A-DATA 4x 1gb pc800 - taktování

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
1337Protein
Nováček
Nováček

A-DATA 4x 1gb pc800 - taktování

Příspěvek od 1337Protein »

Dobrý den,
vživotě jsem nic netaktova a potřeboval bych poradit.. Jde o tyto ramky mám je 3x a scháním 4-tou
http://www.alza.cz/1gb-ddr2-800mhz-pc64 ... n=zbozi.cz .. Vím , že nemají chladiče atd. a že jsou poměrně staré, ale potřeboval bych od vás rady a na kolik si myslíte, že by šli "vytáhnout"

Předem děkuji za odpovědi a rady.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: A-DATA 4x 1gb pc800

Příspěvek od Thellwin »

U mě stabilně 4x1GB na 910 MHz (5-5-5-16) při 2.1V, dlouho jsem s nimi jel 936 MHz při stejném časování a napětí, ale asi to bylo příčinou občasných pádů PC a kvůli těm pár MHz jsem do toho nechtěl dávat větší napětí ... max. co jsem s touto kombinací měl bylo tuším něco málo nad 1000 MHz při napětí 2.3+ a časování 5-5-5-18 ... ale nevím jestli by to bylo stabilní při zátěži, bylo to jen na chvilku, abych otestoval maximum.

Při tolika kusech je to o štěstí, stačí chytit blbej kus a nemusíš se dostat ani k 900 MHz.
Goldnoob team proud member!
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: A-DATA 4x 1gb pc800 - taktování

Příspěvek od -HoNY- »

V jaké jsou paměti základní desce? Je dostatečný průvan ve skříni? 900 MHz by při troše štěstí a napětí 1,95 V neměl být problém.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“