zdravim, prave jsem shlidnul nejaky materialy, ktery pravi, ze pokud utopite vas moblni telefon, je 95% sance, ze ho zachranite bez trvaleho poskozeni ta, ze ho znovu utopite, tentokrat ale v >91% lihu, poradne ho vykoupete, tak, aby dostal vodu z vaseho milacka pryc a pak jen vymenite baterii, ktera bude nenavratne poskozena...
technicky to docela sedi, co vy na to? mate nekdo zkusenosti s utopenym telefonem?
prece jen postup nechat ho x dni na radiatoru mi prijde jako nic moc ochrana proti oxidaci
utopeny telefon - postup zachrany?
Moderátor: CageJ
- raym0n
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
utopeny telefon - postup zachrany?
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
- RiCK
- Začátečník

Re: utopeny telefon - púostup zachrany?
Kúpeľ v liehu je overená veľmi veľa ľuďmi (medzi ktorých patrím aj ja) a to, že sa ti ho kúpeľom v liehu podarí zachrániť bez trvalého poškodenia by som povedal tak na 50%, aj menej ... Predsalen utopený telefon je utopený telefon, hocikedy ti môže skapať, po dni, mesiacoch, rokoch ...
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: utopeny telefon - púostup zachrany?
Já bych to viděl jako reálnou možnost na záchranu a to z toho důvodu, že takto silný alkohol velmi dobře absorbuje vodu. Musel bys ho však naložit do toho lihu v co nejkratším časovém horizontu od utopení a nakládání provést několikrát. Neopomněl bych ještě na uzavření nádoby s naloženým telefonem, jelikož silný alkohol absorbuje i vzdušnou vlhkost... (toť moje teorie podle chemických znalostí, neověřeno v praxi
)...