Notebook do skoly

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Ing.Mychal
Nováček
Nováček

Notebook do skoly

Příspěvek od Ing.Mychal »

Zdravim, hladam notebook do skoly, tak snad mi pomozete.
Rozpocet: 12500,-KC (500 €)
Velkost: 13“ (pripadne aj 12“, ak ma niekto presvedci, ze sa aj na takom da robit), bude casto prenasany
RAM: 2-3GB
HDD: min. 250GB, najlepsie 320 GB
Vyuzitie: office, filmy, hudba, surfovanie, hry nehram
OS: nemusi byt, asi tam nahodim linux, ale ked uz, tak win7 by bol idealny
co sa tyka vydrze, tak potesi co najdlhsia v ramci mojho rozpoctu, uprednostnim kvalitne spracovanie (pouzite materialy, hlucnost, teploty)
zatial som pokukoval po tomto: http://www.alza.cz/acer-travelmate-tm83 ... 137621.htm
Ma s nim niekto nejake skusenosti, pripadne ine napady? Vopred dakujem za odpovede
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Notebook do skoly

Příspěvek od Zivan »

Co verzi s Core2Duo tesne nad limit?
http://www.anacomp.cz/?cls=stoitem&stiid=38051
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
jnovakan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jnovakan »

Dvoujádrový procesor bych si určitě ohlídal. Příplatek není velký, zato rozdíl může být poznat.
Ing.Mychal
Nováček
Nováček

Nevyzera to zle,tych 13 000 by sa este dalo, ale ako velmi sa to prejavit na vykone a na druhej strane na vydrzi? Netreba mi nejaky extra vykon, to radsej vydrz.
jnovakan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jnovakan »

Recenzí na tyhle notebooky najdeš určitě dost, ale právě že u těhle procesorů/ntb mají ty dvoujádra výdrž skoro stejnou, toho bych se nebál. Osobně se přiznám, že se mi na vyzkoušení nic s su3500 ani příbuzným jednojádrem do ruky nedostalo, ale 2 jádra jednak můžou využít některé aplikace, ale obecně můj hlavní dojem po přechodu na vícejádrové procesory byla lepší odezva (ve smyslu, že na jednojádru se občas stane, že ho něco vytíží, a počítač je pak zpomalený. To je s vícejádrovým procesorem určitě vzácnější záležitost-ta rezerva je aspoň pro mne subjektivně tak nějak znát). A pak další věci věci jako třeba kdybysis chtěl hrát s virtualizací atd.
Plusy se určitě najdou, takže pokud není závratný rozdíl v ceně...
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Tyhle jednojádra dokážou být dneska už celkem limitující. SU dvojjádra jsou celkem OK, co se spotřeby týče.
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-u350- ... 147951.htm
Dobré šasi, výkon dostatečný, jen lesklý display.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Ing.Mychal
Nováček
Nováček

Tak, nakoniec som si objednal ten Acer TravelMate 8371-944G50n z ANACOMPU, dufam ze to bude OK, nasiel som nejake nazory na ten obchod a boli vcelku pozitivne. Dakujem za pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“