Program na rozsíření výšky a šířky videa (hledám)

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Program na rozsíření výšky a šířky videa (hledám)

Příspěvek od robocop »

Mám doma nekolik seriálů ve formátu 16:9 (avi), ale problém je vtom, že když je spustím v nejakem prehrávači, tak nejsou vydět pres uplně celou obrazovku (ale jen pres její prostredek). Mám sice program VLC media player, ve kterem se to dá nastavit aby video bylo videt uplne na Full obrazovce (jine programy to ale nezvladají a neumí takhle roztáhnout)
Vubec nechapu, proc nektere videa jsou takhle prekonvertovany (že jako nejsou pres uplne celou obrazovku).
Já tedy hledám nejaký program (konvertor) , který mi tyto seriály (videa) prekonvertuje do formátu na celou obrazovku.
Poradte mi prosim s nejakým programem co tohle umí, případně nejakym navodem jak to udělat.
Zde na obrázcích vidíte nafocene jak to presne vypadá:
takhle to bouzel je: http://img576.imageshack.us/i/99209299.jpg/
a takhle to chvi: http://img153.imageshack.us/i/84835700.jpg/
A chci aby se to v uplně každem videoplayeru spustilo pres uplne cely monitor, aniž bych musel neco v prehravaci prenastavovat)
Jak na to?
DÍKY VÁM.
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Re: Program na rozsíření výšky a šířky videa (hledám)

Příspěvek od kocourleo »

Další konverzí snížíš kvalitu videa, nedoporučuji to. Můžeš se podívat pomocí programu G-spot (http://www.headbands.com/gspot/ ) na to, čím se vlastně u tebe to video přehrává, jaké dekodéry jsou používány. Instalovals nějaké codecpacky? Ty často úplně nabourají přehrávání videí. Jestli ano, odinstaluj je a nainstaluj si třeba kmplayer ( http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... /kmplayer/ ) a pohrej si s jeho nastavením. Také to mohou dělat různá "multimediální" centra od výrobců notebooků (která mají přehrávat všechny typy multimédií), ta bych taky z PC vyhodil.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

kocourleo píše:Další konverzí snížíš kvalitu videa, nedoporučuji to. Můžeš se podívat pomocí programu G-spot (http://www.headbands.com/gspot/ ) na to, čím se vlastně u tebe to video přehrává, jaké dekodéry jsou používány. Instalovals nějaké codecpacky? Ty často úplně nabourají přehrávání videí. Jestli ano, odinstaluj je a nainstaluj si třeba kmplayer ( http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... /kmplayer/ ) a pohrej si s jeho nastavením. Také to mohou dělat různá "multimediální" centra od výrobců notebooků (která mají přehrávat všechny typy multimédií), ta bych taky z PC vyhodil.
Takže, Mám tisice filmu v AVI formátech, no a 99.8% je v pomeru stran uplně vporadku, ale některé filmy jsou opravdu dost rozhašené. Uvažuji na tím, zda to nekonvertoval nekdo, kdo mel spatne kodeky, ale nadruhou stranu moc nechapu a nechce se mi tomu verit, ze by za chyby v pomeru stran nesl vinu kodek.
já používam nyní 2 balíky kodeků: K-Lite codec 5.8.3 a druhý je Xvid-1.2.2-07062009.
jinak jsem vystridal už dobré desítky codec balíků a s timhle jsem naprosto spokojen. myslim tim že nebude vina v mych codecích, protože jejich vystrídání mi nepomohlo.
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

"jinak jsem vystridal už dobré desítky codec balíků"

a právě v tom může být problém (není nic horšího, než instalace a odinstalace codec packů). Ale pokud ti většina videí jede v pořádku, pak to bude spíše tím konkrétním videem. Nemá to video třeba černé okraje a pro přehrávání pak musíš použít pan-scan? V čem to vlastně přehráváš? Zkusils ten kmplayer? Já používám jen kmplayer (a pokud nějaké video v něm blbne, tak VLC player) a nic dalšího (hlavně žádný codecpack) neinstaluji. Pokud můžeš, zkus někam uploadnout nějaké video (nebo z něj ustřihni v avidemuxu část) a dej sem na něj link, podívám se na to.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

kocourleo píše:"jinak jsem vystridal už dobré desítky codec balíků"

a právě v tom může být problém (není nic horšího, než instalace a odinstalace codec packů). Ale pokud ti většina videí jede v pořádku, pak to bude spíše tím konkrétním videem. Nemá to video třeba černé okraje a pro přehrávání pak musíš použít pan-scan? V čem to vlastně přehráváš? Zkusils ten kmplayer? Já používám jen kmplayer (a pokud nějaké video v něm blbne, tak VLC player) a nic dalšího (hlavně žádný codecpack) neinstaluji. Pokud můžeš, zkus někam uploadnout nějaké video (nebo z něj ustřihni v avidemuxu část) a dej sem na něj link, podívám se na to.
1. velky pocet kodeku jsem opravdu skousel, ale uz je to nejaky cas a nyni po uz nekolikrat jsem po nainstalovani Win XP nainstaloval pouze ty 2 jiz uvedene kodeky a zadne jine už neinstaluji.
2. jinak videa prehravam vzdy v VLC media player
3. Kmplayer mám, ale není tak svižný jako VLC takze ho prakticky vubec nepouzivam.
4.A v VLC playeru mi nekterá vide opravdu nejedou pres celou obrazovku (nahore, dole, vlevo, vpravo) jsou cerne okraje, ale ten problem se dá ve VLC playeru vařršit.
5. Spíše mě zlobí to, že nekterá videa jsou opravdu v dost divnem pomeru stran a kdybych je mel ve VLC playeru nejak nastavovat, tak bych se s toho asi zblaznil a nikdy je tam nenastavim na 100% dobre, ale i presto si je prehraju.
Jinak si s timhle uz nezatezujte (videa ve spatnem formatu vetsinou mazu a uz by se mi tesko hledalo) - vystacim si s tim jak to ted je. 98% je vklidu.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“