ATI Radeon 4650 a HDMI

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ATI Radeon 4650 a HDMI

Příspěvek od Killer »

Zdravim, rozhodl jsem se, ze si z prvniho PC v podpisu udelam domaci kino. Koukal jsem, ze karty s HDMI do AGP dela jen AMD/ATi.

http://www.alza.cz/asus-ah4650-di-1gd2-a-d171779.htm
ci
http://www.alza.cz/gigabyte-r465d2-1gi-d120098.htm

Rad bych se ale zeptal, jak je to reseno se zvukem. U nVidia 9800GT je k tomu dodavan kablik, kterym se karta propoji se zvukovkou. Ale tady zadny vystup nevidim a ani kabel neni ve fotu prislusensvi. Muzete mi prosim poradit? V ATi se vubec nevyznam :-( Dik.
1) ASUS H97-Pro, Core i5 4590 3.3GHz, Gelid Tranquilo rev.2, 2x8 GB RAM Crucial Balistix Sport DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, 128 GB SSD Crucial MX100 + 1TB WD Blue, Asus Xonar DG, 550W Seasonic S12G, Corsair Obsidian 550D
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ATI Radeon 4650 a HDMI

Příspěvek od Krteq »

Čipy ATi už od RV6xx (Radeon HD 26xx/24xx) mají integrován vlastní zvukový kodek, takže není potřeba připojovat kablík pro přivedení "digitálního zvuku" (S/PDIF). Pokud karta není přímo vybavena HDMI výstupem, je potřeba pouze originální redukce (DVI-HDMI), která je ve většině případů přibalena ke kartě.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

A taky nezapomeň, že ta zvukovka na kartě se jeví jako čistě separátní další zvukovka v systému, tak bacha jestli přehráváš na ní a ne na tý druhý.
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

Diky za odpovedi. To jsem nevedel, ze to ma ATi tak promakane :-)
1) ASUS H97-Pro, Core i5 4590 3.3GHz, Gelid Tranquilo rev.2, 2x8 GB RAM Crucial Balistix Sport DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, 128 GB SSD Crucial MX100 + 1TB WD Blue, Asus Xonar DG, 550W Seasonic S12G, Corsair Obsidian 550D
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jj uz od doby HD2xx to ma ATI takto udelano proste zasunes HDMI a jedes, zadne otravne externi kabliky se nekonaji. Jinak doporucuju koupit kvalitni HDMI kabel jednou sem se takto uz spalil.
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

DOC_ZENITH píše:A taky nezapomeň, že ta zvukovka na kartě se jeví jako čistě separátní další zvukovka v systému, tak bacha jestli přehráváš na ní a ne na tý druhý.
To se da nekde nastavit? Nebo mam tu druhou zvukovku vypnout?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Zvukové zařízení, které chceš právě používat, si můžeš vybrat v nabídce "Ovládací Panely -> Zvuk".
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

Dik moc vsem za rady a pomoc.
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

Zdravim, tak jsem si koupil tu kartu a za boha nejsem schopny tam dat ovladace. Bud mi to napise, ze nebyl nalezen kompatibilni hardware a kdyz je dam instalovat rucne, tak na konci vyafne text z obrazku. Sami uznate, ze je to hlaska jak noha. Jaky soubor, kde, proc, nic.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Pokud se nemýlím, je to karta do AGP slotu. Musíš tedy nainstalovat Catalyst AGP Hotfix, nikoliv standardní balík Catalyst.
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

Ahoj, no prave ten hotfix mi psal to na obrazku :( Ale uz jsem to rozhchodil. Sice s nejakou verzi 9.neco a po peti restartech, ale zda se, ze to funguje. Prave jsem to pripojil k telce. Kazdopadne by ATi mela na ovladacich zapracovat. Aby mi instalace ovladacu ke karte, co jsem tam prave dal, napsala, ze nenalezla kompatibilni hardware, tak to se mi jeste nestalo...
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tohle neni chyba ATI. Máš kartu kterou ATI vůbec nevydala. Poslední ATI karta kterou oficiálně vydali do AGP je HD2600XT a nejrychlejší AGP karta co vydli je X1950pro 512Mb.

Karty typu 4650 jsou počinem výrobců typu Sapphire nebo Powercolor třeba, co prostě zjistili že když tam daj ten HSI můstek tak to ňák na některejch chipsetech funguje a začali to prodávat a dost na tom i rejžovat protože taková AGP karta většinou stojí tak dvojnásobek co její PCI-E verze a ten HSI můstek určitě tolik nestojí.

Samo sebou ty karty jsou pak problémový, většinou vůbec nefungujou na VIA chipsetech, atd. A musíš tam intalovat upravovaný drivery, atd. Nenadávej ATI, ti za to nemůžou.

Spíš buď rád že vůbec existuje něco do AGP s UVD. Původní HD2400 a 2600 do AGP narozdíl od svejch PCI-E bratříčků UVD neměly. Tehdy se spekulovalo proč to nejde, někdo říkal že AGP na to neni vhodné že pro UVD je třeba obousměrnej provoz a AGP má obrovskou propustnost co se týče chipset do VGA, ale už ne VGA do chipset, kdežto PCI-E má na obě strany stejnou. Atd. Ale pak přišla 3850 AGP a na tý už to šlo, ta už UVD měla, a viděl jsem na vlastní oči P4 Willamete 1,6Ghz socket 423 + I850 chipset s AGP4x přehrávat full HD video s 10% CPU loadem protože tam normálně fungovalo UVD na HD3850. Na 4650 to samé. Ale stejně se ty karty k tak slabejm CPU nevyplácej, leda když má někdo dvoujádro do S939 / LGA775 s AGP deskou, atd.
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

No to posledni, co jsem chtel je vyvolat flame. Jen jsem si proste postezoval, ze mne, jakozto koncovemu zakaznikovi je vcelku jedno kdo a proc vydal tu kartu. Mne jakozto koncoveho zakaznika zajima, ze instalace ovladacu z CD nesla vubec a oficialni ovladace ze stranek ATi napsaly nesmsyslnou hlasku (viz. obrazek). A ze to neni nejlepsi vizitka pro ATi. Kazdopadne problem jsem zda se vyresil tim, ze jsem tu kartu odebral ze systemu a kdyz ji to po restartu znovu naslo, tak jsem manualne odkazal na CD s ovladaci a nainstalovalo se to. To same jsem pak udelal pro ten zvukovy kodek.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“