Gigabyte EP45-UD3LR / EP45T-UD3LR (775, P45 + ICH10R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Duke90
Začátečník
Začátečník

Gigabyte EP45-UD3LR / EP45T-UD3LR (775, P45 + ICH10R)

Příspěvek od Duke90 »

Dobry den, mam problem s bootovanim u desky GA-EP45-UD3LR... Posledni dobou se mi zacalo stavat, ze kdyz zapnu PC, tak vubec nenabehne - jen cerna obrazovka... vetracek od CPU se netoci a sviti jen diody na vrchu desky cervenou barvou.... Pri vypojeni napajeciho kabelu se mi podarilo PC opet rozchodit az do vcerejska.... PC bylo dlouho zaple a tak se preplo do rezimu spanku, ja jej potom uspesne probudil a nasledne vypnul... Dnes dopoledne mi PC opet nenajelo, az opet po vypojeni napajeciho kabelu - jenze najelo presne jako po vcerejsim probuzeni z rezimu spanku (otevrene zalozky internetu, zaple ICQ...)... Zkusil jsem tedy PC restartovat a nastal stejny problem jako pri standartnim zapnuti - cerna obrazovka a nic... Zkusil jsem tedy "vycistit CMOS pamet" a PC najelo... Po dalsim vypnuti ale opet neslo a pomohlo zas jen vypojeni a zapojeni napajeciho kabelu... zkousel jsem i flash biosu, ale problem to nevyresilo a byl jsem rad, ze jsem PC vubec znovu zapnul... Musim ale podotknout, ze kdyz je PC v provozu, tak nedela sebemensi problemy.... Napadlo me jeste, jestli to nemuze byt nejaka reakce na ten rezim spanku, ci mirne pretaktovani me GTX260SOC podle clanku na strance PCTUNING... Muzete mi nekdo prosim zkusit rict, cim by to mohlo byt ?
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Gigabyte EP45-UD3LR - problem s bootovanim

Příspěvek od tielka »

nic jiného nemáš taktované?
Duke90
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Duke90 »

Nic jineho... Pred chvili jsem ty takty grafiky vratil na puvodni hodnoty (ke obojimu jsem pouzil Gamer HUD) no a zkusil jsem restartovat PC a kupodivu najelo v poradku.... Tak tezko rict, jestli to mohlo byt tim, protoze normalne kdyz se PC zapne, tak se u grafiky roztoci vetracek na plne otacky asi na 2 sekundy a pak se rychlost zreguluje, ale pri neuspesnem bootovani grafika vubec nereagovala...
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

no grafika to muže dělat stahni si toto http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm a pokud chceš taktovat grafiku tak až ti najede PC.
Duke90
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Duke90 »

Radsi uz to nebudu pokouset... Ono to stejne bylo jen o nakych 5%...:)... No uvidime jak to pojede dal... zkusim jeste behem dne par restartu a vypnuti a jestli pojede, tak jen dobre...
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

ok uvidíš
Duke90
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Duke90 »

Tak problem vyresil navrat k puvodni verzi biosu dodane s deskou - F7.... Aspon si to myslim, protoze az po tomto kroku jsem mohl normalne restartovat PC a normalne ho i vypnout a zapnout....
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

pokud s tímto biosem je vše ok tak bych to tak nechal
Duke90
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Duke90 »

No takze radovani bylo predcasne. Dnes rano jsem opet zapl PC az po vypojeni napajeciho kabelu... Musi to byt proste neco s bootovanim, ale nevim co.... Jakmile se PC dostane do chodu, tak uz je vse ok... Fakt to nechapu...:(
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

ještě se podívej do biosu jak máš nastavený boot jestli auto nebo na hadr je možné že ti chce bootovat z mechaniky.
Duke90
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Duke90 »

Myslis poradi ze ? ja mam jako prvni bootovaci jednotku nastaven HDD, druhou mechaniku a treti mam - Disabled.... No zapomnel jsem jeste dodat, ze vcera pri tech nekolika nepovedenych pokusech se zapinanim, mi potom najel CMOS checksum error.... dozvedel jsem se na jinych forech, ze to muze byt i spatnou baterii... Mam u sebe novou, tak zkusim vymenu a jeste se teda podivam do toho BIOSU....
Duke90
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Duke90 »

Tak vymena baterie komplet vyresetovala vsechny udaje z BIOSU (cas atd.)... PC najelo v poradku, ale myslim, ze bude lepsi napsat vysledek az ho zase zitra zapnu...:)... Je az smesny, kolik problemu jsem ted mel po sobe, proto taky tolik otravuju a snazim se to vyresit...:D... Nejdriv jsem mel vadnou desku, kterou jsem vymenil za stavajici, potom mi zacala delat problem graf. karta, kterou uz mam taky vymenenou a nakonec se mi podelal monitor, takze mam ted jako nahradu stary CRT, nez se to opravi... Takze jiste chapes, ze uz sem z toho pocalu trosku nervozni...:D
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

v poho od toho je toto forum ale s tou baterkou mě to nenapadlo pokud to bylo jenom to tak máš vyhráno
Duke90
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Duke90 »

Takze dnes rano jsem myslel, ze si do te bedny fakt kopnu uz..:(.. Nemusim dodavat, ze problem opet pretrval... Ze zoufalosti jsem zacal koumat cely vnitrek bedny, jestli neco neni nejak spatne zapojene.... Pripada mi ze je vse ok, PC jsem si sam skladal a je tak zapojene uz nakou dobu... Jedine cim jsem si nebyl jisty, bylo zapojeni zvuku na desce... Vzdycky jsem si myslel, ze je to celkem jedno, ze to vzdycky funguje, kdyz to tam nak nastrkam, nicmene jsem to zkusil znovu prepojit podle manualu (ze ktereho to opravdu neslo poradne poznat) a pote jsem zkusil zapnout PC... No kupodivu najelo (i bez vypojeni napajeciho kabelu), ale to uz jsou vazne jen dohady.... Nechapu to no, jakmile se PC dostane do provozu, funguje se vsim vsudy naprosto paradne... No uvidime, ja uz bych se nedivil, kdyby opet bylo neco vadne, ale furt se mi zda, ze je to problem spise nejakeho spatneho propojeni s deskou, ale nevim co...:(
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

takový podobný problém sem řešil i u sebe ale tam se jednalo o přetaktování když sem napral paměti na 1200 mhz tak za studena to naběhlo leda když sem ho restartoval když už to bylo teplé tak to fungovalo normálně,mrkni na paměti
Duke90
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Duke90 »

Tak to me nenapadlo, ale pameti jsem urcite netaktoval a mam ty stejny uz neco pres rok... Spis mi stale vrta hlavou ta graf. karta... je mozny ze i kdyz jsem v Gamer HUDu vratil ty takty na puvodni, tak to ta grafika nejak neprijala ?
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

možné je vše ale to asi né ještě na to mrkni jak ty takty vypadají jestli jsou tak jak mají být.
Duke90
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Duke90 »

Tak Gamer HUD ukazuje puvodni hodnoty.... Mrknu jeste po nakym programku, co dokaze ty takty analyzovat...
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

vždyt sem ti posílal afterburner ten je nejlepší
Duke90
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Duke90 »

Vsak jasny, ja hledal jenom program typu GPU-Z, abych zjistil jestli je tam defaultni nastaveni tech taktu.... Mrknu na ten Afterburner jeste teda.....
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“