HD5750 s pasivním chlazením

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
deridon
Nováček
Nováček

HD5750 s pasivním chlazením

Příspěvek od deridon »

Zdravim,

moc toho nevím o pasivních chlazení, tak by mě zajimalo jestli má s touto kartou + pasivním chlazení někdo nějáké zkušenosti a případně jsem napsal své poznatky. Jelikož jsem se rozhodl trochu více ušetřit jak při nákupu grafické karty do sestavy a hlavně v budoucí spotřebě v domácnosti. Pokud se jedná o výkon při rozlišení 1600x900 (nebo o něco méně), který bude podporovat budoucí monitor by tato grafika neměla mít problém podle testu. Nejsem zase nějáký hardcore hráč, takže nepožaduji vše na plno. A ještě jak je to s hlučností? Někde jsem četl něco s drnčením cívek v pasivu, co je na tom pravdy?

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000YKN

Díky. :)
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: HD5750 s pasivním chlazením

Příspěvek od durod »

Tady testovali HD5750 pasiv

je to sice Powercolor, ale bude to neco podobne, resp. PowerColor mozna lepsi, ma 4 heatpipe
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: HD5750 s pasivním chlazením

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Počet heatpipe pomáhá při přesunu tepla z GPU do chaldiče, u pasivních karet jde především o to jak dobře je pasiv konstrukčně navržen a bude odevzdávat teplo do vzduchu, na první pohled co se tohodle týče vypadá ten gigabyte mnohem lépe. Ten powercolor vypadá jak upravené Acelero S1 a navíc to tam nahoře totálně killuje tim plastem který nevim co tam má za účel (reklamí). Ososbně nevím co dělaj ty plasty i na klasický S1, vždy je to to první co rvu dolů.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“