Mám približne ucelenú predstavu čo bude obsahovať a aké bude rozloženie jednotlivých komponent. Meniť sa budú možno detaily ako sú vypínače a obsah vnútornej výbavy.
Predbežný rozpočet je stanovený na 200€.
Základnú predstavu som načrtol na papier a postupne opíšem čo si tam predstavujem.
obr. 1
Predné čelo a pravý bok ktorý je na obr. 1 si predstavujem následovne:
- predná maska prejde kompletnou prerábkou, šachta pre disketovku zmizne a taktiež otvory pre spínače. Tie sa presunú inde (konečnú polohu si ešte rozmyslím)
- do spodnej časti príde veľký nasávací otvor pre predný ventilátor
- bočné drážkovanie sa vyhladí a vstupy pre usb, firewire sa presunú inde
- 4 šachty 5,25“ sa zachovajú pričom do dvoch pôjde mechanika DVD ROM a RW a dvoch združených merač rýchlosti a teploty systému a vstupy pre periférie
- celá predná maska bude potiahnutá MeshX panelom čiže šachty pre mechaniky budú ukryté tzv. stealth mód
- kryt predného fanu bude z plexi pričom v strede bude umiestnená hviezda shuriken a pod týmto krytom bude mriežka z ťahokovu pre lepší prechod vzduchu do nasávacej šachty
- po boku celého predného panelu bude obruč z plexi ktoré sa uchytí imbusovými skrutkami
- pravá bočnica bude mať tvar pravouhlej hviezdy a na jednom paprsku sa bude nachádzať vygravírovaný nápis NEEO MODDING
- predný fan dostane malé červené ledky a pravá bočnica neónové vysvietenie (ešte bude upresnené či červený neón alebo sa zakúpia tiež led diódy)
obr. 2

obr. 3

Najväčšia robota bude s ľavou bočnicou. Dremelom vyrežem ornament ako vidíte na obr. 3 (aspoň sa o to budem snažiť). Do vnútra pôjde plexi ktoré dostane červenú fóliu a následne sa nalepí. Ešte sa rozhodujem pre bočný fan. Preto nechávam miesto v ľavom dolnom rohu pri tom chochole. Na bočnici je perforácia ktoré sa odstráni (zavadzala by) a nie je nutná.
Zadné čelo sa meniť nebude. Bude pridaný jeden 9cm fan alebo dva (aj to sa postupne ujasní)
Celá skrinka bude čierna. Ešte som zabudol na nožičky ktoré budú tiež z plexi podsvietené červenými ledkami.
Krátky popis vykonaných prác
Prednú masku som odmontoval aby manipulácia bola ľahšia. Šachtu pre disketovú mechaniku a otvor pre spínače som zaplnil materiálom ktorý som získal z krytov na 5,25“ šachty, nalepil pomocou lepiacej pištole. Jednotlivé otvory ktoré lemovali celú prednú masku som tiež zaplnil lepidlom. Bočné drážky v novom projekte nebudú mať využitie preto sa zalepili aj tie.
Keď to celé stvrdlo prišiel na radu otvor pre predný ventilátor. Pomocou Dremelu som vyrezal kruhový otvor a následne vytvoril tunel pre nasávanie vzduchu. Ten som získal s klasickej novodurovej rúry pre wc (rozmer má 11cm). Presne umiestnil a zalepil tiež pomocou lepiacej pištole.
Zatvrdnuté lepidlo som zatiaľ na hrubo obrúsil. Ďalšie brúsenie ešte bude potrebné a potom tmelenie. Ale to až neskôr.
Na hlavnej časti skrinky pomocou vpichovej pílky som vyrezal otvor pre predný fan (posledný obrázok).
Celkové náklady boli zatiaľ 20€ skrinka, šmirgle a sprej(plnič) 19€. Plastovú rúrku som použil z odpadu po prerábke kúpelne.
Ďalšie materiály ako je MeshX Panel, mriežka ťahokovu a plexi pridám postupne aj s cenou lebo všetko nepoužijem, iba malé časti.
Obrázky pôvodnej skrinky

Práce ktoré boli zatiaľ vykonané