Vyplatí se mi koupit zvukovku?
Moderátor: CageJ
- bubanek
- Středně pokročilý

Vyplatí se mi koupit zvukovku?
Moje repro jest REDSTAR RS-215R.
Chtěl bych lepší zvuk tak by mě zajímalo jestli mám investovat do zvukové karty nebo do jiných repro nebo do obojího.
Aktuální zvuková karta je integrovaná HDA Realtek® ALC888.
Na PC provozuju hry, filmy a hudbu.
Chtěl bych lepší zvuk tak by mě zajímalo jestli mám investovat do zvukové karty nebo do jiných repro nebo do obojího.
Aktuální zvuková karta je integrovaná HDA Realtek® ALC888.
Na PC provozuju hry, filmy a hudbu.
- myom
- Středně pokročilý

Re: Vyplatí se mi koupit zvukovku?
nepomuzes si
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Fox_25
- Začátečník

-
Pokud je to to repro co jsem slyšel tak je to podle mě zbytečné. Zvuk z těchhle repro zachrání pouze jejich totální destrukce větší petardou. Svatý genius.
Pokud chceš investovat i do repro pak už se o nové ZK dá uvažovat. Já radím to co vždycky, starý stereo zesilovač a větší reprobedny. Porazí to v kvalitě zvuku a výkonu jakékoliv takovéhle prcky. Samozřejmě to platí pokud na to máš místo.
Pokud chceš investovat i do repro pak už se o nové ZK dá uvažovat. Já radím to co vždycky, starý stereo zesilovač a větší reprobedny. Porazí to v kvalitě zvuku a výkonu jakékoliv takovéhle prcky. Samozřejmě to platí pokud na to máš místo.
- bubanek
- Středně pokročilý

Pokud by to byly nějaké věžové tak problém s místem nemám.
Nějaké tipy kde co sehnat? Nebo teda hlavně co sehnat
Nějaké tipy kde co sehnat? Nebo teda hlavně co sehnat
- Fox_25
- Začátečník

-
Starý technics, sony, denon, apd. Je to za pár peněz hodně muziky. K tomu nějaké třípásmové repro od technicsu a máš klid. A pak nějakou levnější XFi, vyměnit na ní OPA a máš hodně slušný zvuk za hodně málo peněz.
- myom
- Středně pokročilý

no moc malo penez to nebude 
- bubanek
- Středně pokročilý

Vyměnit OPA? Na mě musíte pomalu pánové 
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Operační zesilovače....Jenže na X-FI nejsou operáky v paticích, takže pokud neumíš dobře s pájkou a odsávačkou, musel bys přenechat práci odborníkovi.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
- Fox_25
- Začátečník

-
Moc peněz to nebude, třípásmové repro technics cca 2000-3000 a zes taky technics malinko přes 2000. A za ty prachy si myslím že je to ok.
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Adekvátní zvukovka k navrhované sestavě začíná na nějakých 1800, takže tohle ještě připočíst. Experimenty s pájením operáku na X-Fi, do toho bych se nepouštěl.
- Fox_25
- Začátečník

-
No, on to ani nebude experiment. Já bych to taky nepájel ale nechám to udělat někoho jiného, stát mě to bude asi 300 + OPA. Ale to už jsem před tím zajel moc hluboko do tématu.
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem příznivcem třípásmových repro za každou cenu. Obzvláště u regálovek.
- bubanek
- Středně pokročilý

Pánové co říkáte na tuto zvukovku?
I když mi teď moc nepomůže, v budoucnu určitě upgrade repro-soustavy bude.
Byla mi nabídnuta zde:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=115&t=157382
I když mi teď moc nepomůže, v budoucnu určitě upgrade repro-soustavy bude.
Byla mi nabídnuta zde:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=115&t=157382
- myom
- Středně pokročilý

ok
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, název threadu přesně vystihuje problém i u mne tak ho zneužiju. Od té doby co jsem si koupil repráky Genius SW-HF 5.1 6000 se mi zdá že pokud pouštím nějakou hudbu, kde se najednou vyskytuje víc nástrojů a je náročnější na bitrate, tak mi divně kolísá hlasitost. Není to o moc ale je to poznat. Je možné, že to dělá integrovaná zvukovka na desce? A když ano tak co koupit za lepší? Nechci do toho moc vrážet, maximálně 1500 víc ne.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
to zvukovka neni na 99,9% to je ten šmejdskej zesák v těch bednách. Takže reklamovat, reklamovat, nebo hodit z okna 
takže si kup tohle http://avemax.cz/cz/internetovy_obchod/ ... _b_41.html připoj to digitálem z integrovaný zvukárny a k tomu nějaký bedny na aukru v rozmezí 1500-5000 a poznáš co je to zvuk.
takže si kup tohle http://avemax.cz/cz/internetovy_obchod/ ... _b_41.html připoj to digitálem z integrovaný zvukárny a k tomu nějaký bedny na aukru v rozmezí 1500-5000 a poznáš co je to zvuk.
Naposledy upravil(a) Ajťák dne úte 21. zář 2010, 23:37, celkem upraveno 1 x.
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Prosím nevymejšlej blbosti a raději něco věcnějšího. Díky
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
věcně ti řikám, že to je těma bednama
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Když nastoupí třeba složitější scéna, do které se přidá výrazná basa tak ti klesne hlasitost? Tak to je zvukovkou.
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Divně to tak kolísá, já nevim například při soundtracku Stardust skladbě Shooting Star je to nejvíc slyšet (nepřehrávám z youtube, ale FLAC, dělá to ale i u 192kbps MP3. A je to slyšet i při nížší hlasitosti.
Investice zhruba těch 1500 +/-. Našel jsem 2 zvukarny asi tak za tu cenu. Tak kterou spíš?
ASUS Xonar DX/XD
Creative Sound Blaster X-Fi Titanium OEM
(preferuji PCI-E)
Co od karty požaduji je samozřejmě co nejlepší zvuk hlavně v orchestrálních ost ale hlavně taky dobrý software na nastavení 5.1 repráků (větší rozsahy hlasitosti na zadních reprácích, "dovypočítání" zvuku na 5.1 z 2.0)
Investice zhruba těch 1500 +/-. Našel jsem 2 zvukarny asi tak za tu cenu. Tak kterou spíš?
ASUS Xonar DX/XD
Creative Sound Blaster X-Fi Titanium OEM
(preferuji PCI-E)
Co od karty požaduji je samozřejmě co nejlepší zvuk hlavně v orchestrálních ost ale hlavně taky dobrý software na nastavení 5.1 repráků (větší rozsahy hlasitosti na zadních reprácích, "dovypočítání" zvuku na 5.1 z 2.0)