Realtek ALC1200 VS Creative X-Fi Titanium

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
negru.inger
Nováček
Nováček

Realtek ALC1200 VS Creative X-Fi Titanium

Příspěvek od negru.inger »

Dobry den,

jak uz nazev sam vypovida, otazka je jasna, kdyz mam desku ASUS A4M79DeLuxe s integrovanym zvukem, vyplati se mi nakup X-Fi Titanium?

Sluchatka mam 5.1 Roccat Kave, a samozrejme hlavne hraju. Nikde jsem nenasel, jaky EAX podporuje onen integrovanej chip a jestli to vubec bude nekde poznat ten rozdil? Popravde, kdyz jsem koupil sluchatka Roccat Kave a vymenil jsem tim padem starsi levny noname sluchatka, tak moc velka zmena ve zvuku nebyla, spousta lidi na jinejch forech mi tvrdila, ze rozdil oproti integrovanymu zvuku rozhodne poznam, jak postupne ovsem ctu clanky ruzne po webu, zacinam mit dojem ze to nebude zase az tak slavny...

Jak to tedy je? Zvukovku mam jiz objednanou a hadam ze by mela dorazit do konce tydne, takze uvidim tak jako tak, ovsem pokud mi reknete ze to nema smysl, asi ji zase vratim v 30tidenni lhute.

Dekuju za odpovedi
AMD Phenom X4 940 BE(@3.00ghz), ASUS M4A97 DeLuxe, ATI GeCube HD 4850 512mb(referencni), 2x2gb 800mhz Corsair, G15 Klavesnice, Roccat Kone+Roccat Sense, 22'' Acer X221W, Antec Twelve Hundred
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Re: Realtek ALC1200 VS Creative X-Fi Titanium

Příspěvek od Fox_25 »

Proti integrovanému kodeku bude rozdíl určitě, jen nevím na jaké úrovni jsou ta sluchátka která máš, ale pokud jsou lepší a rozdíl není slyšet tak jsi narazil na kvalitativní strop int. zvukovky už s těmi starými sluchátky.
Slavný to není pokud trochu začneš uvažovat o kvalitním stereu což hádám že nehrozí, zde je tahle zvukovka opravdu naprd.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

este je tu ina vec: kvalita a STABILITA ovladacov.

Nic horsie ako ovladace od Creative na tomto svete neexistuje.
K bezproblemovosti Realteku to ma nekonecne daleko.

Moj dovod, preco som Audigy2 ZS hodil do suflika a ficim na ALC1200.
Jak carovnym prutikom vsertky problemy zmizli, a ze ich bolo (BSOD, mikrofon)
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

mno to isté zase ja môžem povedať o ovládačoch pre integrovanú zvukovku
osobne som za tú xfi
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

mas Realtek? Ich drivery su uplne bez problemov, aktualizovane pomaly dvakrat mesacne.
Mas zvukovku Creative? Kukni si fora... pozri si FAQ ku driverom, napr. stary a stale nevyrieseny bug pri pouzivani viac ako 4GB RAM, napr. atd atd.

Ano, karta od Creative je lepsia, ale drivery su najhorsie...

Ja by som sa pozrel smerom k ASUS Xonar. Ako vidim, mas ju aj ty, preco?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
negru.inger
Nováček
Nováček

Fox_25 napsal:
Proti integrovanému kodeku bude rozdíl určitě, jen nevím na jaké úrovni jsou ta sluchátka která máš, ale pokud jsou lepší a rozdíl není slyšet tak jsi narazil na kvalitativní strop int. zvukovky už s těmi starými sluchátky.
Slavný to není pokud trochu začneš uvažovat o kvalitním stereu což hádám že nehrozí, zde je tahle zvukovka opravdu naprd.

Ne, opravdu nehodlam investovat do kvalitniho sterea, mam rad u PC sluchatka, navic Roccat Kone sedej jak pribity, nebolej z nich usi ani spanky a slusne odhlucnej okoli. K TV ci Hi-Fi bych si poridil kvalitnejsi stereo, ale k PC ne...

Dekuji za odpovedi... U ovladacu jsem cetl ze by to uz jakz takz melo bejt vyreseny, uvidim sam, osobne jsem nikdy nemel s ovladacema problemy, i kdyz treba spousta lidi rikalo ze s tim samym zarizeni problemy maj, takze uvidim... Pokud bude zvuk lepsi nez u toho integrace, tak je vyhrano, to je to co chci.

Jinak podle vseho uz to odeslali a melo by to bejt na ceste, takze hadam ze by to zejtra melo dorazit...(doufam, jinak musim pockat az do pondelka)
AMD Phenom X4 940 BE(@3.00ghz), ASUS M4A97 DeLuxe, ATI GeCube HD 4850 512mb(referencni), 2x2gb 800mhz Corsair, G15 Klavesnice, Roccat Kone+Roccat Sense, 22'' Acer X221W, Antec Twelve Hundred
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

Wuuduu píše:mas Realtek? Ich drivery su uplne bez problemov, aktualizovane pomaly dvakrat mesacne.
Mas zvukovku Creative? Kukni si fora... pozri si FAQ ku driverom, napr. stary a stale nevyrieseny bug pri pouzivani viac ako 4GB RAM, napr. atd atd.

Ano, karta od Creative je lepsia, ale drivery su najhorsie...

Ja by som sa pozrel smerom k ASUS Xonar. Ako vidim, mas ju aj ty, preco?
bavíme sa o asuse alebo XFI vs alc? :)
ten bug odstránili už dávno ;-)
ja som z ovládačmi od CL nemal nikdy problémy, druhá vec ak si myslíš že napr. ovládače od Asusu sú lepšie , mýliš sa, akurát sú menšie čo do objemu
asus mám preto lebo CL v podstate kartu na EssenceST úrovni nemá :wink:
používam dlho CL aj Asus
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
negru.inger
Nováček
Nováček

Tak mi dneska zvukovka dosla, rozdily jsou slyset, nejvic asi u MP3 ackoliv si nejsem jistej zda k lepsimu ci k horsimu, u her je to taky dost znat, opravdu se da poznat po zvuku kde treba v MW2 protivnik je, coz predtim slo taky, ale ne na takovy urovni
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“