Kvalitní dlouhoživé CD pro hudbu

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
gangland.cz
Začátečník
Začátečník

Kvalitní dlouhoživé CD pro hudbu

Příspěvek od gangland.cz »

Hledám kvalitní CD pro zapisování hudby.
Někdy nějakou hudbu mixnu a většinou to pomalu vyudím na to nejdražší CD.
Co vy na toto?Po pěti letech stáleho udění jsem přezkoušel co se dá.Dokonce jsem se setkal s DVD které se při prohnutí rozloupnuly na dvě poloviny (vrchni dolní čast) :lol:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66069
Ten povrch může způsobit ztužení toho CD a to cd bych mohlo toho víc přežit.
Zlatá CD prosím vynechte. ;-) To by mi šlohly :lol:

edit://
dneska jsem koupil ty CD a porovnal je s verbatinem azo bla bla bla.
Ty vinyl jsou těžší a mají lépe opracované hrany.Vinyl jsou masivnější a jdu to hlavně vidět u té dirky uprostřed.
Sestava: p4m 800t chipset via,CPU: celeron 2,6ghz l2 cache 128kb,
VGA:Nvidia FX5200 128mb 64bit 250/133mhz gpu/paměť,hdd western digital 120gb ide.Momentálně jdou pouze dva ventilatory zdroj+cpu velice tiché slyším pouze cvakání hardisku
Gnomica
Nováček
Nováček

Re: Kvalitní dlouhoživé CD pro hudbu

Příspěvek od Gnomica »

Tak má zkušenost z CD je asi taková vrátíme se z5 časem o 10LET ! kdy Verbatim vyráběl a prodával CD-R Metal AZO z printable povrchem pro inkoustový tisk udit to šlo od 1x až max 16x
do dnes tu mam par kousku z hudbou a dodnes jsou ve 100% čitelném stavu oproti dnešním CD-R od Verbatim
co se tyče vinyl Verbatimek mají povrch který se po čase používaní rosipe
flukes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flukes »

Co nejaka archival, vetsinou gold media? Staci zagooglit.

Kód: Vybrat vše

http://www.cd-lab.com/viewProduct.php?product=349
300 let by Ti melo stacit :D
CPU i7 10700k@5000/1.3V, Noctua NH-U12P SE2, Asus ROG STRIX Z490, SSD M.2 Samsung 970 EVO plus 1TB, HDD 3TB, 2TB, Patriot VIPER Steel 16GB DDR4 4400, GeForce RTX 2080 Ti Phoenix GS 11GB GDDR6, Pioneer BDR-0Ś09XLT, Samsung SH224, 22" LCD Acer XB252Q Predator, CoolerMaster HAF 942, EVGA 1000 P2
gangland.cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gangland.cz »

Napsal jsem že zlato nechci :) Přeci to budu používat co měsíc a to je rozdíl od archivace.Zlato je možná chemicky stálejší,ale stříbro je tvrdší.Že mi gold vydrží 300let při dokonalé teplotě 20celsia a kdovijakým atmosferickým tlakem a vlhkostí a potom ho dokážu je good.Nadále tedy nakoupím 100ks za 5kkč a potom zjístím že je nulový rozdíl mezi vinyl plus verbatinem a nějakej čorka zjístí že ten magor používá zlatá CD a zachce se mu je šlohnout.Co já potom? :?
Sestava: p4m 800t chipset via,CPU: celeron 2,6ghz l2 cache 128kb,
VGA:Nvidia FX5200 128mb 64bit 250/133mhz gpu/paměť,hdd western digital 120gb ide.Momentálně jdou pouze dva ventilatory zdroj+cpu velice tiché slyším pouze cvakání hardisku
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“