nastavení bude nyní ukončeno." Instalace druhého sice proběhla v pořádku, ale asi půl hodiny probíhal povinný restart, takže jsem usoudil, že to zrovna nebude ok a raději jsem pc sám restartoval a ovladač odinstaloval. Mimochodem, jaký je mezi výše uvedenými ovladači rozdíl (nikde jsem to bohužel nenašel)?
Ještě je na výše uvedené stránce v sekci Graphics k dispozici "Mobile Intel® 45 Express Chipset Family", což je ovladač k chipsetu (jestli se nepletu), takže ten bych měl ideálně nainstalovat jako první + poté ještě nějaký ovladač ke grafické kartě. Je to tak?
A poslední můj dotaz...na stránkách FCS (viz. výše) je k dispozici nějaký Automatic driver update, který proscanuje pc a zjistí, jaké všechny ovladače jsou potřebné, poté je stáhne a nainstaluje. Má s tímto někdo nějakou zkušenost? Zkoušel jsem tento prográmek, nějaké drivery to našlo ovšem mezi nimy nebyl žádný ovladač od NVIDIE. Nainstalovalo to nějaké ovladače a dokonce to vypadá, že nakonec to nainstalovalo i driver od NVIDIE - sice ho to nejdříve nezobrazilo, ale teď mi tu běží procesy a služby od NVIDIE, takže usuzuji, že je to v pořádku. Lze třeba z běžících procesů (nebo nějak jinak) zjistit, co přesně to za driver je? Abych alespoň věděl, co se mi tu nainstalovalo. Nebo lze nějak zjistit, zda-li mám nainstalovaný ten právný ovladač?
Jinak děkuji za odkazy výše, zítra na to kouknu.
GeForce GT 130M
NVIDIA Hybrid Graphics
Nicméně při pokusu instalovat ten první mi akorát vyskočí hláška "Program Nastavení NVIDIA nenalezl žádné ovladače, které jsou kompatibilní s vaším současným hardwarem. Nastavení bude nyní ukončeno." Instalace druhého sice proběhla v pořádku, ale asi půl hodiny probíhal povinný restart, takže jsem usoudil, že to zrovna nebude ok a raději jsem pc sám restartoval a ovladač odinstaloval. Mimochodem, jaký je mezi výše uvedenými ovladači rozdíl (nikde jsem to bohužel nenašel)?
Ještě je na výše uvedené stránce v sekci Graphics k dispozici "Mobile Intel® 45 Express Chipset Family", což je ovladač k chipsetu (jestli se nepletu), takže ten bych měl ideálně nainstalovat jako první + poté ještě nějaký ovladač ke grafické kartě. Je to tak?
A poslední můj dotaz...na stránkách FCS (viz. výše) je k dispozici nějaký Automatic driver update, který proscanuje pc a zjistí, jaké všechny ovladače jsou potřebné, poté je stáhne a nainstaluje. Má s tímto někdo nějakou zkušenost? Zkoušel jsem tento prográmek, nějaké drivery to našlo ovšem mezi nimy nebyl žádný ovladač od NVIDIE. Nainstalovalo to nějaké ovladače a dokonce to vypadá, že nakonec to nainstalovalo i driver od NVIDIE - sice ho to nejdříve nezobrazilo, ale teď mi tu běží procesy a služby od NVIDIE, takže usuzuji, že je to v pořádku. Lze třeba z běžících procesů (nebo nějak jinak) zjistit, co přesně to za driver je? Abych alespoň věděl, co se mi tu nainstalovalo. Nebo lze nějak zjistit, zda-li mám nainstalovaný ten právný ovladač?
Jinak děkuji za odkazy výše, zítra na to kouknu.
- adminus
- Nováček

-
Jeste se chci zeptat ohledne toho laptopvideo2go...jak na te strance najdu ovladace pro tu moji grafiku? Predpokladam, ze musim neco vyplnit do policek v kolonce Search terms? Do toho prvniho policka nejspise "130M"...a do toho druheho? A jeste, ke stazeni se mi nabidne jak samotny driver, tak .inf soubor - kam bych mel ten .inf soubor nakopirovat? Dikyzombux píše:nvidia tuším pořádně nepodporuje mobilní GPU, takže spíš ovladače z webu FSC, a pokud chceš něco aktuálnějšího, tak z http://www.laptopvideo2go.com/drivers