Řeším už nějakou dobu dilema, jak postupovat s notebookem. Mám teď klasický netbook s N280 (Acer D150) a mám volných pár peněz na upgrade.
Mám dvě možnosti jak postupovat, buď peníze nacpat do netbooku, nebo koupit nový (lépe řečeno jiný, tzn. klidně bazarový) ntb.
U toho upgradu bych to viděl na nákup 2GB RAM a menšího SSD, dohromady by to bylo tak 4000,-
Nejsem si ale jistý, jaký by byl reálný nárůst výkonu, provozuju Win7 a víceméně jen Office, net, multimédia.
Proto je tu druhá varianta, potíž je s penězi, na to, co bych si přál prostě nemám a volných mám dejme tomu 11000 Kč.
Notebook by mohl být bazarový, nicméně u klasik jako X41,X60s, D420, nc2400 je vždy nějaká moucha, co se mi nezdá (hlavně ZIF disky).
Ale spíš než návrh konkrétních kusů bych rád slyšel, co si o tom myslíte, pak bych to asi řešil dále.
Díky
Nový ntb, nebo vylepšit Atomáka?
Moderátor: Don
- Holda
- Středně pokročilý
- xIndian
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nový ntb, nebo vylepšit Atomáka?
No já bych to viděl tak, že cpát prachy do netbooku mi nepřijde zrovna efektivní. Vzhledem k nízkému výkonu CPU myslím, že nějaký postřehnutelný nárůst výkonu s upgradem výše zmiňovaných věcí se nejspíš konat nebude. Dále samozřejmě záleží na tvých prioritách, tzn.: chceš malé rozměry? Chceš výkon? Chceš výdrž na baterku? Chceš slušný displej? Já osobně bych spíše preferoval nákup stroje o velikosti +/- 13" s lepším CPU, než Atom. Přemýšlel jsi o nákupu např. repasovaného stroje? Nedávno jsem zrovna kupoval NTB FSC Lifebook S7110 po repasi a jsem velmi spokojený. Nízká hmotnost, displej s vysokým rozlišením, slušný HW na práci a velmi příjemná cena jednoznačně mluvili pro...
- Holda
- Středně pokročilý
Ano, repasi jsem promýšlel, však píšu, že nemusí být notes nový, ale repasi spíš z Německa, pracoval jsem u jednoho z největších prodejců repasí u nás a nikdy více..
Jinak hledám výkon na kancelář a použitelné rozlišení rozlišení v přenosném obalu.
Jinak hledám výkon na kancelář a použitelné rozlišení rozlišení v přenosném obalu.
.
- xIndian
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak to bych opravdu uvažoval spíše o nákupu staršího stroje v tzv. business class. Ideální jsou NTB staré tak 3 roky v tehdejší cenové kategorii 60k-70k Kč. Při dnešní ceně kolem 7000-8000 Kč dostaneš kvalitní stroj s výkonným HW (zpravidla dvoujádro, slušná paměť, displej s velkým rozlišením, kvalitní tělo). Jediným problémem může být baterie, která po takové době nemusí být v nejlepší kondici. Jak jsem psal, mnou pořízený 14" Fujitsu s Core Duo T2400 1.86GHz, 1 GB paměti, GMA 950, 60 GB S-ATA diskem, DVD vypalovačkou a rozlišením 1440x1080 za bratru krásných 5700,- bez DPH slouží nádherně. Baterie i po těch třech letech drží kolem 3 hodin.
Edit: ještě zmíním hmotnost, které je 1,8 kg/2 kg bez/s výpalkou. Proto myslím, že se pořád jedné o vcelku mobilní stroj.
Edit: ještě zmíním hmotnost, které je 1,8 kg/2 kg bez/s výpalkou. Proto myslím, že se pořád jedné o vcelku mobilní stroj.
- Holda
- Středně pokročilý
Můžeš mi do SZ napsat od koho si bral?
Ja včera strávil půl dne na německé eBay, ale ty notebooky, co jsem psal v prvním postu mají vždy něco, přes co se nepřenesu...bohužel
Ja včera strávil půl dne na německé eBay, ale ty notebooky, co jsem psal v prvním postu mají vždy něco, přes co se nepřenesu...bohužel
.
- Holda
- Středně pokročilý
Teď jsem narazil na toto http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000X77
Pro mě se to zdá ideální, build mého D150 mi přijde dostatečný, tady to bude to samé, jen budu mít to co jsem chtěl, vyšší výkon a větší rozlišení.
Nemáte s ním někdo zkušenosti? Recenzí na tu olymp. edici je jako šafránu.
Pro mě se to zdá ideální, build mého D150 mi přijde dostatečný, tady to bude to samé, jen budu mít to co jsem chtěl, vyšší výkon a větší rozlišení.
Nemáte s ním někdo zkušenosti? Recenzí na tu olymp. edici je jako šafránu.
.