Problém s procesorem Phenom II X4 940(AM2+)

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Problém s procesorem Phenom II X4 940(AM2+)

Příspěvek od fiLL-kiLL »

Zdravím, po půl roce bezproblémového chodu tototo procesoru v mém PC nastaly z ničeho nic, bez jákehokoliv zásahu do biosu či systému, zvláštní problémy. Systém(xp sp3) mi najíždí o pár minut déle, nefunguje zvuk, nespustí se některé systémové procesy(např. svchost), ve vlastnostech počítače chybí popisek procesoru atd. Můžu to 10 restartnout a stále tyto problémy zůstávají. Poté vyměním procesor za starý Athlon x2 4800+ a vše jede jak má. Už jsem kvuli toho reklamoval desku, kterou mi dokonce vyměnili, ale problém setrvává. S takovýmto problémem jsem se, za roky používání PC, ještě nesetkal. Nevim, jak mi tohle někdo vyreklamuje, když procesor jede, ale něco s ním není v pořádku. Systém mám čistý, asi měsíc a se starým procesorem vše šlape bez problémů. Hodím tam Phenoma, který mi půl roku bez problému sloužil a problémy se ihned po spuštění PC objeví. Setkal se už někdo s tímto problémem? Dík za odpověď
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s procesorem Phenom II X4 940(AM2+)

Příspěvek od Jeltík »

Zkus přeinstalovat systém, potom RMA CPU
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

Dobře tedy.
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

A když nainstaluješ systém rovnou na Phenomu? Sice by systém měl bez problémů změnu CPU rozdýchat, ale.... :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
prochybike
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prochybike »

Ja sem cca pred 14dny poslal stejne cpu Phenom X4 940BE na RMA, protoze po rocnim bezproblemovem provozu najednou z niceho nic odesel. Akorat me PC ani nepostlo a po vymene vseho moznyho sem zjistil, ze to dela cpu, protoze s jinym Athlon 4X (na kterem ted momentalne funguju :) vse bez problemu.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“