Projekt: Shuriken

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Neeo
Začátečník
Začátečník

Projekt: Shuriken

Příspěvek od Neeo »

Po dlhšej dobe som sa rozhodol pustiť do módu skrinky. Premenou prejde každá časť aj vnútorná.
Mám približne ucelenú predstavu čo bude obsahovať a aké bude rozloženie jednotlivých komponent. Meniť sa budú možno detaily ako sú vypínače a obsah vnútornej výbavy.
Predbežný rozpočet je stanovený na 200€.
Základnú predstavu som načrtol na papier a postupne opíšem čo si tam predstavujem.

obr. 1
Obrázek

Predné čelo a pravý bok ktorý je na obr. 1 si predstavujem následovne:
- predná maska prejde kompletnou prerábkou, šachta pre disketovku zmizne a taktiež otvory pre spínače. Tie sa presunú inde (konečnú polohu si ešte rozmyslím)
- do spodnej časti príde veľký nasávací otvor pre predný ventilátor
- bočné drážkovanie sa vyhladí a vstupy pre usb, firewire sa presunú inde
- 4 šachty 5,25“ sa zachovajú pričom do dvoch pôjde mechanika DVD ROM a RW a dvoch združených merač rýchlosti a teploty systému a vstupy pre periférie
- celá predná maska bude potiahnutá MeshX panelom čiže šachty pre mechaniky budú ukryté tzv. stealth mód
- kryt predného fanu bude z plexi pričom v strede bude umiestnená hviezda shuriken a pod týmto krytom bude mriežka z ťahokovu pre lepší prechod vzduchu do nasávacej šachty
- po boku celého predného panelu bude obruč z plexi ktoré sa uchytí imbusovými skrutkami
- pravá bočnica bude mať tvar pravouhlej hviezdy a na jednom paprsku sa bude nachádzať vygravírovaný nápis NEEO MODDING
- predný fan dostane malé červené ledky a pravá bočnica neónové vysvietenie (ešte bude upresnené či červený neón alebo sa zakúpia tiež led diódy)

obr. 2
Obrázek

obr. 3
Obrázek

Najväčšia robota bude s ľavou bočnicou. Dremelom vyrežem ornament ako vidíte na obr. 3 (aspoň sa o to budem snažiť). Do vnútra pôjde plexi ktoré dostane červenú fóliu a následne sa nalepí. Ešte sa rozhodujem pre bočný fan. Preto nechávam miesto v ľavom dolnom rohu pri tom chochole. Na bočnici je perforácia ktoré sa odstráni (zavadzala by) a nie je nutná.
Zadné čelo sa meniť nebude. Bude pridaný jeden 9cm fan alebo dva (aj to sa postupne ujasní)
Celá skrinka bude čierna. Ešte som zabudol na nožičky ktoré budú tiež z plexi podsvietené červenými ledkami.

Krátky popis vykonaných prác
Prednú masku som odmontoval aby manipulácia bola ľahšia. Šachtu pre disketovú mechaniku a otvor pre spínače som zaplnil materiálom ktorý som získal z krytov na 5,25“ šachty, nalepil pomocou lepiacej pištole. Jednotlivé otvory ktoré lemovali celú prednú masku som tiež zaplnil lepidlom. Bočné drážky v novom projekte nebudú mať využitie preto sa zalepili aj tie.
Keď to celé stvrdlo prišiel na radu otvor pre predný ventilátor. Pomocou Dremelu som vyrezal kruhový otvor a následne vytvoril tunel pre nasávanie vzduchu. Ten som získal s klasickej novodurovej rúry pre wc (rozmer má 11cm). Presne umiestnil a zalepil tiež pomocou lepiacej pištole.
Zatvrdnuté lepidlo som zatiaľ na hrubo obrúsil. Ďalšie brúsenie ešte bude potrebné a potom tmelenie. Ale to až neskôr.
Na hlavnej časti skrinky pomocou vpichovej pílky som vyrezal otvor pre predný fan (posledný obrázok).
Celkové náklady boli zatiaľ 20€ skrinka, šmirgle a sprej(plnič) 19€. Plastovú rúrku som použil z odpadu po prerábke kúpelne.
Ďalšie materiály ako je MeshX Panel, mriežka ťahokovu a plexi pridám postupne aj s cenou lebo všetko nepoužijem, iba malé časti.

Obrázky pôvodnej skrinky
Obrázek

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Práce ktoré boli zatiaľ vykonané

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
kanecicq
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Projekt: Shuriken

Příspěvek od kanecicq »

no z tech nákresů to vypadá dobře ale aby se ti to poveldo i v realu :P :-D né dělám si srandu věřím že se ti to povede :)
,,Lež je vždy o krok před pravdou"
Spim a myslím si že jsem UDK ,vzbudím se a myslím si že jsem vývojové prostředí pro ATMEL :P
Upozornění: Za psychické a fyzické újmy neručím!
Ignore list: smoula, RaZZoR, Tomme, unit-97, dejf9
hacker.tom
Nováček
Nováček

Příspěvek od hacker.tom »

Držím palce ale nezávidím.... nezdá se , ale bude to hodně času stráveného se skříňkou :-D
Neeo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Neeo »

Predchádzajúce fotky sú staršieho dáta. Tu sú trochu novšie.

Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Krátky popis prác
Pripojil som jeden záber vyrezaného otvoru pre predný ventilátor. To len tak na začiatok. Práce na prednej maske som odložil na neskôr. Tam je prakticky hrubá robota hotová. Ešte príde na rad otvor pre hlavný vypínač a reset tlačidlo.
Vrhol som sa však na bočné panely ktoré si vyžadujú viacej roboty. Začal som s ľavým. Nakreslil som si taký hrubý náčrt a následne vystrihol s výkresového papiera. Ešte som to aj vyfarbil. Chcel som zistiť ako by to vyzeralo keby bol ornament vyrezaný a okolie by ostalo alebo by sa vyrezalo okolie a ostal by ornament. Vybral som tu druhú možnosť.
Ako ste si iste všimli v pôvodnom návrhu je plocha pre bočný ventilátor. Ten po určitom zvážení a prečítaní zo pár diskusií o pre a proti bol odstránený. Na koniec z toho vzišiel taký chochol s hrotom ( ináč ho môžete vidieť aj v mojom avatare).
Jeden problém vyvstal s perforáciou ktorá zavadzala a v novom projekte nebude mať miesto, preto musela preč. Pri vyrezávaní ornamentu som ho jednoducho odrezal. Následne z odrezkov som vyrezal potrebné kúsky, z druhej strany prilepil lepiace pásky a vložil na vyrezané miesta. Všetky škáry vyplnil lepidlom Metal Ceys ktoré keď vyschlo vytvorilo dostatočne tuhý spoj na ďalšie brúsenie. O brúsení však na budúce. Celá skrinka je rozobratá na časti a tiež pripravená na brúsenie a striekanie. Fotky ešte nemám urobené. Ešte dodám, že pre moju lepšiu orientáciu som vygravíroval ľavý spodný okraj hrotu hviezdy( vidieť je na spodných záberoch).
Ďalšie práce spočívali v návrhu hviezdy(shuriken) na pravom panely. Na nalepenú pásku som predkreslil ornament ktorý čaká na vyrezanie.
Tu bola tiež perforácia ktorá skončila obdobne ako prvá.
Neeo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Neeo »

Tak tu mám slúbené ďalšie obrázky. Popis nižšie.

Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Popis prác
Začal som s kompletným brúsením. Celá skrinka bola rozobratá na jednotlivé dielce a následne vybrúsená. Nemusel som veľa farby odstraňovať (aspoň pri vnútorných priečkach to platilo, vonkajšie už išli ťažšie). Zadný panel ktorý bude niesť zadný ventilátor prešiel väčšou úpravou. Otvor som zväčšil pre 90 fan, staré diery odbrúsil a zaplnil tmelom (MetalCeys). Na panely bolo aj množstvo nepotrebných otvorov ktoré čakalo to isté. Trochu Vás však sklamem nemám totiž urobené fotky z tohto dielca (dodám na budúce).
To by bolo k tej prvej rade obrázkov.
V druhej rade obrázkov môžete vidieť začaté práce na pravej bočnici. Tá prešla výbrusom a vyrezal som požadovaný tvar hviezdy. Perforácia o ktorej bola reč vyššie bola vybrúsená do hĺbky z jednej aj z druhej strany (drží perfektne).
Práce pokračovali aj na ľavej bočnici. Tiež bola kompletne obrúsená. Tu som sa však trocha zasekol. Pri brúsení hrán sa mi stalo, že Dremel vykĺzol z ruky a odlomil vytmelený kúsok. Našťastie iba jeden. Ale nebol to žiadny problém. Urobil som hustejšiu zmes ktorá rýchlo vytvrdla (asi ½ hodku) a hneď sa mohlo brúsiť. Výsledok vidíte na spodnej rade. Ešte dodám k tomu čelnému panelu info. To je pripravené na tmelenie a okrem toho sa začali práce na doplnkoch ako je logo a nožičky pre skrinku. Nechávam si to na koniec.

Rozpočet sa zatial pohybuje okolo 60€+-
Neeo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Neeo »

Postup prác je nižšie!
Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Popis vykonaných prác
Hneď na začiatok musím oznámiť, že sa podarilo ukončiť všetky práce na bočniciach. Tak, že tento problém mám vyriešený. Nebolo to však jednoduché. Fotky ktoré vidíte v prvej rade vznikli po zatvrdnutí plniča. Následne som odhalil, že vyvstali menšie nedostatky ktoré neboli pred nástrekom vidieť (jednalo sa o drobné ryhy, priehlbiny a na niektorých miestach bolo veľa tmelu čo bolo treba viac zbrúsiť). Problém z odpadávaním odrezkov na mieste kde bola perforácia sa vyriešil (naniesol som 0,5mm jemný film MetalCeys tmelu z jednej aj druhej strany a zbrúsil). Okrem toho dostalo miesto aj jemnú vrstvu body tmelu (druhá rada fotiek).
Začali sa práce na prednej maske a zadnom čele. Fotky zadného čela nemám (dodám na budúce). Zatiaľ však môžem povedať, že je hotové na 50% zbrúsené a vyhladené z vonkajšej strany, vnútorná je v príprave na brúsenie.
Predná maska dostala tiež lifting ale keď si všimnete (na obrázku v prvej rade) sú tam nedostatky ktoré čakajú na úpravu. Obrázok v druhej rade je fotený tesne pred prebrúsením. Malo to byť opačne, ale nechce sa mi to prehadzovať.
Ešte som zabudol na boky prednej masky. Tie boli iba prebrúsené, ale zatiaľ bez jemnejších úprav. Zvažujem či to má vôbec zmysel toľko času sa venovať prednej maske, keď tam aj tak pôjde MeshX panel. Je tam totiž jeden problém ktorý som odhalil pred aplikovaním body tmelu. Ta maska je veľmi pružná a tmel zvykne praskať preto som skúsil v chúlostivých častiach naniesť väčšiu vrstvu body tmelu v určitých vrstvách. Zatiaľ drží, ale ako som spomínal bude treba ešte brúsenie a môže sa stať, že to popraská. V každom prípade sa nechám prekvapiť.
Posledná rada fotiek je predné logo a zároveň kryt predného fan tunelu. Ten som vyrezal, ale nestihol prebrúsiť a vyleštiť. Sám som zvedavý ako to bude vyzerať nasvietené.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Klobouk dolů :worship: :up:
Je to vážně suprové, akorát připomínka, na kterou už je trochu pozdě. Měl jsi uchytit ten ornament v levé bočnici aji na koncích k tomu okrají. Sice to bude celé podložené plexi, ale i tak... A dále jak chceš mít tu mřížku pod fan vepředu, vyber nějakou, která ti nebude zavázet v průtoku vzduchu, nebo jenom minimálně, chápeš ne?
Jinak fakt skvělá práce.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Neeo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Neeo »

Ano je uz vybraná a pripravená (ťahokov). Nedávno som však našiel niečo lepšie tak, že zvažujem či nedojde k výmene (včelie plastvy).
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Jestli ji sebereš za pár drobných tak ber. to je nejpěknější co jsem viděl.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Neeo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Neeo »

V prácach som značne pokročil a tak som zabudol na update tak,že fotky sú staršieho dáta.
Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Popis vykonaných prác
Pridávam slúbené fotky zadného panelu. Ten sa mi podarilo pekne vybrúsit do hladka a streknúť jemnou vrstvou tmelu (zatial iba vonkajšia strana). Všetky ostatné časti sú prestriekané plničom a prebrúsené do hladka. Tým pádom je skrinka pripravená na nástrek finálnej farby, ale to ešte počká.
Iste ste si všimli aj prednej masky. Nastal ten správny čas na jej úpravu tak som sa na to vrhol. Maska dostala tiež nástrek tmelu iba, že tam môžete vidieť jeden zádrhel. Spadla mi totiž plechovka rovnou na hranu masky (prva fotka). Nie je to žiadna vada lebo kusok šmirgla to napraví.
Začal som s prácou na doplnkoch ako sú nožičky, zadny kryt fanu a kryt prednej masky. Budúca séria fotiek bude trošku neskôr pre nedostatok času. Budem sa však snažiť si ho najsť.
Neeo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Neeo »

Obrázek

Popis prác
Naďalej pokračujú práce na prednej maske a bočniciach. K základnej farbe som pridal jemnú vrstvu striekacieho tmelu. Najviac dostala predná maska pre vyrovnanie nerovností. Bočnice iba okrajovo na rezaných miestach. Práce trochu skomplikovala jemná chybička na zadnom čele. Keď si všimnete na jednom s otvorov pre uchytenie zadného ventilátoru bolo nutné malé korekcie diery a následne vyhladenie(horný pravý obr.). Všetko sa však podarilo a diely dostali finálny nástrek matnéj čiernej farby. Jemný nástrek dostali aj nity a rohové výstuže. Urobil som aj fotky so skladania jednotlivých dielov.
Pridal som aj fotky plexi súčastí ktoré ešte musím vyleštiť( hlavne hrany). Som rád, že sa našlo trochu času na prácu. V poslednej dobe ho mám menej a keď sa človek ponáhľa robí chyby čo je aj môj prípad. Potom je práca zdĺhavejšia.
Ešte jedna zaujímavosť. Pri rozoberaní skrinky som zabudol rátať počet odvŕtaných nitov. Preto som bol prekvapený keď konečné číslo bolo 40 kusov nitov( ináč rozmery nitu 3x6).
Budúce práce
Prakticky ma ešte čaká pridanie a nalepenie červenej mriežky na pravú bočnicu, ďalej ľavá bočnica dostane tiež čierny nástrek a plexi okno a samozrejme predná maska ktorá dostane logo hviezdy, červenú mriežku a čierny nástrek. Vysvietenie ventilátorov, nožičky a pružné umiestnenie HDD plánujem na neskôr, ale práce som už priebežne začal. :ay:
dObi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dObi »

Zatím pěkná práce, budu sledovat, jelikož mě také něco podobného (doufám) bude čekat.
Jakou barvu jsi používal - ta matná černá (značka, typ) ?
Díky.
Neeo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Neeo »

trieda dupli-color, matna čierna rally, existuje aj rally leskla čierna, ale ta sa mi nepacila. :wink:
dObi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dObi »

Neeo píše:trieda dupli-color, matna čierna rally, existuje aj rally leskla čierna, ale ta sa mi nepacila. :wink:
Jelikož s finančních důvodu chci koupit také tyhle spreje (přeci jen jsou za dobrý peníz), měl bych otázku.
Stříkalo se s nimi v pohodě, drží dobře ?
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

Dupli-Color nekupuj! Už jsem ti to psal, je to shit. Zanese se ti tryska a udělá ti takové žmolky. Akorát budeš nasranej, že to musíš celé předělat.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
Neeo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Neeo »

No ja som pouzil ten vacsi kde je viac farby a nemal som ziadny problem. Tryska sa vobec nezanasala. Samozrejme treba dodrzat potrebnu vzdialenost nastreku a robit dlhsie pohyby. Aj plnic bol z tejto rady.
Obrázek
Neeo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Neeo »

Aj na to som myslel, ale uz je neskoro. Je to finalny nastrek. :ay:
Skrinka je hotova na 80% tak Vam prinasam blizsie foto.
Fotky z postupu prac
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Detailnejsie fotky
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Popis vykonaných prác

To čo vidíte je tých 80%. Pravá bočnica je hotová aj keď som ešte plánoval vygravírovať tam svoj podpis. Ešte to zvážim či sa nenajde miesto inde. Fotky zobrazujú postup montáže mrežoviny do bočnice.
Ľavá bočnica je tiež nastriekaná a pripravená na montáž plexi. Tu plánujem niekedy v tomto týždni ukončiť. Na plexi pôjde červená priesvitná fólia a tu potom nalepím na ten chochoľ.
Čo ma však trochu zdržuje je predná maska. Tam som ešte nevybral slušný vypínač a ani MeshX panel som ešte nezačal pripravovať. Je to trochu komplikované. Ohýbanie v tom tvare ako to chcem ja je možné iba na CNC strojoch. Hodina stojí 20€ čo je slušné, ale oplatí sa to iba ak mám viac materiálu na ohýbanie, nie iba jeden kus. Zoberiem viac plechu a urobia mi kompletné dielce na celú skrinku. Aj toto zvažujem.
Možno bude predná maska tak, ako ju vidíte. Budem sa však musieť rozlúčiť so Stealth módom pre DVD mechaniky. Rozpočet je zatiaľ v norme a môžem si ešte dovoliť zakúpiť nejaké drobnosti.
Neeo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Neeo »

Ešte skôr než popíšem ďalšie kroky sem pridávam nepodarený krok. Snažil som si ulahčiť robotu tým, že na miesto červeného plexi nalepím fóliu. To som však zmrvil.
Obrázek

Na koniec som musel aj tak siahnuť po lepšej kvalitke PERSPEX.
Po dlhšom čase jeden malý update. Vrátil som sa k bočnici a celú kompletne prerobil. Chybnú fóliu som strhol dole a silikón čo ostal bolo nutné doslova odbrúsiť. Spolu s tým padla za obeť aj farba. Čiže bolo nutné znova ošmirdľovať, vyhladiť, nastriekať a znova prilepiť staré vnútorné plexi. Vonkajšie je Perspex, ten išiel namontovať na imbusové skrutky. Chýba ešte vyleštiť hrany.
Posúďte sami.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Súčasne s týmito prácami pokračovali aj úpravy prednej masky. Tam som trosku zamrzol a pokračujem pomalšie. Aj tu som prehodnotil pôvodný projekt a čosi som doplnil. Nie je to však finálne preto sem dám iba fotky z vykonaných prác. Čakám ešte na vypínač ktorý príde s Polska.
Nechal som vylisovať predný kryt masky s MeshX plechu. Výkres som neurobil z nedostatku času a tak lisovanie bolo pomocou vyznačených čiar. Dopadlo dobre až na jeden malý nedostatok. Na spodnej časti je to kratšie, plech bol malý. Ale nie je to až taká chyba lebo v tej časti plánujem vypínače. Ale nepredbiehajme, to má ešte čas.
Následne som vyrezal otvory na predný ventilátor a mechaniky a mohlo sa začať tmeliť. Najprv vlákno a potom finiš. Nechám to pekne vytvrdnúť týždeň a potom bude brúsenie. Predná maska dostane tiež plexi. Je už síce vyrezané, ale nie je obrúsené. Všetko postupne až po vyhladení okrajov predneho krytu. Kryt prednej masky budú držať imbusové skrutky.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Začal som aj s prácami vo vnútri skrine. HDD rámček pôvodný s plechu tam nebude, tak som urobil s plexi. S opalovacou pištolou som poohýbal podľa požadovaného rozmeru, naznačil umiestnenie HDD (budú 2) a následne prišróboval. Na spodné uchytenie som použil dva hliníkové profily štvorcového tvaru. Poviem Vám, ale bola to makačka. Nie nadarmo sa hovorí 2x meraj a raz rež. Tak,že som meral, meral viac než je potrebné, ale aj tak bolo nutné v jednom prípade posúvať diery. Z výsledku som spokojný. Horné uchytenie zrealizujem trochu netradične, ale to až na budúce. Tie dva hranoly dostanú tiež kryt. Presne to budem vedieť až po zvážení nákladov. Trošku som totiž prekročil rozpočet je to okolo 230€ aj 2 ventilátormi ,chladičmi na HDD a ledkami.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Neeo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Neeo »

Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Popis prác
Tak, že tu mám drobnú aktualizáciu. Obrázky sú trochu prehádzané, ale pokúsim sa ich krok po kroku popísať ako robota postupovala.
Najprv musím povedať, že nastala menšia zmena a to tým, že som prehodnotil niektoré časti projektu. Začnem od začiatku.
Celá časť roboty sa sústredila na prednú masku ktorá to celé brzdila. Prakticky je skrinka hotová na 90% a ostávajú maličkosti. Po dodaní hlavného vypínača som dokončil detaily. Okrem predného kastlíka som vyrobil kryciu prednú masku na plexi ( prvá rada). Celé to drží po obvode 6 imbusových skrutiek. Pod krycím plechom bude led osvetlenie, ale to až neskôr. Mrzia ma však nedostatky. Pri montáži som omylom nechtami odlúpol na niektorých miestach časť farby ktorú musím teraz zahladiť. Je to však detail, ktorý sa dá odstrániť.
Druhá rada a začiatok 3 rady je vidieť horné uchytenie HDD nosiča( H profil). Tie rúrky sú zaistené slimákmi M3. Tie dva hranoly(1 obr. druhá rada) sú spodné nosiče konzoly pre HDD a krycieho plechu s nápisom NeeoModding, ale to tiež neskôr. Keď si všimnete majú také výrezy. To preto, aby sa dali doťahovať nožičky.
Práve nožičky je ta časť projektu ktorú som prehodnotil. Pôvodné mali iba 5mm priemer, preto bolo nutné siahnúť po niečom hrubšom a tak padla voľba na 1cm hrubé plexi. I keď kvalita je lepšia ako v prvom prípade na perspex to nemá. Nebol totiž na sklade :bh:
Uchytenie do skrine je riešené cez 6mm imbusy a zapúzdrené v gumených prechodkách(5 obr. druhá rada).
Tretia rada je hotová predná maska z rôzných strán v čiernom nástreku. Posledné dva obrázky sú predmontáž mechaniky. Bolo to iba pre zameranie stealth módu.
Ešte som zabudol popis 3 obrázku v prvéj rade. Sú to otvory pre vypínače lediek. Celkovo budú 4 a plus reset(ten som zachoval). Ešte som uvažoval nad ledkami pre HDD a power. Zatiaľ pre nich miesto nemám a nerátam s nimi.
Jakis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakis »

NAdherna práce..Ten předek je fakt úžasnej..Mam 1 dotaz:Jak si udelal tu pleximrizku s tim tahokovem na zadni cast case?? Tu diru do plexi si udelal vykružovačem???A hrany si zabrousil jak? díky
Odpovědět

Zpět na „Projekty“